Svensson
2021-12-18T20:52:17Z
poodavno sam napisao da će ga ovakvim stilom netko iz kontre gadno ugasiti

skoro
Bronson0
2021-12-18T21:25:38Z
Gdje je evander kad ga trebas
Yar
  • Yar
  • Advanced Member
2021-12-18T22:12:09Z
Originally Posted by: Svensson 

skoro

Ha vidi, jedan mec malo toga moze reci. Gotovo svaki sport ima random factor cisto ako gledamo pravila neke igre ili sporta. Recimo, u nogometu je random factor ogroman jer je utakmica duga, na nju utjece velik broj igraca + sudac i normalno radi samih pravila. U MMA je random factor ogroman jer su runde 5 minuta (iako ih ima manje nego u boksu), jer su rukavice male i jer je dopusten mali milijun tehnika. U boksu taj random factor nije toliko velik radi kracih rundi, ogranicenog podrucja koje mozes udarati, cinjenice da mozes udarati samo rukama i velikih rukavica. S druge strane, u boksu postoji onaj faktor koji postoji u svakom sportu, a to je nekakva kombinacija voljnog momenta, sitnih ozljeda koje vuces, motivacije, lagane pretreniranosti itd. Pazi, u mnogo sportova gdje su ljudi nadopingirani do bola (sto Babic ocito nije), gdje imaju citav tim ljudi koji im tempira formu doslovno unutar onog sata u kojem se natjecu, totalno personaliziran trening i sve moguce najmodernije metode oporavka, opet se desi da imaju los dan kad jednostavno nista ne ide kako treba. Dugo godina sam igrao mali nogomet i kad sam bio u najboljoj formi u zivotu, kad nisam bio pretreniran, taman se lagano najeo, dobro naspavao itd., noge su mi znale biti teske i nista mi nije islo kako treba. Takodjer, znalo se desiti da igram pola sata nakon obilnog rucka i da mi sve ide kako treba. Jednom sam na nekoj svadbi popio 12-13 pivi, nisam spavao cijelu noc i drugi dan na tekmi trcao kao da me demoni gone, bio sam nenormalno pun energije. Ok, glup primjer i sve, ali zelim reci da uz sve moderne metode treninga, dijagnostike i oporavka, to jos uvijek nije egzaktna znanost. Pogotovo u borilackom sportu je taj psiholoski faktor enormno bitan. I sam je priznao da je mislio da nije umoran, ali tijelo ocito treba odmor.

Povijest boksa i borilackog sporta je puna meceva gdje su veliki prvaci imali neke od najtezih meceva svoje karijere protiv ljudi koji realno nisu na njihovom nivou. To ponekad moze biti jednostavno stilisticki mismatch, moze biti da ti prvaci jednostavno nisu motivirani koliko treba protiv osrednjih protivnika, vec su najbolji kad je najteze i kad su protivnici najbolji. Tu je takodjer faktor prije spomenutih sitnih ozljeda, lagane pretreniranosti, psihe i fokusa koji taj dan nisu na razini itd. U borilackom sportu je to problem jer imas jako malo meceva i nazalost te uvijek sude na osnovu zadnjeg meca, dok je u mnogim drugim sportovima sezona/liga/prvenstvo/kup/stogod dugo i jebiga, imas vremena smanjiti taj random factor i pokazati kvalitetu kroz veci broj predstava.

Ne mislim da je Babic nekakav world beater niti najbolji boksac na svijetu. Takodjer, niti jednog borca ne shvacam ozbiljno kad pricaju o protivnicima, mecevima itd., jer to je sve dio hypea ili cak kad nije, trenutka nabrijanosti ili nekog sireg plana samopromocije. Cak ni borce koje ne volim ne sudim na osnovu toga, jer na neki nacin moras ostati relevantan u medijima, pa makar i ako zivciras ljude. Mislim da Babic moze do titule u bridgerweightu ili cak superteskoj u barem jednoj od promocija, u slucaju da matchmaking bude povoljan i da se stvari poklope, tj. da nema drugih izazivaca i da covjek ima svoju noc ako negdje uleti na short notice itd. Bez obzira kako on izgleda u borbama (djelomicno i zbog morfologije svog tijela), ocito da covjek ima smisla za boks i za soru opcenito. U gotovo svim sportovima mozes vidjeti ljude koji ne izgledaju graciozno, djeluju sirovo ili tehnicki nedovoljno potkovano, ali nekako uspiju obaviti sve sto treba. Takodjer, protiv takvih tipova nitko ne voli boksati. Covjek koji ima jak udarac, koji baca puno udaraca i koji moze primiti puno nije ugodna borba za nikog i to je uvijek 50-50. Nekakav bolji borac ga jedan dan moze "odraditi" da Babic izgleda smijesno, a taj isti borac drugom prilikom moze popiti od Babica teske batine. To je tako i zato su borilacki sportovi zanimljivi, isto kao i nogomet. Previse faktora tu utjece na jednu borbu, a nazalost radi nasilne prirode sporta ne mozemo izmedju svaka 2 borca napraviti 10 meceva pa da vidimo tko je bolji.

Babica vidim kao tipa koji moze doci vrlo daleko i ispuhati se kad ostvari neke ciljeve. Odnosno, u jednoj borbi moze pobijediti skoro bilo koga, ali sumnjam da ce imati karijeru bez poraza (sto je takodjer ok, dok god je atraktivan i zanimljiv publici). Hrgovic cisto radi gabarita i stila titulu koju mozda osvoji sigurno puno duze moze drzati od boksaca poput Babica, ali to ne znaci da mu neki brawler ne moze napraviti probleme u jednoj borbi, cak i da ga ne pobijedi. To vrijedi za svakog boksaca, cak i za najbolje defanzivce.

Na kraju dana, ne bih niti jednog borca ili sportasa sudio na osnovu jedne izvedbe koja radi milijun faktora moze biti losa i gdje covjek moze djelovati neprepoznatljivo. Treba uzivati u borbama i to je to, a ako se covjeku stvarno zareda neki los niz, onda mozemo praviti analize. Klasicni "I told you so" na osnovu jedne izvedbe nije opravdan, jer i najvecim sampionima mozes tako nesto izvuci, jebiga 😃.
evander
2021-12-18T22:41:37Z
Originally Posted by: Bronson0 

Evo me, drago mi je da vas je zabavila još jedna Babićeva pobjeda nokautom na velikoj sceni. 🙂
Ivan CRO Cop
2021-12-19T00:09:11Z
Samo nek Babić rola priču i radi šta može dokle može
Navijao sam za njega još više nakon onog udarca
Nek proba u kategorije niže, i neka ide život ✊🏻
"Pravda bez snage je prazna, a snaga bez pravde je samo nasilje ."
OldSchoolFan
2021-12-19T08:18:22Z
Meni u ovoj priči jako smešna ispadaju braća Sauerland. Dobili su priliku da vode karijeru Hrgoviću, jednog od najtalentovanijih teškaša u tom trenutku, sa već jakim referencama (medalja na OI, WSB) i to po svim ocenama rade jako loše. I onda, kao da su čekali prvi loš nastup Babića, prozivaju ga preko twittera. Kao da su neki klinci tinejdzeri a ne ljudi koji bi trebalo da budu ozbiljni menadzeri. Da ga Hrgović potkači to je ok pošto i ovaj njega proziva, obojica su borci ali ovi uopšte ne bi trebali da se bave time naročito što je njihov borac rekao da ga meč sa Babićem ne zanima. Ako su stvarno nudili Babiću meč i ovaj je to odbio, trebao je Hrgović da "maše ugovorom" od prvog trenutka, da ga zajebava i ućutka time jednom zauvek. Ali ako nemaju taj papir samo će dati materijal Babiću da ovog podjebava po ovo.
Anyone can win two fights in one night, but it is the third fight that tells you if you have steel balls or not- Don Frye
GSP
  • GSP
  • Advanced Member Topic Starter
2021-12-19T09:08:05Z
Originally Posted by: Bronson0 

Pusti evandera. Vjerojatno je bio u kutu Babiću i sad slave..
GSP
  • GSP
2021-12-19T09:09:08Z
Originally Posted by: govedo 

Staviti te boksace u istu rečenicu s Babicem, pomalo smijesno i žalosno....

Šališ se? Savage se igra sa Dillanom na sparinzima!!! Pa Dillan je uzdrmao AJ i prvi je izazivač Furyu!!!!
GSP
  • GSP
2021-12-19T09:14:53Z
Originally Posted by: Svensson 

skoro

Kujunđić je bio doktor za takve stvari
Ivan CRO Cop
2021-12-19T09:15:35Z
Originally Posted by: GSP 

Originally Posted by: govedo 

Staviti te boksace u istu rečenicu s Babicem, pomalo smijesno i žalosno....

Šališ se? Savage se igra sa Dillanom na sparinzima!!! Pa Dillan je uzdrmao AJ i prvi je izazivač Furyu!!!!

I Milun ga bije....
Jadan Whyte...
Ivan CRO Cop
2021-12-19T09:16:48Z
Originally Posted by: Ivan CRO Cop 

Pretplatio sam se na DAZN
1.7€, Smiješna para
Krenuo skinut aplikaciju na PlayStore
Ne može u moju državu hahahha

Al našo na drugi sajt 😄 radi stream dobro 👍🏻

UPDATE
Sjebali su me
Ne daju mi više 😄
Gigi2
2021-12-19T11:11:22Z
Nadam se da ce sad nakon zadnja dva nastupa, Babic i Milun, pokazat poštovanje Leonardu ne samo u intervjuima, nego i na onaj najiskreniji nacin, da ga pocnu slusat.
GSP
  • GSP
2021-12-19T12:52:27Z
Originally Posted by: Gigi2 

Nadam se da ce sad nakon zadnja dva nastupa, Babic i Milun, pokazat poštovanje Leonardu ne samo u intervjuima, nego i na onaj najiskreniji nacin, da ga pocnu slusat.

Šta nije Babić upravo slušajući ga došao do ovdje?
evander
2021-12-19T15:15:48Z

Mene su učili da treneri nisu važni i da bi Babić s bilo kojim trenerom nokautirao Splimonta ili umalo bio nokautiran, kao što bi Hrgović s bilo kojim trenerom završio u Klagenfurtu.
GSP
  • GSP
2021-12-19T22:01:27Z
Originally Posted by: evander 

Mene su učili da treneri nisu važni i da bi Babić s bilo kojim trenerom nokautirao Splimonta ili umalo bio nokautiran, kao što bi Hrgović s bilo kojim trenerom završio u Klagenfurtu.

Mene su učili da budem uvijek objektivan i ono što je Savage pokazao jučer svrstava ga u samu elitu teške kategorije gdje uz će uz malo tehničkog usavršavanja poslati najveća imena na spavanje. Jedini će mu problem biti Usyk ali uz takvog trenera pored sebe ne sumnjam da će i za njega naći odgovor.
evander
2021-12-20T12:16:47Z

Mene su učili da budem uvijek objektivan i ono što je Savage pokazao jučer svrstava ga u samu elitu teške kategorije gdje uz će uz malo tehničkog usavršavanja poslati najveća imena na spavanje. Jedini će mu problem biti Usyk ali uz takvog trenera pored sebe ne sumnjam da će i za njega naći odgovor.

Zanimljivo, a mene su učinili da je Hrgović prerastao VHS trenera, da mora krenuti na višu razinu, da će procvjetati kod slavnog Kubanca i naučiti se pravom boksu, da može pobijediti svakoga, ali da bi mu Chisora bio suparnik po mjeri.
A sad vidim da je prerastao i Kubanca i vratio se na Jordanca, dakle na još višu razinu, da i dalje može pobijediti svakoga, ali ga "izbjegavaju" svi osim "crnogorskih nokautera" i "neporaženih Sandžaklija". A uskoro slavimo 5,5 godina od olimpijske medalje... I kad smo već kod same teškaške elite, u koju Hrgović valjda spada i s kojom se voli uspoređivati, 5,5 godina nakon olimpijskih medalja i Joshua i Lewis i Kličko i Usik bili su svjetski profesionalni prvaci. Za Babića nije nikakvo čudo, on je ionako Redar i Ventilator koji je stigao niotkuda i može ga nokautirati i nekakav Spilmont, ali gdje je zapelo s Hrgovićem?
evander
2021-12-20T14:32:05Z
Sve se više priča o IBF eliminatoru između Parkera i Hrgovića.
https://www.stuff.co.nz/...eight-division-on-notice 
GSP
  • GSP
2021-12-20T22:19:40Z

Zanimljivo, a mene su učinili da je Hrgović prerastao VHS trenera, da mora krenuti na višu razinu, da će procvjetati kod slavnog Kubanca i naučiti se pravom boksu, da može pobijediti svakoga, ali da bi mu Chisora bio suparnik po mjeri.
A sad vidim da je prerastao i Kubanca i vratio se na Jordanca, dakle na još višu razinu, da i dalje može pobijediti svakoga, ali ga "izbjegavaju" svi osim "crnogorskih nokautera" i "neporaženih Sandžaklija". A uskoro slavimo 5,5 godina od olimpijske medalje... I kad smo već kod same teškaške elite, u koju Hrgović valjda spada i s kojom se voli uspoređivati, 5,5 godina nakon olimpijskih medalja i Joshua i Lewis i Kličko i Usik bili su svjetski profesionalni prvaci. Za Babića nije nikakvo čudo, on je ionako Redar i Ventilator koji je stigao niotkuda i može ga nokautirati i nekakav Spilmont, ali gdje je zapelo s Hrgovićem?

Molim ne mijenjati temu. Borio se Savage ne Hrgović. Hrgović je i tako nazadovao po procjeni bivšeg trenera tak da i ako dobije eliminator protiv Zanga i li Parkera sigurno gubi. Saveg je zato ostvario ogroman napredak i u zadnjoj borbi je dokazao da mu je nebo granica. Ukoliko bude išao u bridge nitko mu neće moći ni blizu.
evander
2021-12-21T08:34:11Z

Molim ne mijenjati temu. Borio se Savage ne Hrgović. Hrgović je i tako nazadovao po procjeni bivšeg trenera tak da i ako dobije eliminator protiv Zanga i li Parkera sigurno gubi. Saveg je zato ostvario ogroman napredak i u zadnjoj borbi je dokazao da mu je nebo granica. Ukoliko bude išao u bridge nitko mu neće moći ni blizu.

Oprostite, molim Vas. Više nikad neću napisati nešto ako prethodno nisam zatražio i dobio Vaše dopuštenje.
Za Hrgovića ne bi bilo problematično da je nazadovao samo prema procjeni bivšeg trenera (iako ne znam na kojeg mislite, sad ih ima više od jednog). Teško je u posljednje vrijeme pronaći neku pozitivnu ocjenu njegove karijere. Primjerice, evo što danas o njemu piše Index.hr: "Hrgović je neporažen u svojih 14 profesionalnih borbi, ali u posljednje vrijeme bori se uglavnom s anonimusima".
ZgemboAdislic
2021-12-21T08:40:30Z

Oprostite, molim Vas. Više nikad neću napisati nešto ako prethodno nisam zatražio i dobio Vaše dopuštenje.
Za Hrgovića ne bi bilo problematično da je nazadovao samo prema procjeni bivšeg trenera (iako ne znam na kojeg mislite, sad ih ima više od jednog). Teško je u posljednje vrijeme pronaći neku pozitivnu ocjenu njegove karijere. Primjerice, evo što danas o njemu piše Index.hr: "Hrgović je neporažen u svojih 14 profesionalnih borbi, ali u posljednje vrijeme bori se uglavnom s anonimusima".

Pozdrav evander
Po boksackim krugovima se prica da nesto nije dobro izmedu Alena i Lea.Jel su to zli jezici ili ima istine?
Users browsing this topic