Po meni Tony jednostavno ima previse prednosti nad khabibom, Tony moze u stojci cutat,nokautirat, u parteru moze submitat ugusit, khabib nema nijednu od tih kvaliteta, nije da te khabib nemoze u teoriji submitat,ali nije pokazo to protiv top konkurencije, conora je zavrsio na neck crank na sto nijedan semi ozbiljan grapler nebi tapko, johnsonu izvuko kimuru i to je to, sve ostalo protiv edsona iaquinte dos anjosa, u nijednom trenutku nije bio blizu ikakvog finisha, dapace dos anjosa je jedva svega par puta i udario, edson mu je u trecoj rundi baco spining kikove, al iaquinta mu je pruzo solidan otpor u kasnijim rundama, mislim da je cinjenica da tony ima bolji cardio i pritisak od khabiba. Nikada nismo vidjeli tonija da pauzira rundu,a khabiba smo vidjeli barem 2-3puta,sto nije puno ali dovoljno i jednom protiv tonija gassoutat da te ovaj satre. Khabib frustrira protivnike,tony ih slomi. takodjer treba imat na umu da khabib ima samo jedan nokaut u karijeri, ruke mu nisu pretjerano opasno i nije za ocekivat da bi u stojci mogo sa tonijem puno radit, tony je prebio SVE najbolje standapere u stojci, i to ih tesko prebio di ljude izlaze cutani krvavii van iz kaveza,nisam nikad vidio da je khabib ijednog protivnika tako demoliro,prebije on njih ali jednostavno ne ucini takvu stetu kao tony,ovaj lomi koske.
Takodjer tony je po meni favorit jel kod tonija neznas oce te pogodit kikom,koljenom,laktom,sakom,spining shit,il ce imanari rollat se,il ko zna sta ce mu past napamet, a svako ko je pogledo 2-3meca od khabiba zna tocno sta ce khabib napravit, direkt direkt zadnja ulazak u klinc ili rusenja,i to je to, sav njegov game,u svakom mecu,isti pristup, puno lakse se pripremit i znat sto ocekivat sa kebabom a kako se za tonija pripremit?
a khabiba nismo nikad vidjeli uzrmanog,mozda lose podnosi stetu,mozda dobro,jednostavno nezna se,ali zna se da je tony od kamena. Covjek je bio uzdrman u bar 10ak meceva tokom karijere,i u jedno 8odtih10puta kad je bio uzdrman,navalio je na protivnika ko munjen, borio se protiv johnsona,dvije runde sa slomljenom rukom, takav covjek pshicki nikad nece past,bez obzira isla borba dobro ili losa, a za khabiba to necemo znat dok se nebude sa tonijem borio.
Fascinira me taj ferguson, nadam se da ga nece sjebat opet za titulu.