Nedavno sam napisao da će se Wilderu uskoro desiti što i svim boksačima koji idu tvrdo, a to je da će pasti tvrdo. Ali, nisam očekivao da će se to desiti prošlu noć, nije mi Fury ulivao dojam čovjeka koji je posve spreman i fokusiran. Bila je to očito, kako Rusi kažu, "maskirovka", baš kao i protiv Klička, Fury je uspio posve iznenaditi i protivnika i svijet.
Wilder je borac koji ima neke izrazite kvalitete, ali i prilične mane, i to je sinoć jasno pokazao Fury. Wilder je izgledao impresivno na distanci protiv većine svojih protivnika, ali treba reći da su oni redom bili dosta manji i kraći, a ni jedan od njih nije imao neki vanserijski rad nogu, ove glupavije bi Wilder brzo nasadio na tu tešku desnicu, a ove pametnije bi najprije sačekao da fizički padnu, a da izbjegne eventualna iznenađenja od velike pomoći su mu bila dobra pluća i brada.
Ali... drago mi je da je gotovo sa cijelim tim hypeom oko Wildera. Čovjeka su godinama dizali u nebesa, stavljali ga u rang sa najvećim legendama kategorije, a lik nema ni dobar prednji direkt, ni dobar rad nogu, ni dobru obranu, a to su osnovni elementi po kojima se gleda tehnička razina vještine nekog borca. Tyson Fury je svih 20ak minuta bio taj koji diktira ritam i distancu, Deontay Wilder se gubio kao početnik, nije napravio ni jednu poštenu eskivažu, primao je široke šljuce koje nisu bile ni posebno brze, uglavnom, Fury ga je vozao kako je htio i potpuno deklasirao. Jedino što je Wilder pokazao u šampionskom smislu je da ima muda i dobru bradu. Fury je prema njemu bio izrazito velikodušan u riječima nakon meča, kad već, naravno, nije bio u ringu.
U svakom slučaju, jedan drugome mogu napraviti spomenik, napravili su pravi posao i pare u momentu kad je izgledalo da je Hearn sa Joshuom privatizirao show u cijeloj kategoriji. Tako je sad Fury u poziciji da ga Hearn može poljubiti na neko mjesto, vjerovatno je da Gipsy King protiv Joshue može napuniti tri Wembleya, i tu će se zavrtiti strašna lova. Mislim da Hearn neće riskirati sa Usykom prije tog meča, mislim da će Fury vs AJ ići poprilično brzo.