Problem ustasa i Jasenovca je taj sto je komunisticka propaganda ucinila svoje(danasnja ljevica nastavila), i doslovce ne smijes postavljati nikakva pitanja u vezi logora i ustaša. Ako oni kazu da je tada bio solarni krov na Jasenovcu, onda je bio i gotovo. Ili ako Index pise da Jure Francetic gazi bebama lubanje i nabija ih na bajunet onda je to tako. O ustasama se smije i mora pričati samo najgore, tako da se danasnju desnicu moze konstantno usporedjivat s tim crnim razdobljem., i tu ljevica trazi svoju prednost.
Šalu na stranu, al nesto mi je uvijek upadalo u oči kod Jasenovca. Kad sam bio u Dachau, ostao sam "impresioniran" kako su švabe tu ljudsku klaonicu izgradili. S onim načinom mogli su milijune pobiti, i tu je suvišno baratat brojkama. Koliko im se god nabija na nos, s pravom im se moze nabiti.
U Jasenovcu je doduše puno drugačije;
Prvo, nije bilo nikakvih mašina, strojeva ili pećnica, sto znaci da tijela nisu unistavana kao kod židova u Njemačkoj.
Drugo, izmisljalo se da su imali te strojeve pa su ih ustase unistili da prikriju zločine, sto je klasična komunistička propaganda.
Trece, nisu pronađene nikakve masovne grobnice niti su se iskapanja radila oko Jasenovca.
I cetvrto, meni najzanimljivije. Dan danas se mogu naci slike pobijenih i poklanih ljudi, razbacanih oko logora. Ali ako su ih tako ubijali, onda sigurno tim načinom nisu mogli ubiti 80 000 ljudi!? Na taj način(bacanje u rijeku i oko logora), tako nesto nije izvedivo.
Ne kazem ja da je Jasenovac mit, niti da je bio radni logor, al da nesto smrdi bome smrdi.!