sto se floyda i conora tice mislim da su obojica htjeli to pa mi je tesko reci se da je jedna strana zicala mec i prislino trazila veliku lovu, ne sjecam se tko je prvi zapoceo s prozivkama ali inicijalna rasprava nije bila na ovom stadiju ko sto je danas i dosta daleko da do toga dodje. ove godine je postalo intenzivnije buduci da conor nije od 10tog mjeseca imao protivnika s kojim bi radio buildup pa je do kraja je ispalo ocekivano da ce dogovorit mec. jbg, mediji su najjaci filter za tako nesto kad kumuju takve stvari i cekaju da stvore veliku pricu koju ce non stop vrtit dok ne se ne obistini. kod jednog je vjerujem score prvi prioritet jer da je floyd odlucan kompetitor u ovim godinama, uzeo bi nekog boksaca koji vec boksa medju profesionalcima, a zarada je dodatni faktor koja ide uz to, floyd je vec okusio takve cifre i to nije nista novo za njega. kod conora vise vidim taj ludi natjcateljski duh, zelju da dokaze nemoguce i naravno novac koji nece zaradit protiv nikog osim floyda. moguce da bi dogovorio borbu sa pacmanom da je ovo otpalo, generirali bi manje love, ali bi opet imao priliku natjecat se, primjecujemo, preko ceg izmedju ostalog i pokusava i stvoriti svoje ime. sa stajalista ufc-a ne vidim razlog zasto bi vise ijednog borca pustili mimo ugovora u neki pro mec, od conora su imali koristi i oduvijek je postojalo vise medjusobne suradnje nego s drugim borcima, a vjerujem da je fertitta onim sastankom u vegasu pogurao tu stranu da dopuste conoru jedan iskok medju bogato drustvo floyda, ronalda, messija, lebrona itd.
mislim da je conor odlucno prihvatio sansu da mozda kojim slucajem uspije nesto sto nikom nije ranije i postane jos popularniji preko floydova meca, pa bi dalje samo na racun svog imena mogao jos zaraditi par desetaka do stotina milijuna neovisno o protivnicima i sportu. cisto sumnjam da ce otici bez borbe na croke parku ili da ce radit sloppy brawlove do 35-te od kojih bi mogao nosit posljedice. nisam dojma da ufc ima u planu vise ikom dati takvu sansu, a reko bi da je i conoru zadnja i da ce mu iduca borba, ako je bude htio, biti unutar oktagona. oni nece suradjivat na ovom eventu kao koprodukcija, mayweather ce naci undercard, showtime ce se pobrinut za pijenos i prodaju, ufc ce bez ikakvog truda i ulaganja dijeliti iskljucivo conorov dio s njim, ako je i to sigurno. mislim da za ovako nesto moras bit ppv draw i imat malo vise vjere od sefa, a swanson, miocic, manuwa i slicni su daleko od toga, iako bi mozda imalo vise smisla jer kad je bal, nek je maskenbal :)18
sto se tice sansi, dobre su propse poslozili iako kad sve izgleda tako primamljivo bolje preskocit, junior ima vece sanse kroz runde i veca je kvota na decision, iz nekog razloga vjeruju da conoru ide na ruku sto su 10oz rukavice u 154, a ne 8, u kojima je floyd do sad radio, ocekuju jak early game kod conora pa postepeno gasenje pogona, 34 na juniora u prvoj, 41 u conora, 7 je da ce conor uzet bilo cim, dok je ispod 9 i pol rundi 1.85, preko 2.16 sto pada, a floydu volumen raste
drukacu za conora pa sta bude, trebo bi imat masu problema sa headhuntanjem i bodypunchevima od floyda, reko bi da je cak puno teza prilagodba na ring nego na same rukavice. zanemarimo njegov nekonvencionalan stil i velicinu, jer ce njemu floyd biti sam po sebi nekonvencionalan i jako je zajeban poso pred njim da nadje floyda u 12 rundi, sto nikom nije uspjelo. floyd ce bit u mecu al ga conor nece vidit :)18