Venturini je bio dobar, al znao je imati oscilacija. Jurković je imao i konstantu, redovito je pobjeđivao, bez obzira gdje se borio. A sad, što se tiče love...malo tko može živjeti od borilačkih sportova u Hrvatskoj, to je istina, ali mislim da za dečke koji su svjetski prvak/europski viceprvak postoje i stipendije, kao što fist kaže.
Nemam točne činjenice, al negdje postoji ona famozna kategorizacija prema kojoj bi Jurković sigurno bio sportaš 1. kategrije, a mislim i Venturini, i prema tome bi sigurno dobivali i neku mjesečnu stipendiju, a za zlato na svjetskom/europskom 35000-60000 kn (tu prvenstveno mislim na Jurkovića). E sad, ne znam koliko to funkcionira u praksi, međutim, znam da je jedan moj znanac nakon medalje na svjetskom, još prije nego je donesena kategorizacija, od županije dobio neku lovu, dobio sponzorski auto na korištenje, ponude za nastupe vani za veću lovu...
Usput, Roki, znaš li možda koliko je Jurković dobio za osvajanje turnira u Parizu, tamo di je u finalu Magomedova pobijedio? Oduvijek me zanimalo, a nigdje nisam saznao.
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."