Kad se sjetim, suza krene… 🥲
Uvijek mi je bilo krivo sto sam pripadao mladjim generacijama, koje nisu mogle osjetiti zlatnu eru boksa 90-ih, kad su Tyson,Lennox,Holyfield…poput titana grmili u ringu.
Mi smo pak bili osuđeni gledati Klickovu ispruženu lijevu ruku, i kako ga nitko ne može dohvatiti, zbog čega i jesmo izgubili volju za boksom 🙄
Sad kad malo napravim neke usporedbe, shvaćam da su 2010-e u MMA, ono sto su bile 90-e u boksu. I da će nove generacije ostati zakinute za zlatno MMA doba, bas kao sto su moje generacije ostale za zlatni boksačko doba.
Oni neće znati kako je to bilo gledati ratove i dominacije izmedju Caina i Santosa, rivalstvo Jones-Cormier, zvjezdani uspon Conora, čarolije Andersona Silve, desetljeće vladavine Jon Jonesa, HW s legendarnim imenima, LHW s najjačom postavom ikad, MW koju su krasili Weidman,Rockhold,Souza,Romero…
Neće znati o epskoj bitci Lawler-MacDonald, Edgar-Maynard, TRT Belfortu, Rumbleovim nokautima, zlatnim danima Dillashawa, Cruza i Garbrandta, Sonnenu koji je podigao trash talk na novu razinu, Lesnaru i Ubereemu…
Sve su to nove generacije propustile, i vise nikad neće biti tako. Današnji se fanovi lože na jednog Perieiru, koji prije 10 g. ne bi bio ni medju top 6.
U HW ekipa van top 5 nije vrijedna spomena, a van top 10 nitko ih ni ne poznaje. MW ni blizu onim nekad borcima. U welteru prvak ne moze ni pojas obraniti.
Jedino ostaju manje kategorije, gdje se pojavio Topuria.
Sve u svemu, trenutno je tužno MMA razdoblje, i mislim da moramo biti zahvalni jer smo bilo dio prošlog desetljeća, zlatnog MMA doba! 😌❤️