BillyJean
2014-06-15T13:36:44Z
Zanima me kad nekog imam u over-underu i spojim ruke i idem mu ubit posturu, kako da pojacam taj stisak, neke specificne vjezbe ak neko zna hvala
Sponsor
Grunf
2014-06-21T23:09:10Z
A nema ti bas posebna vjezba za to.Ojacas podlaktice,nadlaktice...kompletan gornji dio tijela i ako je tu vazna i tehnika morao bi malo raditi vjezbe snage van hrvanja.
"Bolje ziva kukavica nego mrtav heroj"
BillyJean
2014-06-22T10:29:18Z
Zakljucio sam da su zgibovi najbolji
Antonio
2014-06-22T10:50:33Z
Vise hrvanja i sta je reka zgibovi. Jos jedna vjezba koja je dobra za hrvace je pendlay row.
Đolo
2014-06-22T12:40:46Z
Ma to je tehnika i treba osjetit trenutak,naravno da jak stisak nece odmoc ali nikako ga nemogu zamislit kao glavni kriterij za rusit nekog :)20
UniqueXelite
2014-06-27T14:43:51Z
Kako izgraditi snažan stisak potreban za hrvačke discipline?

1. Zgibovi koristeći kimono
Ovakva vrsta zgibova je specifična, te bi se trebala koristiti za borilačke sportove s kimonom, primjerice jiu jitsu, judo i sambo. Osim kimona, može se koristiti i ručnik ili debela krpa. Ako bismo htjeli otežati vježbu možemo navući prsluk ili drugu vrstu vanjskog opterećenja.

2. Zgibovi koristeći debelu šipku (grip size)
S ovakvom vrstom zgibova dovodimo stisak u zahtjevniju poziciju. Ako bismo htjeli poziciju napraviti još izazovnijom trebali bismo koristiti slobodnu šipku, koja bi se slobodno kretala, čime bismo još više otežali stisak i jače kontralirali mišiće podlaktice. U slučaju da ne posjedujete debelu šipku možete omotati ručnik oko postojeće šipke i na taj način povećati zahtjeve hvata. Isto vrijedi i za bench press, veslanja, mrtva dizanja sa zadebljanjima na šipci. Primjetit ćete kako se mišići podlaktice dodatno aktiviraju već nakon prvog seta vježbanja. Samo imajte na umu da ćete inicijalno morati smanjiti težinu tereta koji koristite.

3. Obrnuti zamah sa kettlebellom
Zamah sa "kettlebellom" normalnim hvatom (hvat za dršku) je sam po sebi dovoljno zahtjevan, međutim i on se može dodatno otežati ako kettlebell primimo za tijelo. Kod sportaša kojima ovakav hvat ne predstavlja veliki problem "kettlebell" se može premazati sapunom i sl...

4. Penjanje po užetu
Osim što se u ovoj vježbi snažno aktiviraju mišići gornjeg dijela tijela, zasigurno najveći teret preuzimaju mišići podlaktice i samim time je ova vježba odlična za razvijanje snage stiska.

5. Zgibovi na medicinki
Izuzetno zahtjevan tip vježbe koji jako aktivira mišiće podlaktice. Zbog činjenice da se lopta prilikom izvođenja vježbe rotira, snažno aktivira stabilizatore trupa.

6. Farmer's walk
Ovom vježbom ćemo ojačati mišiće leđa, ramena, trbuha i razviti snažan stisak. Jednostavna je vježba za izvođenje, hodajte što dalje možete sa "kettlebellima", "sandbagovima" i pločama.
Users browsing this topic