bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2017-11-06T13:19:21Z
11.11. Norfolk, Virginia

Main Card

Dustin Poirier vs. Anthony Pettis
Diego Sanchez vs. Matt Brown
Andrei Arlovski vs. Junior Albini
Nate Marquardt vs. Cezar Ferreira
Raphael Assuncao vs. Matthew Lopez
Joe Lauzon vs. Clay Guida

Undercard

John Dodson vs. Marlon Moraes
Tatiana Suarez vs. Viviane Pereira
Sage Northcutt vs. Michel Quinones
Angela Hill vs. Nina Ansaroff
Court McGee vs. Sean Strickland
Jake Collier vs. Marcel Fortuna
Karl Roberson vs. Darren Stewart

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Sponsor
ReemCP
2017-11-07T16:22:55Z
Laka kategorija (70kg)

#8UserPostedImageUserPostedImage#13
Dustin Poirier vs. Anthony Pettis

28__________Starost__________30
175cm__________Visina__________178cm
70kg__________Težina__________70kg
183cm_______Raspon ruku_______184cm
21-5 (1NC)_____Rekord__________20-6
13-4 (1NC)___UFC rekord_______7-5

Evo malo mojeg "tale of the tapea" za main event ove priredbe. Radi se o nama dobro znana 2 borca koji imaju dosta atraktivan stil borbe. Ako pogledamo malo statističke podatke, dosta su podjednaki. Pettis je viši 3 cm, a samo 1 cm ima prednost u reachu. Iako je Poirier 2 godine mlađi, upisao je skoro duplo više UFC pobjeda od Pettisa, ali razlika je što je Pettis u tih 7 UFC pobjeda osvojio naslov lake kategorije, te ga jednom uspješno obranio.

Pettis je potom ušao u laganu krizu nakon tog gubitka naslova od RDA, da bi upisao još 2 poraza poslije toga. Odlučio se onda preći u kategoriju niže (pero) gdje je imao dobar debi protiv Oliveire, ali potom je izgubio o Maxa Hollawaya za borbu koja je trebala biti za interim pojas. Pettis je tada bio pao na vagi i da je pobijedio taj meč, ne bi osvojio tada titulu zbog tog pada na vagi.

Odlučio se zatim vratiti u laku kategoriju gdje je u zadnjoj borbi pobijedio Jim Millera te nagovijestio da se možda vratio "stari" Pettis.

UserPostedImage

Trenutno je #13 na UFC rang ljestvici što će sigurno nastojati osporiti i pokušati se vratiti gdje on misli da pripada.

Dustin Poirier je upravo borac koji je prešao iz niže (pero) u višu kategoriju i u lakoj se osjeća izvrsno. Taj prelazak u laku kategoriju se ispostavio odličnim pošto je nanizao 4 pobjede (od toga 3 KO/TKO). Michael Johnson ga je potom zaustavio svojim boksom koji je bio previše za Poirera.

UserPostedImage

Poirier se vratio zatim pobjedom protiv Jim Millera. U zadnjom meču protiv Eddiea Alvareza, Eddie je u jednom trenutku uputio ilegalno koljeno i borba je proglašena sa NC-om. Do tog ilegalnog koljena, borba je imala status borbe večeri, zaista šteta što se to koljeno dogodilo.

UserPostedImage

Ovo nam sve govori da se radi o jako kvalitenim borcima, atraktivnim pa bi i ta borba morala pružiti odličan nastup obojice boraca.

Cody: "How many times did I f**k you up in practice?" - TJ: "Zero, motherf***er!" - Cody : "Exactly!"
Đolo
2017-11-07T16:37:13Z
Bravo stari svaka cast.

Bero ugledaj se na covjeka kako se otvara ufc topic a ne samo copy paste.
Borisstandup
2017-11-07T16:43:51Z
Ah stari moj prijatelj i nema do njegovih tema.
ReemCP
2017-11-07T18:06:07Z
Hvala Đolo i pozdrav tebi Borisstandup :)37

Volim s vremena na vrijeme pročitat što pišete, pa me malo čudi da se ništa ne piše o ovom cardu. Ali opet u neku ruku jasno mi je, možda se još nisu slegli dojmovi nakon 217-ice. Potrefilo se upravo da je odmah i ovaj event krcat dobrim imenima, u odnosu na europske Fight Nightove, ovo je PPV card.

Ta glavna borba je odlična, zapravo dođe ti i žao se moraju njih 2 boriti jedan protiv drugoga. Kad sam gledao te rankinge, malo se začudio da je Pettis #13 na listi, ali neko vrijeme je izbivao iz kategorije pa možda zato (a i taj negativni niz koji je imao). U prošloj borbi je dobro izgledao, vidjet ćemo je li spreman opet se vratiti među ova top imena. Tako mi je žao te borbe Poiriera i Eddiea što je onako završila, zaista je super bilo do tog nesretnog koljena.
Cody: "How many times did I f**k you up in practice?" - TJ: "Zero, motherf***er!" - Cody : "Exactly!"
bero
  • bero
2017-11-07T20:46:53Z
Originally Posted by: Đolo 

Bravo stari svaka cast.

Bero ugledaj se na covjeka kako se otvara ufc topic a ne samo copy paste.

nisam vam ja mama, ja stavim fightcard a dalje je na vama da meljete :)1

- dr jupidu
ReemCP
2017-11-07T21:41:54Z
Welter kategorija (77kg)

#22UserPostedImageUserPostedImage#?
Matt Brown vs. Diego Sanchez

36__________Starost__________35
183cm__________Visina__________178cm
77kg__________Težina__________77kg
191cm_______Raspon ruku_______183cm
20-16_________Rekord__________29-10
13-10________UFC rekord________16-10

* rankinzi sa stranice: RankingMMA – MMA rankings | UFC rankings | MMA Prospects | MMA News 
(čudno da za Diega nema rankinga)

Ovo je isto jako važna borba, rekao bi naročito zbog Matta pošto mu je ovo zadnja borba karijere :)14 nažalost, poslije ovoga ide u mirovinu.

Sancheza svi dobro znamo, dovoljno je reći za početak podatak da čovjek ima 7 FOTN bonusa, a 3 od toga su bile borbe godine. Čovjek koji je uvijek išao otvoreno u ratove, a na ulascima u oktagon maksimalno nabrijan.

UserPostedImage

Iako naravno, to nije borac kao što je nekad bio. Ne bih htio uvrijediti udaračke sposobnosti Lauzona, ali kad te Lauzon nokautira onda znaš da nešto nije u redu. U zadnje vrijeme Diego ima pobjedu, pa poraz, pa pobjedu, pa poraz.. Zadnju borbu je upisao poraz od Iaquinte nokautom. Iako bi po toj logici sad trebala ići pobjeda za Diega, to će biti jako teško protiv Browna koji će sigurno biti extra motiviran pošto mu je ovo zadnja borba karijere.

Brown prema ovim podacima, viši je za 5 cm i ima reach prednosti od 8 cm. Matt Brown je jedno vrijeme bio na rubu otkaza, imao je nevjerojatni skor 12-11. Ali tada kao da je nešto "puklo" u njemu. Počeo je nokautirati ljude iz borbe u borbu, nanizao čak 7 pobjeda zaredom. Između ostalog, dobio je i Thompsona (tada još "zelenog"), kojem je taj poraz vjerojatno i dobrodošao u tom stadiju karijere.

Ta dobra predstava ga je dovela da se bori protiv Lawlera za title shot. Ali nije uspio i izgubio je dalje od svih top boraca, zadnjih 6 borbi je skor 1-5. Pogotovo zadnji poraz je bio bolan od Cowboya onim head kickom.

UserPostedImage

Možda je i ipak pravo vrijeme za mirovinu, ali taj čovjek će svakako falit u svijetu MMA-ja, borac koji se bori srcem. Mislim da mu je čak ova borba sa Diegom idealna za kraj karijere, veliko ime, a može ga dobiti i oprostiti se pobjedom te se posvetiti obitelji, svojim blizancima.

Ako ovo ne završi prekidom, onda će zasigurno biti slugfest do sudačke.
bero
  • bero
2017-11-11T09:23:51Z
http://www.profightstore...nticne-kilaze/28241.aspx 
- dr jupidu
dr jupidu
2017-11-11T15:16:49Z
bome arlovskom dali nokautera i nebi me čudilo da ga opet vidimo u snovima

momak je sasvim solidan i nokautira je brkatog u ufc debiju
Đolo
2017-11-11T17:41:09Z
Momak je teski favorit valjda najveci na cardu, 1.3 kvota, nisam ga nikad gledo al mislim da su mozda malko podcijenili arlovskog jel lik uvijek povremeno iznenadi, al ako ga ovaj KO stvarno se nadam da ce u zasluzenu mirovinu otic.
ReemCP
2017-11-11T18:30:47Z
Kako je Jupidu spomenuo, nokautirao je u svom UFC debiju Tima Johnsona, odnosno "brku" kojeg smo imali prilike gledati u ZG-u. Treba napomenuti da je to brki bio prvi poraz nokautom u karijeri. Albinija sam gledao samo u tom meču, ovo prije sam samo vidio statistiku. UFC borbe su ipak najbolje mjerilo nečije kvalitete. Ali gledajući tu statistiku Albinija (14-2), lik je svakako finišer. Od tih 14 pobjeda, finiširao je njih 12 - 11.pobjeda u 1R.

Došao je na vagu sa maksimalnom kilažom, sad pitanje je kako će reagirati ako borba ode u kasnije runde. Arlovski nažalost možda u najvećoj krizi, barem što se tiče rezultata. Čak sa 5 uzastopnih poraza ulazi u ovaj meč. Ne sjećam se da je itko toliko imao, a da se još zadržao u UFC-u. Eye ima trenutno 0-4 povezane poraze, a sjećamo se jednom vrijeme i Hardya.

Bojim se za Arlovskog da će poslužiti samo ovom Albiniju da izgradi ime na njemu. Nadam se da će Arlovski biti brži i prezicniji borac, nadam se da će odraditi borbu kao protiv Brownea, ona luda runda. Albini jedina 2 poraza ima subom i to oba poraza u 2R. Arlovski mi je jako drag i volio bi da večeras upiše napokon pobjedu, da zaustavi taj crni niz.

Ovaj event je poseban i po tome što praktički nemamo niti jedno odustajanje boraca sa carda (bilo ozljeda, USADA..). Zaista rijetko danas.

UserPostedImage
Seded
2017-11-11T19:06:50Z
Tim "Brko" Johnson je u borbu ušao s ozljedom vrata. Bez obzira, očekujem da Albini nokautira Arlovskog.

Bit će dobrih borbi.
"It's not checkmate. The king has one more move."
ReemCP
2017-11-11T20:03:20Z
Jako je teško neku borbu izdvojiti posebno, a mene recimo strašno zanima meč Dodson vs. Moraes. Mislim da je ozljedom Cruza taj meč sad pogotovo dobio na važnosti, jer moguće da onaj tko pobijedi, možda bude išao na Riveru. Bantam je odlična kategorija i ovo kako je TJ vratio naslov je odlično za sport. Ima sad zaista sjajnih kombinacija i potencijalnih matchupa.

Moraesa se dugo čekalo da potpiše za UFC, veliki prospect, imao je 13-0 niz i onda mu je UFC debi pokvario Assuncao (koji se također ovdje bori). Moram priznati da me Moraes u toj borbi malo razočarao, možda sam previše očekivao. Ali valjda će večeras doći bolji, iako matchmaking ga baš i ne mazi, dobiva odmah top imena za protivnike. Assuncao također pobjedom možda može izboriti meč sa Riverom pošto vidim da Rivera na tom 219 još nema protivnika, a mislim da se i Lineker javljao da bi upao. Zanima me kako će se to rasplesti, zapravo Linekera bi više volio vidjet protiv Codya, mislim da bi tu bilo zanimljivo, 2 borca sa teškim udarcima. Šteta što se Cruz ozljedio, taj meč bi vjerojatno bio title eliminator meč.

Jarac
2017-11-12T01:03:50Z
Draw iznenadio sam se da ima jer je tak rijetko.
Seded
2017-11-12T01:05:39Z
Originally Posted by: Jarac 

Ali realno Strickland je uzeo prvu i treću prilično čisto.

EDIT - overturned result, Buffer je valjda krivo pročitao. Strickland je dobio UD.
gosuasus
2017-11-12T01:13:41Z
koja razlika u karijerama mcgeeja i whittakera nakon njihove borbe, puno raznovrsniji striker u ono vrijeme je bio court
Jarac
2017-11-12T01:29:00Z
Originally Posted by: Seded 

Originally Posted by: Jarac 

Ali realno Strickland je uzeo prvu i treću prilično čisto.

EDIT - overturned result, Buffer je valjda krivo pročitao. Strickland je dobio UD.

Šteta.Drag mi Court i nije me oduševio Strikland opet.Odluka ok ali šteta
xoxo
  • xoxo
  • Advanced Member
2017-11-12T01:46:39Z
Kako je cudan Northcutt... ka robot neki
Seded
2017-11-12T01:58:17Z
Quinones bez ikakvog plana, želje, motivacije. Jako loše odrađeno.
xoxo
  • xoxo
  • Advanced Member
2017-11-12T02:00:35Z
Imam osjećaj kao da mu je Quinones pustio meč i pazio stalno da ga ne zakači slučajno
Users browsing this topic