Svojedobno su sva tri suca dala pobjedu Machidi nad Shogunom a velika greska je ucinjena tada. Tako da o sucima uvijek imamo sto reci i nisu garancija da je realno
Sto se medija tice to je odavno los posao i sve gori. Potpuno nepoznavanje posla. Ne govorim o ovoj borbi samo.Primjetim vec neko vrijeme koliko je Sherdog propao. To je cijena koju ova popularizacija sporta donosi , sve je manje kvalitete u tome poslu a vise showa . Barem ja tako vidim stanje neovisno o ovoj borbi.
Cak mi pobjeda Poiriera ne smeta ali mora se napokon znat kriterij, jel u zadnje vrijeme imamo hrpu boraca koji pobjeduju a da manje rade tokom borbe i to vec postaje jako lose za ovaj sport.Znaci dok jedan ganja i stvara pritisak, pogada vise i kombinira udarce vise a drugi sve cini da do toga ne dode i drzi protivnika uz ogradu i bezuspjesno pokusava td , ne vidim kako mu dat takvu rundu.
Statistika je solidno na strani Maxa a posto ja dolazim iz znanja boksa u ovaj sport meni je logicno da je pobijedio onaj koji je vise pogadao, precizniji, kondicijski bolje stajao i obranio rusenja na kraju krajeva.Govorim o zadnje tri runde. Po meni je Poirier prvu razvalio a drugu bolje izgledao unatoc nekim stvarima.
Poirier je nanio vecu stetu i to ocito igra ulogu u danasnjem mma, to je valjda mu donijelo pobijedu jer drugo nema sto biti. Znaci 4 r su mu sva tri suca dala zbog jednog udarca koljenom i ako je statisticki i po prikazanom bio daleko losiji borac u toj rundi. Meni je to oprosti bezvezno.
A na kraju da razjasnim svi mi ucimo, prilagodavamo se novitetima a ovo je ipak jos novi sport i ocito trazi neku svoju formulu u bodovanju pa puno se luta i slicno, nemam nista protiv ove odluke ali da je besmislena po meni to svakako je. Na kraju nisam ni nesto posebno bio raspravljao o tom jer vidim da vecini odgovara,Poirirer je mnogima drazi i veci miljenik fanova a drugo i fanovi vole jace udarace u biti a na kraju ovo je samo nebitna interim titula i kao sto je Condit rekao , da nije nikad bio Ufc prvak jer interim nije prava titula, ne isplati se puno onda ni raspravljat.
Jednostavno mma je u stagniranju po nekim stvarima.
Osobno vise volim tehniku nad snagom, a pritisak i kondiciju kao prednost jako dozivljavam a tu je Max zadnje tri runde imao veliku prednost i zato sam ovoj borbi dao draw na kraju!
Edited by user
2019-04-15T09:33:16Z
|
Reason: Not specified