vigor5
  • vigor5
  • Advanced Member Topic Starter
2014-08-27T08:47:32Z
Je li LL zaista drugačija / bolja za MMA od BJJ kako tvrde njegovi promotori?

Sponsor
rikimartin
2014-08-27T11:57:45Z
Da je bolja MMA borci ne bi trenirali BJJ nego luta livre . Amen .
Slash
2014-08-27T13:25:24Z
Originally Posted by: rikimartin 

Da je bolja MMA borci ne bi trenirali BJJ nego luta livre . Amen .

Da BJJ nije toliko medijski forsiran, borci bi trenirali druge stvari.
rikimartin
2014-08-27T13:29:57Z
Da druge stvari toliko valjaju pokazalo bi se do sada . BJJ je forsiran zato što djeluje . Profesionalni sportaši bi sigurno trenirali BJJ samo zato što je medijski bolje popraćen od bubam Samba . Molim da pogledate treninge boraca iz vrha MMA i grappling svijeta . Da sumiram , rade BJJ i poneki borac iz neke druge vještine koji je iznimno talentiran .
Slash
2014-08-27T13:31:58Z

Da druge stvari toliko valjaju pokazalo bi se do sada . BJJ je forsiran zato što djeluje . Profesionalni sportaši bi sigurno trenirali BJJ samo zato što je medijski bolje popraćen od bubam Samba . Molim da pogledate treninge boraca iz vrha MMA i grappling svijeta . Da sumiram , rade BJJ i poneki borac iz neke druge vještine koji je iznimno talentiran .

Da BJJ nije toliko medijski forsiran, vrhunski college hrvači bi trenirali catch wrestling (kao Sakuraba npr.) kao bazu za parter.
Fedor je rasturao u Sambu, Nogueiru je razvalio više puta u njegovom području.

Itd...

Ukratko, treba trenirati sve, kao Erik Paulson.
rikimartin
2014-08-27T13:34:50Z
Slash znam da se dobro razumiješ u povijest navedenih sportova ali ne razumijem zašto i dalje misliš da su mediji zaslužni za uzdizanje BJJ-a . Fedor je jedan od tih boraca o kojima pričam da su iz drugih vještina potekli . Zanimljivo spominješ da je razvalio Minotaura ali si zaboravio Werduma npr. ...
Slash
2014-08-27T16:56:20Z

Slash znam da se dobro razumiješ u povijest navedenih sportova ali ne razumijem zašto i dalje misliš da su mediji zaslužni za uzdizanje BJJ-a . Fedor je jedan od tih boraca o kojima pričam da su iz drugih vještina potekli . Zanimljivo spominješ da je razvalio Minotaura ali si zaboravio Werduma npr. ...

Jednostavno, sa UFC-om 1 se dignuo hype oko BJJ-a (s razlogom), pa dobar marketing itd....
Zaboravlja se povijest catch wrestlinga, juda, luta livre.

Nisam, zato sam rekao da treba trenirati sve.
rikimartin
2014-08-27T17:14:52Z
Catch wrestling nije zajebancija ali da je toliko dobar ( za MMA ) isplivao bi sam . Judo je npr. teže prilagodljiv MMA-u tako da danas od Judo faca u MMA imaš Rondu ( koja je odlična ali i zato što su ostale cure manji profići ) , Parisyana( nije loš ali nije baš vrh ) , Lombarda ( nije baš da puno radi Judo u MMA ) i eventualno Ishia koji je izgubio od Cro Copa u 2014. godini . Luta livre stvarno ne znam tko je u vrhu današnjeg MMA a da potiče iz te discipline .

Nije ni BJJ svetinja za parter , trebalo bi ga nadopunjavati drugim vještinama , ali od svih vještina je on taj koji ipak dominira više .
Slash
2014-08-27T17:24:16Z

Catch wrestling nije zajebancija ali da je toliko dobar ( za MMA ) isplivao bi sam . Judo je npr. teže prilagodljiv MMA-u tako da danas od Judo faca u MMA imaš Rondu ( koja je odlična ali i zato što su ostale cure manji profići ) , Parisyana( nije loš ali nije baš vrh ) , Lombarda ( nije baš da puno radi Judo u MMA ) i eventualno Ishia koji je izgubio od Cro Copa u 2014. godini . Luta livre stvarno ne znam tko je u vrhu današnjeg MMA a da potiče iz te discipline .

Nije ni BJJ svetinja za parter , trebalo bi ga nadopunjavati drugim vještinama , ali od svih vještina je on taj koji ipak dominira više .

Da bi bio dobar u catchu trebaš znati hrvati, jer je to međusobno povezano (zajednička povijest) i na to hrvanje nadograditi ostale elemente.
rikimartin
2014-08-27T20:22:23Z
Za danasnji MMA je bitno hrvanje i BJJ . Hrvaci ocito dobro prolaze s obzirom na posjed UFC pojasa . Naravno svi rade i jiu jitsu jel bi inace sva ta hrvačka priča pala u vodu . Citiram Sonnena : " nothing beats wrestling ... Except jiu jitsu " .
loreia
2014-08-28T07:23:11Z
Zadnju Luta livre vs. BJJ raspravu sam vidio na Sherdogu (kojeg ne citam negdje od 2005.)

Mene ne zanima previse to njihovo rivalstvo, al mi se cini da bi danas Luta livre zauzela mjesto BJJ-a da su LL borci bili malo uspjesniji u onim njihovim seoskim okrsajima, sifra "ajmo vidit kome je veci", po Brazilu prije 1990ih kada je stvar dosla do Amerike i kada je krenuo UFC i s njim svjetska popularnost.

Poanta price je da MMA predstavlja kombinaciju udaranja, hrvanja i submissiona, ali od sve tri vjestine uzima samo ono sto je efektno u MMA. Submission game je posve drugaciji ako te netko udara po licu dok se borite. Zato nije presudno jel submission game ucite od BJJ ili LL ili kojeg vec instruktora, bitna je prilagodba za MMA, i mjesavina vjestina koju unosite u MMA ring.
dr. Jupidu wrote: diskusting
Slash
2014-08-28T08:14:31Z
Originally Posted by: loreia 

Zadnju Luta livre vs. BJJ raspravu sam vidio na Sherdogu (kojeg ne citam negdje od 2005.)

Mene ne zanima previse to njihovo rivalstvo, al mi se cini da bi danas Luta livre zauzela mjesto BJJ-a da su LL borci bili malo uspjesniji u onim njihovim seoskim okrsajima, sifra "ajmo vidit kome je veci", po Brazilu prije 1990ih kada je stvar dosla do Amerike i kada je krenuo UFC i s njim svjetska popularnost.

Poanta price je da MMA predstavlja kombinaciju udaranja, hrvanja i submissiona, ali od sve tri vjestine uzima samo ono sto je efektno u MMA. Submission game je posve drugaciji ako te netko udara po licu dok se borite. Zato nije presudno jel submission game ucite od BJJ ili LL ili kojeg vec instruktora, bitna je prilagodba za MMA, i mjesavina vjestina koju unosite u MMA ring.

O daaaaaaaaaaaaaaaaa.
Pogotovo ovaj modern bjj, gdje ima toliko pizdarija da je negledljivo.

BJJ je danas sport i tome se jako prilagođava, prije je bio samoobrana.
rikimartin
2014-08-28T08:31:17Z
BJJ je danas sport koji se razvija i ide u pravcu sasvim drugačijem od svoje osnove . Osnove su i dalje tu kao samoobrana . To što ti nazivaš negledljivim je tvoj subjektivni dojam i to zadrži za sebe . S druge strane sportski BJJ napreduje i BJJ kao sport raste .
vigor5
  • vigor5
  • Advanced Member Topic Starter
2014-08-28T11:05:44Z
Originally Posted by: loreia 

....

Zato nije presudno jel submission game ucite od BJJ ili LL ili kojeg vec instruktora, bitna je prilagodba za MMA, i mjesavina vjestina koju unosite u MMA ring.

Ovo je suština priče...

Becks
2014-08-28T11:49:50Z
a koja je razlika izmwđu bjj i LL?
pozdrav velikom švedskom somelieru i keyboard ratniku Senadu koji nas sada prati kao gost (denis hanofer)
Slash
2014-08-28T12:04:31Z

BJJ je danas sport koji se razvija i ide u pravcu sasvim drugačijem od svoje osnove . Osnove su i dalje tu kao samoobrana . To što ti nazivaš negledljivim je tvoj subjektivni dojam i to zadrži za sebe . S druge strane sportski BJJ napreduje i BJJ kao sport raste .

Ja moj dojam mogu i javno izraziti, a ti se možeš složiti ili ne složiti sa njim.
Double guard pull i slična sranja su meni osobno negledljiva, pogotovo dok se dvojica bore za advantage pobjedu.
Slash
2014-08-28T12:06:21Z
Originally Posted by: Becks 

http://martialarts.about...d/styles/a/lutalivre.htm 
rikimartin
2014-08-28T12:58:08Z
Slash imas pravo na svoje misljenje , moj grijeh .
Bio kako bilo , tema je osla u krivom smjeru . Poistovjecujes BJJ koji rade MMA borci s ovim pobjedama na advantage , donkey guardovima i double pullovima . Ne rade isti BJJ braca Miyao i Jon Jones .
loreia
2014-08-28T12:59:15Z
Originally Posted by: Becks 

Modificirani Judo u oba slucaja, samo sto je ovima iz BJJ/GJJ je ipak dulji par centimetara. U prijevodu, na seoskim dernecima su bili nesto uspjesniji borci iz GJJ klana. Sve ostalo je primarno marketing.
dr. Jupidu wrote: diskusting
rikimartin
2014-08-28T13:01:41Z
Similar Topics
Users browsing this topic