Sama činjenica da se lik od 34 godine nateže sa šmrkavcem doslovno duplo mlađim je prilično tužna. Ja s 22 ne primjećujem takve kriplove, a da me balonja od 17 tako isprda na ulici, ozbiljno bih razmislio da si presudim.
Nemoj ceckati mecku.
I ja imam 22 g. treniam kickbox neko vrijeme, mogu hodati bez sraha i dignute glave jer se nikog ne bojim,smatram se jednim od najjacih medju vrsnjacima pa cak i medju starijim. Nisam bas upadao u neke probleme niti imao previse street fighta iako mislim da bi s vecinom izasao lako na kraj. Ali kad bih se nasao s nekim 17-godisnjakom koji trenira MMA 3-4 godine onda i ne bih bio toliko siguran u sebe, osobito ako se radi o nekom fizicki razvijenom klincu.
Treba biti realan i jasno sagledat stvari kako danas stoje po pitanju tuca. Nisu to vise stara vremena. Prije se znalo da je jaci onaj starij ili onaj tko bi bio veci, takvi su zakoni prirode ali sad se sve to mijenja treniranjem borilackih sportova osobito MMA. Evo u ovom videu vidimo kako to izgleda. Da se radilo o obicnom klincu dobio bi samar i otisao kuci placuc, ali to nije obican klinac nego utrenirani sportas i ne mozemo ga smatrat klinjom kojeg bi nasamarali ako nam ista zucne vec bi ga gledali kao opasnost i pitali se "kako cu sad na kraj s njim."
Ne radi se o MMA borbi već o uličnoj tučnjavi. Na stranu to što sam u hrvanju i MMA, ali u uličnoj tuči nije bitno tko si, što si, što treniraš i slično. Naravno da može pomoći jer sama mehanika pokreta dolazi do izražaja, ali na ulici nema pravila. Da se razumijemo, ja se na ulici ne tučem i zadnji okršaj sam imao u srednjoj školi s balavcem svojih svojih godina. Kao što sam već rekao, na ulici nema pravila i ako mi je egzistencija ugrožena na bilo koji način, ne bih se libio skakat mu s dvije noge na lubanju, taman da je juniorski prvak svijeta svih borilačkih sportova koji postoje.
Moj frend je u Mostaru pepeljarom razvalio dva lika (od kojih je jedan bio solidan kickboxač) i obojicu ih izuo. Poanta cijelog posta je da na ulici nema pravila i nije toliko bitno tko-što trenira, puno je važnija snalažljivost i ludost koliko daleko si spreman ići.
"It's not checkmate. The king has one more move."