Iz osobnog iskustva imam jako lose misljenje o arapima.
Ne o muslimanima, nego samo arapima.
Turci i Albanci muslimani su mi super ljudi.
Cujem i za perzijance da su super ljudi, iako ih nisam imao priliku upoznati.
Albanci su legende, ne daju se nikome i za njih je shqiptarstvo na prvom redu, a onda tek ide sve ostalo poput geografske lokacije, vjere, itd..
Od njih bi mi mogli puno toga nauciti...
Turci su ok ali ih ne dozivljavam iz dva razloga:
1. Permanentna uloga zrtve, Erdogan se pojavljuje na svim memorialnim dogadajima gdje je bila nepravda protiv muslimana, glumi finocu,
a isto tako negira ne samo genozid nad Armencima, nego i cinjenicu da je 1918 u turskoj zivjelo 10mil krscana, dakle 25% tadasnje populacije,
a danas ima manje od pola miliuna, takle manje od 1%.. gdje je znaci 9 milliona ljudi nestalo, dok je u 100 godina ostatak turske porastao na
250%, krscani su se smanjili 20 puta.. i to se ignoria...
2. Radi bosnjaka, koji se ugledaju na tursku, dozivljavaju ih kao velik brata, kao defendera, itd. Dok turci opcenito nemaju taj povezani
osjecaj prema svojim poturcima. Dakle, svadba medu Bosne i Turske moze samo bit prihvacena ako se bosanka udaje i turcin zeni,
a turkinja se ne smije udat za necistu krv, dakle bosanca, i ima milion malih slucajeva tu po Austriji, Njemackoj gdje se to nije dopustilo
sa turske strane, tako da ako turci ne gledaju nase bosance kao ravnopravim onda ja ne mogu dozivljavat te turke, easy as that
On je čovjek jako dobar momak!