ma treba pojest 5kg jabuka ili kupusa da bi dobio nutrijenata kao u 200g jetre...
Fist
Tijelu ne treba više nego taman. Što će mi 1 gram nečega ako tijelu treba 100mg. Zato i imamo RDA, preporučene dnevne doze
ma joj pa i taj RDA je poprilicno nategnuta prica... po njima trebamo 0,5g proteina po kg tt, a ti konzumiras kad si u treningu vjerojatno 1,5-2g... znaci biras jabuku ili mrkvu ispred grass feed, free range jetre jer je prenutritivna...a tvrdim da je i bitno probavljivija cak i od jabuke, a od sirove mrkve pogotovo...
Govorim o mikr0, a ne makro nutrijentima. Naravno da je konzumiram više o 0,5k/kg proteina, ali zato jer imam takve potrebe/ciljeve.
Ako bih unosio puno više mikronutijenata nego mi j epotrebno, većinu bih izlučio mokraćom, dok su neki od njih čak i opasni u prevelikim količinama.
I nemoj krivo shvatiti, nisam protiv iznutrica, dapače. Samo kažem da su one životinjama mesožderima apsolutni "must" da bi preživjeli i zato, a ljudi mogu preživjeti i bez konzumacije iznutrica jer konzumiraju mikrose i iz drugih izvora