https://www.index.hr/vijesti/clanak/zadrani-u-petak-prosvjeduju-zbog-grupnog-silovanja-odluka-suda-je-sramotna/2124126.aspx
koliko sam shvatio djevojka je više puta spavala s njima iz ucjene, da ne bi njene snimke/fotke objavili na netu.
to jest kazneno djelo, no je li to silovanje? zar nije silovanje kada te netko fizički prisili na seks, da nemaš izbora?
nisam pravnik, al moglo bi se reć da nije bitno jel te prisili pištoljem ili objavom snimke
Definitvno.
bitno je
za dužinu kazne
jako bitno
Treba se naučit da je jedino zakon bitan a ne naše mišljenje a mnogi to ne razumiju vidim. Otuda i postovi, meni to nije silovanje itd , to je realno djetinjasto gledanje i to me nije mjesto u raspravi na nekoj ozbiljnoj razini, Ksian je dobro objasnio kako stvari stoje i sve drugo je nevažno.
I bbbmarc dobro kaže stvari propalitet smo jer kod nas je i sudjelovanje u ratu olakotna okolnost kod silovanja , masovno se stigmatiziraju žene kada su silovane i to je zaista prava masovna histerija koja se spomenula maloprije u postovima.
Silovanje putem ucjene je gnjusam čin i to je vjerujem svima jasno, bolje je da to ne umanjujemo kao i ostale gnjusne činove poput batinjanja jer ne daj nekom nama dragome se dogodi zvjerstvo od takvih nasilnika, primitivaca balkanaca i takvih kakvima smo okruženi svakodnevno a koje mnogi štite na sudovima.
Ne bi trebali nikada biti skloni tažit opravdanje za takve nemoralne ljude.
Trebali bi zaista kao društvo konačno napredovati jer smo baš dotakli samo dno!
Na društvenim mrežama je najgore kreirat stavove jer tu vlada jedino osuđivanje svega i svakoga bez imalo razmišljanja , Severinin primjer je dobar koji joj se nedavno dogodio s djetetom. Ljudi je ne vole pa je odma kriva.
Tako je i s ovim portalima koji su ideološki , odmah ekipa tim slijedom kreira stav i nebitno je događaj koji je razlog. U biti to komentiranje je dno po portalima i najbolji primjer svijeta kakav danas živimo.
Edited by user
2019-10-20T07:58:43Z
|
Reason: Not specified