Na osnovu prve borbe, kladio bi se na Furyja. Čovik zna dosta više boksa od Wildera, a po gabaritima se može mjeriti s njime, Wilder ga ne može samo tako držati gdje mu odgovara, pogotovo što se Fury dosta dobro kreće i eskivira. Ali.... Fury je čudak, i niko živ ne zna što mu je u glavi i kakav će doći u meč.
Fury je najbolji kad se od njega najmanje očekuje, sjajno je odradio i onaj meč sa Kličkom, a osim ona dva brojanja i prvi sa Wilderom, pogotovo što se vratio nakon par godina stanke za vrijeme kojih je partijao i udebljao se ko najgore prase. Da stvar bude zanimljivija, u tom prvom meču je Fury sa onim ustajanjem u zadnjoj rundi pokazao srce pravog šampiona i ušao u vječnost tako da nije prvi lajavac koji tvrdi da ga pojasevi ne zanimaju jer je on "true People's champ" kao što nije ni prvi koji je u pravu kad to tvrdi, on je istinski narodni prvak. Navijam za Kralja Cigana, ali nisam siguran da će se Fury ovaj put moći nositi sa teretom očekivanja da nadmaši izvedbu iz prvog meča.
Hoću reć, on sad pouzdano zna da ima više od Wildera, i mislim da je nekako manje motiviran nego prvi put. Iskreno se nadam da se varam, puno mi je draži Fury, ali, nekako se bojim da je Wilder posvećeniji i određeniji u ovoj borbi za naslov. Čak bi mogao staviti i neku kintu na to, pogotovo što mi neće biti puno žao ako je izgubim, i Fury uzme pojaseve.