Joel Alvarez je zalutao u UFC. Kakva je to taktika bila?
Parteraš koji više od 90% pobjeda ima zahvatom stoji 3 runde sa boljim standup borcem i glumi boksačku vreču? U 3 runde nije jednom pokušao preseliti borbu u parter?
Drago mi je zbog pobjede Diega Ferreire jer je Khabilov dosadan za popizdit. Sve borbe su mu iste, uvijek čeka protivnika i na kraju uspije izvući nekakav nategnuti split decision. Ovaj put mu to na sreču nije uspijelo.
Naurdiev je najveće pozitivno iznenađenje eventa. Jedan novi zanimljiv borac u velteru.
Malo mi je žao Prazeresa. 8 pobjeda u nizu ode u vjetar, a godine su ga pritisnule i nema više vremena za neki novi sličan niz.
Tak je to sa borcima koje UFC ne voli i unatoč nizu konstantno im daje slabije rangirane protivnike, kad tad jednom je morao naletjeti na minu.
Hadžović je odradio jako zrelo i pametno, Polo Reyes je zeznut protivnik koji može čuda preživjeti u standupu.
Žao mi je Machedo, nije mi imao smisla meč sa Robertson. Cura je atraktivna i po izgledu i po načinu borbe, da su ju htjeli vratiti na pobjedničke staze mogli su joj dati neku protivnicu koja preferira standup.
Gledao sam Ankalaeva i pokušao procijeniti kako bi Stošić prošao s njim da je došlo do meča.
Abreu je došao dosta salast, kako bi Vlado Boban rekao: "građa tijela sunce pići mi roštiljamo". Tako da mi je teško reći koliko je Abreu bio spreman i koliko je kvalitetan borac.
Nakon Nurdieva, Petr Yan je borac koji je najviše dobio sa ovom pobjedom. Gledao sam ga već ranije, znao sam koliko je dobar i da ima velike šanse dobiti Dodsona, ali nisam očekivao ovako jednostranu borbu. Dodson se borio sa top klasama i nikada nije izgledao ovako nemoćno. Dodsonovo kretanje je svima stvaralo probleme, ali na Yanov pritisak nije imao odgovor. Natjerao ga je da se cijelo vrijeme bori sa leđima na žici, a tu Dodson nema puno manevarskog prostora. Dodson se predao prije kraja meča, točno se vidjelo da nema riješenja, a i popio je par teških udaraca.
Jedva čekam vidjeti Yana protiv TOP 10 protivnika, takvih kvalitetnih bar u bantamu ne nedostaje.
Carmouche i Pudilova su me malo uspavale, ali po viđenom odluka me iznenadila.
Baš su zeznuli češku publiku. Em su im na card stavili hrpu rusa i poljaka (amerima je to valjda sve isto), em su im pokrali jedinu domaću borkinju na cardu.
Villante je skroz neozbiljan. Njemu ko da je svejedno pobjedio, izgubio, najbitnija mu je zajebancija sa Weidmanom.
Struve je previše je limitiran da bi nešto više napravio, a previše štete prima tako da mu je mirovina zbog zdravlja napametniji potez.
Od glavnog meča sam očekivao ludnicu, ali i Santos i Jan su odlučili stati na kočnicu i malo pametnije odraditi meč.
Čim je Jan krenuo ofenzivnije naletio je na kontru. Santos je stvarno zvijer što se tiče nokaut powera. Nadam se da će idući dobiti šansu sa pobjednikom između Jonesa i Smitha.