Sta je znam, Verhoven se hvali da je počistio kategoriju a realno gledajući suci su ga fino nagradili protiv Sakia, dobio je batine protiv nekog znj borca, i eto obranio je samo dvaput protiv Ghite i Zimmerman jednom.
Daleko je to od nekog čišćenja ili dominacije, al svejedno to nije ni bitno jer je K1 jednom nogom u grobu a drugom takodjer do koljena.
Nisam vjerovao da je to moguće ali čini mi se kako gledamo izumiranje jednog sporta, vjerovatno najatraktivnijeg borilačkog.
Ma neće izumrijet, pa u kickboxingu je tako oduvijek, posebno u Europi. Mainstream popularnost je imao (i to ne svugdje) dok je bilo K-1 u Japanu, i to je to.
Ekipa trenira, ima hrpa amaterskih natjecanja i tu je kickboxing uvijek jak i aktivan, prema tome ide dalje.
Neće izumrijeti da ce u potpunosti nestati, al nećemo ga vise moći stavljati u neki vislji rang il radit usporedbe s MMA il boxom.
Unazad par godine K1 je imao odredjeni status(ne govorim o zaradi), rekao bih cak zvjezdani medju borilačkim sportovima, Box,MMA, i K1.Sad ce pak past na niske grane, u rang muaythaia, tj. radit ce se eventi,borbe al nema tu nikakvog kruha. Dobivat ce tek mrvice plus odlične preporuke za rad na vratima, i mislim da ce vecina kvalitetnih boraca radije ici u MMA ili boks!