Borisstandup
2015-09-22T08:09:39Z
Originally Posted by: The Last Emperor 

Daleko najveci faktor Mirkovog debakla u UFC-u je bila promjena iz ringa u kavez, smatram da je to bilo mnogo važnije od nedostatka motivacije itd. Kavez i drugacija pravila, to je 90% razloga za neuspijeh. Isto vrijedi i za Fedora i Strikeforce, samo u nesto manjoj mjeri.

Po meni je to kao da npr. predes sa igranja velikog nogometa na travi na mali nogomet na parketu, vjerujem da nisam puno falio s ovom usporedbom. Svejedno igras nogomet, samo su sad pravila i teren podosta drugaciji... Sad ce netko reci da tko zna igratii veliki nogomet mora znati igrati i mali, ali to je samo djelomicno tocno jer vrhunski igrac velikog nogometa ne mora nuzno biti i vrhunski igrac malog. Isto tako izvrstan borac u ringu po pride pravilima nije nužno i izvrstan borac u oktogonu po ufc pravilima.

Ne znam je li najveci ali je svakako znacajan faktor. Sada kada pogledas njegovu karijeru i vidis kako koristi laktove, zicu, steta da tamo 2007 nije to bilo tako.
S druge strane je to mma i bez obzira na oktagon ili ring, ne bi smjelo biti bas tolika razlika:)23 Ne znam zvuci mi stvarno nevjerojatno ako je zaista tako.
bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2015-09-22T09:04:14Z
Mislim da je Mirku sad čak malo žao što je u UFC-u. Nastupa na njihovim malim eventima koji se ni na TV-u ne emitiraju, Minotaur u penziji a ostali s kojima želi revanš nisu pretjerano dostupni.
A Fedor otišao u Japan, Mirkovu drugu domovinu.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
air23
2015-09-22T10:24:48Z
Originally Posted by: Borisstandup 

Daleko najveci faktor Mirkovog debakla u UFC-u je bila promjena iz ringa u kavez, smatram da je to bilo mnogo važnije od nedostatka motivacije itd. Kavez i drugacija pravila, to je 90% razloga za neuspijeh. Isto vrijedi i za Fedora i Strikeforce, samo u nesto manjoj mjeri.

Po meni je to kao da npr. predes sa igranja velikog nogometa na travi na mali nogomet na parketu, vjerujem da nisam puno falio s ovom usporedbom. Svejedno igras nogomet, samo su sad pravila i teren podosta drugaciji... Sad ce netko reci da tko zna igratii veliki nogomet mora znati igrati i mali, ali to je samo djelomicno tocno jer vrhunski igrac velikog nogometa ne mora nuzno biti i vrhunski igrac malog. Isto tako izvrstan borac u ringu po pride pravilima nije nužno i izvrstan borac u oktogonu po ufc pravilima.

Ne znam je li najveci ali je svakako znacajan faktor. Sada kada pogledas njegovu karijeru i vidis kako koristi laktove, zicu, steta da tamo 2007 nije to bilo tako.
S druge strane je to mma i bez obzira na oktagon ili ring, ne bi smjelo biti bas tolika razlika:)23 Ne znam zvuci mi stvarno nevjerojatno ako je zaista tako.

Slazem se Borisstandup i ja mislim da ta promjena iz ringa u kavez nije neki preveliki faktor njegovog neuspjeha u UFC-u. A sta se tice pravila nisu bas drasticno promijenjena tako da mislim kako je razlog neuspjeha nesto drugo..
dako
  • dako
  • Advanced Member
2015-09-22T12:23:23Z
Originally Posted by: air23 

Originally Posted by: Borisstandup 

Slazem se Borisstandup i ja mislim da ta promjena iz ringa u kavez nije neki preveliki faktor njegovog neuspjeha u UFC-u. A sta se tice pravila nisu bas drasticno promijenjena tako da mislim kako je razlog neuspjeha nesto drugo..

:)36 malo sigurno ali mislim da je razlog neuspjeha nešto drugo
fist
  • fist
  • Advanced Member
2015-09-22T12:43:03Z
Originally Posted by: bero 

Mislim da je Mirku sad čak malo žao što je u UFC-u. Nastupa na njihovim malim eventima koji se ni na TV-u ne emitiraju, Minotaur u penziji a ostali s kojima želi revanš nisu pretjerano dostupni.
A Fedor otišao u Japan, Mirkovu drugu domovinu.

Ne treba mu biti žao. Ako zareda s pobjedom,cdvije, evo razmišljanja o title fightu. S druge strane ,ako zaredaju porazi i otkaz, ostaje mu Japan kao plan B, win win situacija

bero
  • bero
2015-09-22T12:49:02Z
Title fight? Treba bit realan. U to više ni Mirko ne vjeruje.
- dr jupidu
kuzma
2015-09-22T13:31:32Z

pa ne mora on nista vjerovati,stvari se otvaraju same po sebi nakon par pobjeda,fanovi pocmu gnjavit,nikad ne reci nikad

"I didn't know France was ever in a fight. ... I heard Italy just declared war on Spain, and France surrendered.",Don Frye
travarica
2015-09-22T13:40:21Z
Gonzaga je jednostavno bio to što mu je Randleman bio u Pridu...nezgoda broj 2 s tom razlikom da se nakon Randlemana uspio vratit a nakon Gonzage nije

protiv Gonzage je isto kao protiv Randlemana ušao u borbu psihički potpuno nespreman da li zbog potcjenjivanja ili je jednostavno imao slab dan a sa druge strane čekao ga je protivnik u životnoj formi (nikad bolji Randleman koji je te iste noći Fedora bacio na glavu a Gonzaga je tada imao za njega optimalnih 108 kg i borio se da osigura životnu eksistencu)

kad spojiš ova 2 faktora recept je za katastrofu i to se mu dogodilo protiv Gonzage a posljedice puno gore nego protiv Randlemana- rušenje fizičkog zdravlja (koljeno) i motornih sposobnosti (timing, brzina)

no Mirko iako nije više onaj iz najboljih dana može ostvarit velike pobjede jer nije bio jedan od najboljih boraca svih vremena tek tako

bero
  • bero
2015-09-22T13:57:45Z
Originally Posted by: kuzma 

pa ne mora on nista vjerovati,stvari se otvaraju same po sebi nakon par pobjeda,fanovi pocmu gnjavit,nikad ne reci nikad

Tih par pobjeda bi moralo biti nad Top 10 konkurencijom, a to je teško izvedivo.
Teško je vjerovati u čudo, nažalost Mirko nije ni protiv Gonzage izgledao nešto pretjerano bolje nego u zadnjih par godina, umalo je izgubio doslovce bez ispaljenog metka.
- dr jupidu
Similar Topics
Users browsing this topic