Ta ideja raspada BiH može samo dovesti do novih ratova i krvoprolića na ovim prostorima, a uostalom, naša najveća prijetnja nije ni Bosna ni Srbija, nego Mađarska i Italija, imaju i veći teritorij i više stanovnika, a time i jaču ekonomiju, vojsku i utjecaj, ali veliki vjernici misle da će Vatikan diplomatskim putem biti na strani Hrvatske, je je, kao i za vrijeme Venecije, 1919, 1920, 1924 i 1941 (Mir u St.Germainu, Rapallski ugovor, Rimski ugovor, Rimski ugovori), gdje je tu Vatikan bio uz nas, to nisu teorije zavjere, to su činjenice. Uostalom, kako bi Vama bilo da netko planira podjelu i raspad Hrvatske, kako mi ne smijemo raditi drugima, tako ni drugi neće nama, a ovo ovako vodi u propast, Hrvatskoj treba cijela BiH, jer ako bude samo Herceg-Bosna, ostatak Bosne ide Srbiji i to otvara put novim velikosrpskim osvajanjima, a onda se oni mogu lako dogovoriti sa Mađarskom i Italijom da nas razbiju, ali o tome vidim da nitko ne razmišlja. A da i pokažete ovima na fakultetu što pišem, to me iskreno i nije mnogo briga, ja sam na fakultetu često istupao vrlo otvoreno i mislim da se zna tamo tko sam i što sam, tamo ima krasnih ljudi, ali brate ima i onih koje ne bih niti spominjao, tako da me mišljenje nekih uopće ne zanima, na razini ovog naroda inače su samo panem et circenses - kruh i igre, i to je njihov vrh vrhova, dok mi umiremo i nestajemo sa ovih prostora, mislim i ovi veliki domoljubi su sami sa sobom proturiječni, kao žele pro-natalitetnu politiku, a onda u istom dahu podupiru abortus i kontrolu rađanja, a sami njihov kler bi u PRAKSI TREBAO biti antinatalističan, znači ili si antinatalist ili pronatalist.