Poll Question : Hocete li se cijepiti?

Total: 18

dr jupidu
2020-03-12T18:26:12Z
Originally Posted by: DugoVecCitam 

Ako sam dobro skontao na pressici oko 16:30 sutra mozda zatvore granicu sa Slovenijom...

meni je bizarno da u istri zatvaraju škole a u splitu ne.....još

tu populaciju treba odma maknit iz ustanova

balkanbomber
2020-03-12T18:43:57Z
Jos nitko ne prica/pise sto to sve znaci za ljeto i turizam.... pa cak da za mjesec dana zaustavimo virus itd. ova sezona ne bu dobro prosla!

ali mnogi to i ne shvacaju valjda, pogotovo oni koji ce najvise izgubiti.. bas sam ovaj tjedan poslao upit za charter brodice na ljeto, ono nesto
malo vece da bi mogli tjedan dana krstarit po jadranu, i lik odma pise da treba odma uplatit kaparu za rezervaciju i na upit za popust drsko
odgovori kao nema toga bla bla.. manje vise ono uzmi ili ostavi... hahaha kao prvo rezervisem pola godine prije odmora, tu je standard da
se dobije popust kao "early booking discount" a kao drugo vjerovatno jos nije razumio da ce ova sezona propast i da ce turisti ovaj put
naredivati kako i sta, a ne kao prosle sezone da moraju trcati za popisanim apartmanom itd..
On je čovjek jako dobar momak!
dr jupidu
2020-03-12T18:52:55Z
Originally Posted by: balkanbomber 

Jos nitko ne prica/pise sto to sve znaci za ljeto i turizam.... pa cak da za mjesec dana zaustavimo virus itd. ova sezona ne bu dobro prosla!

ali mnogi to i ne shvacaju valjda, pogotovo oni koji ce najvise izgubiti.. bas sam ovaj tjedan poslao upit za charter brodice na ljeto, ono nesto
malo vece da bi mogli tjedan dana krstarit po jadranu, i lik odma pise da treba odma uplatit kaparu za rezervaciju i na upit za popust drsko
odgovori kao nema toga bla bla.. manje vise ono uzmi ili ostavi... hahaha kao prvo rezervisem pola godine prije odmora, tu je standard da
se dobije popust kao "early booking discount" a kao drugo vjerovatno jos nije razumio da ce ova sezona propast i da ce turisti ovaj put
naredivati kako i sta, a ne kao prosle sezone da moraju trcati za popisanim apartmanom itd..

neće propast sezona jer ovo je gotovo do 1.5....... sve će se radit u zadnji čas...jasno bit će manje ljudi al ne preveć

p.s kako policija u kini ima svu potrebnu opremu...i mrežica za hvatanje rib...čovjeka

Stipe
2020-03-12T19:02:29Z

Znači, ugrubo, da ljeto i turizam ove godine ne postoje

-Stipe
balkanbomber
2020-03-12T19:09:39Z
Originally Posted by: Stipe 

Znači, ugrubo, da ljeto i turizam ove godine ne postoje

-Stipe

da, mislim da je to manje vise dobra prognoza... ovo ce biti ko ljetovanje na jadranu izmedu 92 i 97, ono, ima gostiju ali pretezno su iz hr i poneki stranac...
DjomlaKS
2020-03-12T19:13:44Z
Koliko sam ja skuzio, ocajnicki se cekaju toplij dani kao da je to 100% kraj virusa?? A sta ako ne bude bas tako?
Mogu se neki sprdat s virusom, al cinjenica da nitko ne zeli pokupit to sranje a to znači ne samo propast turizma nego i svega ostalog. Jucer otisao u terentanu da napravim pauzu par tjedana i gle cuda, skoro pa prazna. Kroz grad prolazim, svi soping centri gotovo prazni. Svaki dan spominju zatvaranje firmi nekoliko tjedana i sl. Tako da ako nas ne spase toplij dani, eto nove recesije
dr jupidu
2020-03-12T19:19:30Z
meni poznanik u zagrebu ima mjesec dana imao 20 dana kako mi piše danas simptome corone i stvarno mislio da će umrijet...ima 42 god...poduzetnik

20 dana je stajao kući..fibra 10 dana 40....

dok mu supruga koja stoji doma naspavana i odmorna samo otkašljucala........

hm

kaže da još osjeća posljedice

ako je to to
dr jupidu
2020-03-12T19:23:41Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Koliko sam ja skuzio, ocajnicki se cekaju toplij dani kao da je to 100% kraj virusa?? A sta ako ne bude bas tako?
Mogu se neki sprdat s virusom, al cinjenica da nitko ne zeli pokupit to sranje a to znači ne samo propast turizma nego i svega ostalog. Jucer otisao u terentanu da napravim pauzu par tjedana i gle cuda, skoro pa prazna. Kroz grad prolazim, svi soping centri gotovo prazni. Svaki dan spominju zatvaranje firmi nekoliko tjedana i sl. Tako da ako nas ne spase toplij dani, eto nove recesije

u hrvatskoj i svijetu je sad bitna solidarnost u dosta stvari....i države prema privatnom sektoru i općenito poslovanja

imamo sreće da je 12.3.....

do 1.5..max 15.5 je ovo rješeno
DugoVecCitam
2020-03-12T19:55:36Z
Sta da vam kazem-popusit cu 5200 kn jer necu poci na putovanje (let iz Slovenije). Osim ako agencija ne otkaze sama u iducih 48 sati.
Alarmantno stanje im u zemlji, sve se zatvara a oni ne otkazuju-sta ti je pohlepa. Rijec je o carter letu koji sam bookirao dok u Europi uopce nije bilo zaraze.
DRAGI PRIJATELJI...
balkanbomber
2020-03-12T20:04:54Z

Sta da vam kazem-popusit cu 5200 kn jer necu poci na putovanje (let iz Slovenije). Osim ako agencija ne otkaze sama u iducih 48 sati.
Alarmantno stanje im u zemlji, sve se zatvara a oni ne otkazuju-sta ti je pohlepa. Rijec je o carter letu koji sam bookirao dok u Europi uopce nije bilo zaraze.

U Austriji je ministerium vanskih poslova prije bukvalno 5 minuta objavio "gloval travel warning", to vrijedi za sve destinacije, sto znaci da se sve destinacije mogu stornirati besplatno.
To je inace tako, cim postoji travel warning za neku destinaciju putnicke agencije su prisiljene da nude besplatan storno. Govorim naravno za charter putovanja, tu je puno lakse vratit
novac nego za linije.

mozda imas srece i Slovenci to naprave u tih 48 sati
DugoVecCitam
2020-03-12T22:05:55Z

U Austriji je ministerium vanskih poslova prije bukvalno 5 minuta objavio "gloval travel warning", to vrijedi za sve destinacije, sto znaci da se sve destinacije mogu stornirati besplatno.
To je inace tako, cim postoji travel warning za neku destinaciju putnicke agencije su prisiljene da nude besplatan storno. Govorim naravno za charter putovanja, tu je puno lakse vratit
novac nego za linije.

mozda imas srece i Slovenci to naprave u tih 48 sati

Mislim da je cak agencija koja je glavna u citavoj prici iz Njemacke ili Austrije a da ovi iz Slovenije bookiraju preko nje za neku proviziju ili sta vec.
DRAGI PRIJATELJI...
Svensson
2020-03-12T22:43:10Z

recesija je od danas službeno počela
ksian
2020-03-12T23:21:59Z
Što se stanja kod nas tiče, u usporedbi sa mnogim evropskim zemljama, stojimo neloše. Hrvatska ima preko pola promila svjetske populacije, a broj zaraženih je negdje 0,2 promila od ukupnog registriranog broja zaraženih u svijetu. Ono što je određena prednost Hrvatske u odnosu na države evrope je što se pristojan dio stanovništva sjeća rata, odnosno vanrednog stanja '91, pogotovo je stariji svijet naviknut na svakojaku muku, većini ljudi je jasno da moraju biti disciplinirani.

Očito je da će mjere kojima se pokušava ograničiti širenje virusa biti sve oštrije i oštrije, i vjerovatno je da će određen broj evropskih zemalja u roku od sljedećih par mjeseci uspjeti suzbiti zarazu. Pitanje je kolika će se cijena pri tome morati platiti, i već sad možemo reći da će ona biti veća nego što su i pesimisti očekivali prije par tjedana. Epidemije su poput požara, svaka se može suzbiti ako se počne suzbijati na vrijeme, i oštre mjere su jedini način da se spriječi eksponencijalno širenje i milijuni oboljelih, uz koje idu deseci tisuća mrtvih.

nofrx
2020-03-13T00:14:22Z
Ja se bojim da ce uskoro isplivati brojni novi slucajevi.
Volio bih da stvarno imamo mali broj zarazenih, ali s obzirom da je ovo hrvatistan jako sam skeptican.

Jednostavno nemam povjerenja u nas sustav i ne vidim nikakve pravovremene i kvalitetne reakcije.

U svemu se kasni i kaska. Sjedi se na usima.

Nasi su politicari vrhunski u guranju pod tepih. Nisu vrhunski u donosenju kvalitetnih pravovremenih odluka.
Zato se bojim da se radi o vrhunskom guranju pod tepih.

KW CHAMPION
cayman
2020-03-13T08:39:29Z
Da je zaraženih više, to je svakome jasno. Mene jebu kolektivne histerije i psihoze, širenje panike. Jasno je da će ogroman broj populacije biti zaražen, no isto je tako jasno da su stariji i kronični bolesnici prvi na udaru.

Jebe se meni za mene, imam 28 godina i u top formi, pa ako mi je suđeno da me pokosi upgradeana gripa, nek tak bude. Imam doma starijih i radi njih nastojim biti na oprezu i opreznije se ponašati. Ako nikaj drugo, bar su se ruke počele prati

Kažnjavao bih ovakve debile poput onog u Klaićevoj i sve ostale koji šire dezinformacije i insajderske informacije od bratića i kumova
dr jupidu
2020-03-13T08:58:57Z
Originally Posted by: cayman 

Da je zaraženih više, to je svakome jasno. Mene jebu kolektivne histerije i psihoze, širenje panike. Jasno je da će ogroman broj populacije biti zaražen, no isto je tako jasno da su stariji i kronični bolesnici prvi na udaru.

Jebe se meni za mene, imam 28 godina i u top formi, pa ako mi je suđeno da me pokosi upgradeana gripa, nek tak bude. Imam doma starijih i radi njih nastojim biti na oprezu i opreznije se ponašati. Ako nikaj drugo, bar su se ruke počele prati

Kažnjavao bih ovakve debile poput onog u Klaićevoj i sve ostale koji šire dezinformacije i insajderske informacije od bratića i kumova

ja sam roditeljima rekao baš jučer da krenuu total mjesec dana kući izolacija.....

ja ću im donosit potrepštine i ostavljat u hodniku

to bi trebali napravit svi iza 70 god ii madji slabijeg imuniteta

od sad

DjomlaKS
2020-03-13T11:11:50Z
https://www.rijekadanas.com/vedrana-rudan-covjek/ 

Kako se najglasnij uvijek najvise useru :D
Jos prije koji dan kad je pisala o virusu(dok je bio daleko) uglavnom se sve svelo na HDZ, kao i uvijek, a sad vec panika i histerija.
balkanbomber
2020-03-13T13:17:40Z

Mislim da je cak agencija koja je glavna u citavoj prici iz Njemacke ili Austrije a da ovi iz Slovenije bookiraju preko nje za neku proviziju ili sta vec.

Da, mislim da je jos uvijek tako da veliki tour operatori poput Tui, Neckermann, itd nemaju sluzbene urede u SLO, HRV, BIH i SRB i zbog tog suradivaju sa lokalnim putnickim agencijama koje onda
rezervisu volumen za popularne destinacije, predpostavljam da se radi o Turskoj, Tunisu ili Egiptu. Posto letis iz SLO predpostavljam da je agencija uzela charter (valjda 1x tjedno na nekoliko tjedna)
posto obicno ne postoje direktne linije iz SLO u turisticke destinacije.

raspitaj se dali taj tour operator u Austriji ili Njemackoj dopusta besplatan storno, ako da onda navali na Janeze i pritisni ih kako moze biti da ovi dopustaju a oni ne...

dr jupidu
2020-03-13T14:22:33Z

https://www.rijekadanas.com/vedrana-rudan-covjek/

Kako se najglasnij uvijek najvise useru :D
Jos prije koji dan kad je pisala o virusu(dok je bio daleko) uglavnom se sve svelo na HDZ, kao i uvijek, a sad vec panika i histerija.

sječam se kad sam je zadnji put čitao prije 5-6 god kako ima fobiju od bolesti i ima uplaćene sve dodatne osiguravajuće zdravstvene kuće:)))

panik woman ali s razlogom jer onako odoka osim psihe mislim da nezna se ni hraniti i baš djeluje slabog imuniteta

no pametnošta će ostat kod kuće mjesec ipo...

Similar Topics
Users browsing this topic