U meču izmedju Khabiba i Tonya nije toliko važno tko je bolji nego koliko tko kome odgovara. Tony je Khabibu nezgodan machup i o tome se radi. Ja sam uvjeren da bi Khabib dobio Conora od 10 puta svih 10 a recimo Tony maksimalno 7 puta. Khabib ima jednu sreću da mu borci stilski odgovaraju, te u kategoriji nema jedan Usman, Damian Maia... Osim Tonya. Osim toga Tony također nije bio u ringu s toliko nadmoćnim hrvačem i nikada nije bio s likom koji vrši takav pritisak. Zato ovo i jest borba u kojoj neznam što će se dogoditi(kao što sam znao da će Khabib slomiti i Conora i Dustina)! Imam nekoliko mogućih scenarija i u svakom od njih je pobjednik netko drugi.
Khabibu dolazi protivnik kakvog nikada nije imao. Talentiran, ubojit, i nepredvidljiv. Khabib nema puno prostora za promjenu u svome gameplanu. Njegov gameplan može biti isti kao što je i s ostalim borcima (možda da mu je protivnik netko kao Damian Maia pa da proba boksati ali protiv svih ostalih gameplan je isti). Jedina promjena je u pristupu priprema. Dali će Khabib žrtvovati dio svoje enormne snage obzirom na kategoriju da poveća svoj kardio. Možda hoće ali sumnjam. Ako to napravi pitanje je dali će moći uopće kontrolirati Tonya obzirom na njegov pedigre i dali će moći nametnuti igru. Ako ne žrtvuje prve runde su njegove ali što dalje. Što kad stane?? Kako se pripremiti za Khabiba, a kako za Tonya?? Da bi se pripremio za Khabiba moraš naći sparina partnera koji hrva uz žicu onako kako to on radi. A toga nema! Nitko ne radi hrvanje uz kavez na razini Khabiba, olimpijski pobjednik u hrvanju te neće kontrolirati uz kavez. Kada te stisne uz kavez za Tonya tu nema rješenja. Tony ne može naći nekoga da mu glumi Khabiba! (Ono što Tony ima a bez toga nema borbe protiv Khabiba je hrvački background. Ne možeš se s proučenim hrvanjem suprostaviti khabibu, kao što se khabib s proučenim boksom ne moze suprostaviti elitnom strickeru.) Također je slučaj i obrnuto! Kao Tony ne postoji MMA borac. Nema u njega klasičnih kombinacija 112, direkt direkt kroše aperkat.... on baca udarce nelogično i zato je potpuna enigma protivnicima. Ono što Tony mora napraviti je da zamisli da je 2 metra d kaveza u svakom smjeru provalija. Da je ako ode tamo mrtav. Bolje je primiti udarac, baciti se na leđa, ma bilo u koju lošu poziciju doći na sredini nego otići iz ogradu. Khabib mora napraviti ono što radi sa svima. Ubiti mu volju. Khabib nema cardio ko Tony niti blizu. Ali kada je on na tebi uz kavez onda se trošiš a khabib te može silovati danima. Khabiba treba potrošiti do 4 runde a to neće moći ako khabib bude taj koji nametne igru.
Šahovski meč, meč koji je nepredvidljiv. Mene iskreno ne može ništa začuditi. Tu može sve biti. Niti jedan scenarij me nebi čudio. I zato se toliko veselim, zato i jedva čekam. Tko će pobjediti? Pojma nemam!!!
Edited by user
2019-09-10T15:55:26Z
|
Reason: Not specified