https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-su-ljudi-s-kojima-skoro-misli-spasiti-hrvatsku/2183828.aspx
Pervan, Drele, Ladislav Ilčić, Bartulica i Peternel.
Wow.
Jako loše. Mislio sam da čak i u ovim uvjetima može naći 10ak normalnih likova.
Tragedija je što će dobiti 10ak% isključivo kao kontra HDZ-u, što je dokaz očaja hrvatske desnice.
Ali ako se postaviš kao kontra HDZ-u ne znam na koju shemu će koalirati s njima. Mislim može se, ali ako ne znam tko bi normalan to napravio nakon Mostovog poučka.
Ne vjeruj svemu što pročitaš. Pogotovo index, senzacionalističkom trashu.
Drele i Pervan neće biti na listama. Nisu u prvom planu, a budu li na listama kojim slučajem; teško će u sabor, jer nemaju politički legitimitet, niti vjerodostojnost.
Ilčić i Zekanović pritrčali su Škori kao trgovci za osigurane mandate u saboru.
Peternel je facebook šarlantan i nevjerovatno je da je takav egzibicionist uopće nekakav faktor na političkoj pozornici, još kao savjetnik u vrhuški stožera, navodno domoljubne koalicije ?
Napisao sam hrpu komentara i prilično sam dobro upućen u događaje u škorinom bloku. Čak i insajderski.
Osvrnuo bi se na Peternela, novopečenog katolika, trenutno u novoj ulozi - desničara... Imamo takvih i na forumu; tzv. - preletači :)
Prilično sam ga "prostudirao".
Pseudodesničar u novom ruhu. Preletač. Mainstream floskule i ziheraštvo. Podilaženje širokim masama, bez jasnih stavova. Relativiziranje i patetika. Populističke mantre; "Tito heroj do '45", "mi smo antifašistička stranka zapadnoeuropskog tipa", "radimo distinkciju, ali osuđujemo Tita". 🙂 Jasenovac ne bi dirao, ne bi prekopavao, a svim žrtvama treba se pokloniti. Pustio bi Merčepa na slobodu - radi zdravlja ! Domovinski pokret je platforma oko koje bi se trebali okupiti, radi "širokoprihvatljive politike" ? Trkeljanje o zabrani zvijezde petokrake, europskom mainstreamu i antitotalitarnom pristupu. Mogućnost koalicije s hdz-om nije isključena ?!? Reformatori i nova snaga ! 🙂 Makijavelistički izgovor. Ne ulazi u politiku radi interesa ? 🙂 Nije važno tko je donator domovinskog pokreta, dok je po zakonu ! Zašto bi to javnost trebala znati ? 🙂 Skupi parking pored KBC Merkur su gluposti. Nije spomenuto pitanje glede parcele-budućeg parkinga i načina kako je Škoro došao u posjed kao vlasnik ? Omakne se tu i tamo nasmijani selfie u ekstazi i thumbs up s Nenadom Stazićem, ali ni to nije važno... 😂
Uglavnom, pomalo mi je žao entuzijasta; časnog generala Sačića, uvaženog intelektualca Toma Sunića te vukovarskog, srčanog heroja Predraga Mišića, koji u škorinom pokretu vide priliku za reformu, a meni se čini prikrivenu farsu i opsjenu glede okupljanja desnice ili suverenog spektra.
Nisu ti ljudi naivni, uviđaju škorin oportunizam i karijerizam, ali nadaju se dogovoru i pozicijama koje bi ih dovele do sabora, da neke nakaradne zakone barem pokušaju promjeniti. Nitko sretniji od mene da se Škoro pokaže kao ispravan, ali rekao bih da je planirani projekat i lažni mesija ili kukavičje jaje.
Danas sam iskomentirao neuspjele dogovore s mostom i poslao poruku suverenistima...
Show must go on. Nije se priključio niti nhr, niti pravaške stranke. Znači li to da Škoro sebe vidi kao ultimativno-mesijanskog spasitelja i jedino rješenje za apatični narod, koji vapi za odlučnim liderom koji će provesti reforme ? Most ima decidiran stav i to treba poštivati. Njihova legitimna odluka. Opekli su se s hdz koalicijama te imaju pravo i kredibilitet ići svojim putem. Uostalom, do sada su uvijek izlazili samostalno. Škoro je svoj politički i prilično streloviti uzlet, trasirao na hdz sinekurama te presudnoj političkoj afirmaciji, dobivenoj iskrenom i potpunom potporom suverenista pri predsjedničkim izborima. Ne bude li na listama gen. Sačića, te gospode Sunića i čestitog Peđe Mišića, sigurno me neće privući šuplja, fake retorika te populističke objave glasnogovornika koji voli selfije s Nenadom Stazićem, Marijanom Mirt i ostalim trbuhozborcima. Vi ste Škoru promovirali i tražite ono što vam pripada. Šteta što nije došlo do priključivanja, ali ne treba doljevati ulje na vatru, zametati animozitet, podjele i svađe. Mudro, oprez i sretno !
HDZ već ima 11 zastupnika; 3 dijaspora + 8 manjinci.
Plus famozni APIS i D'Hondtov sustav.
Tako da ce hdz odnijeti pobjedu i to ce biti vjerovatno zadnji mandat prije rasula u državi te demografskog "šarenila", koji će biti popuna iz "egzotičnih" zemalja iz redova hordni migranata.
Pitanje je samo hoće li hdz-u trebati škorini glasovi za formiranje vlade ili će se osloniti na provjerene, tobože kohabitacijske partnere ? Pupovac i razni priljepci. Ukoliko budu trebali škorini mandati za vladu, Škoro će se prodati, a ekipa koja u njemu vidi nadu, priliku, lidera, predvodnika ili što li već; ispasti će namagarčeni i prevareni. I još će izgubiti povjerenje birača.
Pero Kovačević jasno negira postizbornu koaliciju s hdz-om. Jedini iz redova suverenista koji je mišljenje o tome jasno artikulirao, bez demagogije i skrivanja.
Konačno jasno i nedvosmisleno o pitanju mogućnosti postizborne koalicije s hdz-om. Za razliku od škorine demagogije i mistifikacije oko izbjegavanja odgovora na isto pitanje, gdin. Pero Kovačević tu je jasan, nedvosmislen i rezolutan ! To bi trebalo biti ključno, odnosno pitanje svih pitanja ! Bojim se da pod krinkom okupljanja i sinergije, neki birači misle da s takovim pitanjima destabiliziraju inicijativu okupljanja. Misleći da je najvažnije mobilizirati birački puk pa ćemo kasnije o tome ? E, tu je zamka i prostor za manipulaciju te obmanu birača. Tko nije u stanju da nauči iz prošlosti - ponavlja greške u budućnosti. Nema više vremena za spinove i lakrdrije, jer smo pred slomom na više razina. Kao država i kao narod. Ovo je zadnja šansa za rehabilitaciju.
Možda je rano za prognoze, ali škorinom DP ne dajem više od 10 mandata u saboru, ako i toliko.
Edited by user
2020-05-18T19:58:42Z
|
Reason: Not specified