HighKick
  • HighKick
  • Advanced Member Topic Starter
2009-07-21T13:26:54Z
Zanima me kako boksači uspjevaju pirmiti silne udarce u glavu i ostati na nogama. Pogledajte ovaj video
na 15 sec kad se valujev "bacio" na ovog. Protivnik je pao poslije toga, ali je ostao koliko - toliko pri sebi, tj. nije zaspao. Isto tako, pogledao sam hrpu tih videa kad boksači padaju, ali protivnik se pošteno namuči. Kužim da se za snagu, brzinu rade vježbe, ali kak ovo istrenirati.
Sponsor
djoli8
2009-07-21T14:12:39Z
Gati vs Ward--->bajbolji meč ikad. Nisam nikada vidio da netko može primiti toliko udaaca u glavu i ostati na nogama.
HighKick
  • HighKick
2009-07-21T14:42:04Z
Sad mi je palo na pamet. Neki kažu da je stvar i u vratu. Jači vrat, manje vibracije nakon udarca, teže za nokautirati.
DoKoske
2009-07-21T15:11:32Z
HighKick wrote:

Sad mi je palo na pamet. Neki kažu da je stvar i u vratu. Jači vrat, manje vibracije nakon udarca, teže za nokautirati.

s dobrom bradom se rodiš, da se popravit to s jačanjem vrata i navikom na primanje ali ne pretjerano
wash your feminine side clean off
Jupidu.
2009-07-21T15:34:31Z
HighKick wrote:

Zanima me kako boksači uspjevaju pirmiti silne udarce u glavu i ostati na nogama. Pogledajte ovaj video

na 15 sec kad se valujev "bacio" na ovog. Protivnik je pao poslije toga, ali je ostao koliko - toliko pri sebi, tj. nije zaspao. Isto tako, pogledao sam hrpu tih videa kad boksači padaju, ali protivnik se pošteno namuči. Kužim da se za snagu, brzinu rade vježbe, ali kak ovo istrenirati.

neke stvari imaš il nemaš...

ja se nikad nisam onesvijestio u životu......

takve stvari se jednostavno ne treniraju
REPUBLIKA HRVATSKA: MMA DIPLOMA: DR JUPIDU
OVOM DIPLOMOM SE POTVRĐUJE DA DR JUPIDU OVLAŠTENI MMA PROCJENITELJ I TRENER
OVA DIPLOMA ODNOSI SE ISKLJUČIVO ZA MMA I SPECIFIČNE MMA FIZIČKE PRIPREME

SPLIT: 21.7.2007 GOD

hamush-prvak wc mma organizacije
hamush
2009-07-21T15:35:31Z
ahahah to je zato što nikada nisi radio malo žešći grappling.

Spider
2009-07-21T16:23:54Z
imaju ljudi sa tako zvanom staklenom bardom kojima brada ode pri malo jacem udarcu..
a ima ljudi koji stvarno znaju primiti udarce na primjer kick boksač Branko Cikatić ima još puno primjera i iz samog boksa ali mi ne pada na pamet sada ni jedan..
A kako ostanu gore nakon takvog udarca nema bas i nekog objasnjena u takvim mecevima te ponese i adrealin i želja za pobjedom + ako joos i znas primit udarac ostac ces gore:)))
see am a fighter this is what i bread, so you make boxing a sport but understand this is no game to me.
Sudac Pravde
2009-07-21T20:45:43Z
Spider wrote:

imaju ljudi sa tako zvanom staklenom bardom kojima brada ode pri malo jacem udarcu..
a ima ljudi koji stvarno znaju primiti udarce na primjer kick boksač Branko Cikatić ima još puno primjera i iz samog boksa ali mi ne pada na pamet sada ni jedan..
A kako ostanu gore nakon takvog udarca nema bas i nekog objasnjena u takvim mecevima te ponese i adrealin i želja za pobjedom + ako joos i znas primit udarac ostac ces gore:)))

3:45
Mir u sudnici!!!

Spider
2009-07-21T23:20:29Z
al dobro pogledaj borbu npr protiv ernesta hoosa..

a i tu je kroz brobu primao dobre udarce!!
svakom se desi da izgui tako..
see am a fighter this is what i bread, so you make boxing a sport but understand this is no game to me.
Sudac Pravde
2009-07-21T23:30:27Z
ma to sam stavio tek tako...ali sto vise gledam meceve od cikatica dobivam dojam da je bio loš tehnicar, osim što je bio jebeni fajter
Mir u sudnici!!!

mishima
2009-07-21T23:37:59Z
Sudac Pravde wrote:

Spider wrote:

3:45

Pa.. u svojoj 43.g nakon knockdowna primit seriju od desetak udaraca u glavu i to bez obrane
HighKick
  • HighKick
2009-07-22T08:58:56Z
Ma možeš se i roditi, možeš se naviknuti, pa i adrenalin, ali kad malo pogledam boksačke mečeve ekipa jednostavno teško pada i nakon teškog udarca i dalje dobro odrađuje meč, puno su čvšći. Nešto mora biti više od adrenalina i ostalih stvari.... ne znam što
DoKoske
2009-07-22T12:22:28Z
HighKick wrote:

Ma možeš se i roditi, možeš se naviknuti, pa i adrenalin, ali kad malo pogledam boksačke mečeve ekipa jednostavno teško pada i nakon teškog udarca i dalje dobro odrađuje meč, puno su čvšći. Nešto mora biti više od adrenalina i ostalih stvari.... ne znam što

kaj pitaš uopće kad si sam tu odgovaraš
wash your feminine side clean off
HighKick
  • HighKick
2009-07-22T13:54:57Z
DoKoske wrote:

HighKick wrote:

Pa da bi dobio odgovor. Zato se i postavljaju pitanja. Ljudi kažu da se rodiš s time. Pa nije se svaki boksač, kickboksač itd. rodio s time. Mislim da bi jedan od primjera mogao biti CroCop. Nisu svi jednako fizički "nadareni" za neki sport. Imaš ljude kojima više treba, kruti su i nikad im neka stvar neće leći kak spada. Zato i moje pitanje. Ja sam za boksače čuo teoriju koju sam napisao, ali me zanimaju druga mišljenja i iskustva.
Sudac Pravde
2009-07-22T15:02:42Z
HighKick wrote:

DoKoske wrote:

HighKick wrote:

Pa da bi dobio odgovor. Zato se i postavljaju pitanja. Ljudi kažu da se rodiš s time. Pa nije se svaki boksač, kickboksač itd. rodio s time. Mislim da bi jedan od primjera mogao biti CroCop. Nisu svi jednako fizički "nadareni" za neki sport. Imaš ljude kojima više treba, kruti su i nikad im neka stvar neće leći kak spada. Zato i moje pitanje. Ja sam za boksače čuo teoriju koju sam napisao, ali me zanimaju druga mišljenja i iskustva.

ma rodio se ili ne sa time i oni najčvršći nakon par primjenih nokauta više ih nemogu primati,,,pogledajte samo sve velike borce od k1 do mma svi kad dođu u neke godine i budu istrošeni nemogu pretpiti neki teži udarac...arlovski je lipo započeo niz, a i njegov frend Tim S. ,chuck liddell i da ih sada sve ne nabrajam...
Mir u sudnici!!!

Spider
2009-07-22T16:03:08Z
ehehe sada sam se sjetio..
kada je cikatic bio trener mirku i onda kada su se posvađali cikatic je rekao mirku da nikada nece biti top borac zato sto ima staklenu bradu!!:)
bbbmarc
2009-07-22T23:23:35Z
HighKick wrote:

jedan boksački trener kojeg znam veli da boksači razviju off/on tipku, koja im omogućuju da se brzo odblokiraju....

za razvijanje te tipke potrebno je dovoljno rano početi dobivati dovoljno mnogo udaraca u glavu... a sve počinje od sparinga punom snagom bez nadzora
Reptile
2009-07-23T14:00:31Z
bbbmarc wrote:

jedan boksački trener kojeg znam veli da boksači razviju off/on tipku, koja im omogućuju da se brzo odblokiraju....

za razvijanje te tipke potrebno je dovoljno rano početi dobivati dovoljno mnogo udaraca u glavu... a sve počinje od sparinga punom snagom bez nadzora

Ima i boksača sa staklenom bradom, dakle ako i jest istina nije nužno da ima drastičnog utjecaja.

IMO, genetika zasigurno igra ulogu od kojih 90%, ostalih 10% su amortizacije kretnjama, vrat i eventualno ovo što si naveo.

T-Sranje = stoka monopolistička bez morala
brzi
  • brzi
  • Advanced Member
2009-07-28T11:07:06Z
cini mi se da konfiguracija lubanje ima puno utjecaja - borci sa kompaktnom lubanjom i kratkom i sirokom celjusti mogu dosta primit. jos bolje ako jedna takva lubanja stoji na kratkom kompaktnom vratu. dosta utjecaja ima da li fajter ocekuje udarac, tj. da li ga vidi. najlakse ce te nokautirat suber kojeg uopce nisi vidio da dolazi, znam iz prve ruke :)1
brijem da je jedini nacin da se pripremis za primanje udaraca jacanje vrata, lubanju i mozak ne mozes puno istrenirat
Quod non audit Vuco, penis non elevare.
Reptile
2009-07-28T14:23:04Z
brzi wrote:

cini mi se da konfiguracija lubanje ima puno utjecaja - borci sa kompaktnom lubanjom i kratkom i sirokom celjusti mogu dosta primit. jos bolje ako jedna takva lubanja stoji na kratkom kompaktnom vratu. dosta utjecaja ima da li fajter ocekuje udarac, tj. da li ga vidi. najlakse ce te nokautirat suber kojeg uopce nisi vidio da dolazi, znam iz prve ruke :)1
brijem da je jedini nacin da se pripremis za primanje udaraca jacanje vrata, lubanju i mozak ne mozes puno istrenirat

Svaki dan pogledaš primjerice po jednu epizodu red carpeta i taman do meča više nemaš mozga pa te udarci ne trebaju niti brinuti.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala