Dakle, prica ide ovako...
Narucio sam jedan uredjaj preko jedne web firme koja prodaje tehnicku opremu i kucanske uredjaje. Opcija je placanje primopredajom. Besplatna kurirska dostava na adresu. U trenutku kada sam uredjaj narucio, kostao je 2222,11 kn. Na stranicama web firme (koja je registrirana na podrucju RH), pise kako je rok isporuke od 7 do 10 radnih dana, sto istice sutra.
Danas gledam na web stranici iste firme navedeni uredjaj i pise kako kosta 2056 kn. Sto je 166 kn pojeftinjenja. Buduci kako je u medjuvremenu uredjaj ocito pojeftinio, poslao sam mail web firmi pa su mi odobrili popust 3%. 2222,11 - 3% = 2155,45 kn. Sto je opet skuplje za 100 kn od cijene koja je bila istaknuta danas, na njihovim web stranicama za navedeni proizvod.
Onda su mi odgovorili kako za mene vrijedi prvotna cijena u trenutku narudzbe i da se cijene mjenjaju u zavisnosti od dobavljaca. Pa je proslo 15 min. u trenutku mailanja, odnosno korespodencije i sto se dogodi ? :)
Uredjaj je odjednom "poskupio" na 2240,64 kn ? Pa mi rekose kako se navodno cijene mjenjaju "svaka tri sata, jer to kao ne ovisi o njima, vec o dobavljacu" ? 🙂
Pa sam im predlozio kompromis da navedeni, odnosno naruceni uredjaj, kupim od njih za 2100 kn, sto je otprilike srednja vrijednost izmedju prvotne cijene po kojoj sam narucio proizvod na koji sam dobio 3% popusta (2155,45 kn) i cijene koja je bila na webu (2056 kn), dok uredjaj, odjednom "nije poskupio" i to bas u trenutku kada sam se mailao s web firmom ? :)
Bas me zanima sto ce mi odgovoriti ? 🙂