kanye
  • kanye
  • Advanced Member Topic Starter
2013-12-30T09:23:13Z
UFC 169, held February 1, 2014 at the Prudential Center in Newark,

Main card

Dominick Cruz (c) vs. Renan Barão (ic)
José Aldo (c) vs. Ricardo Lamas
Frank Mir vs. Alistair Overeem
John Lineker vs. Ali Bagautinov
Bobby Green vs Abel Trujillo

Preliminary card (Fox Sports 1)

John Makdessi vs. Alan Patrick
Chris Cariaso vs. Kyoji Horiguchi
Nick Catone vs. Tom Watson
Al Iaquinta vs. Kevin Lee

Preliminary card (Online)

Clint Hester vs. Andy Enz
Tony Martin vs. Rashid Magomedov
Neil Magny vs. Gasan Umalatov

http://www.centralhotelshellharbour.com.au/wp-content/uploads/2013/12/UFC169_640.jpg

http://www.groundandpound.de/uploads/pics/OverMir.jpg
Sponsor
ime90
2013-12-30T10:15:56Z
card za koji ostajem budan cijelu noć bez sumnje!
Borisstandup
2013-12-30T10:30:50Z
Sjajan card ali i borba koja se jako dugo ceka. Realno Barao je postao jedan od najboljih boraca u Ufc-u i nema toga koga nije zadivio. Njegov je talenat i same reakcije su besprijekorne. Nanizao je takva imena da je u biti ostao samo Cruz da potvrdi svoju velicinu. S druge strane Cruz je itekako opasan borac, malo tko ima tako kvalitetno kretanje u mma a isto tako sjajno koristi jabove i fizicki je iznimno jak za bantamweight. Biti ce svarno zanimljiva borba i normalno da ostaje pitanje koliko je Cruz spreman nakon tako duge pauze ali radi se o jako pametnome borcu i vjerujem da ce doci najpripremljeniji sto moze jer nasuprot sebe ima covjeka koji nije izgubio preko 8 godina i 30 borbi zaredom.
Za mene je to jedna od najzanimljivijih borbi i da vidimo tko je zaista prvak te kategorije.

Aldo vs Lamas mi je isto jako intereresantna borba i unatoc Aldovoj dominaciji u kategoriji, Lamas je borac na kojeg treba obratiti pozornost. Aldo ima 5-0 u Ufc-u a Lamas je veliko iznenadenje sa svojih 4-0 a dosao je sa porazom iz Wec-a i malo tko je ocekivao ovakav rezultat u to doba.
Seded
2013-12-30T10:33:04Z
Mislim da će Aldo zadržati pojas, a ako bi morao birati između Barao-a i Cruza, ipak bih rekao Barao. U kontinuitetu je, nanizao je kvalitetne protivnike, a Cruz dolazi nakon ozljede i pitanje je kakav će se vratiti uz sav taj ring rust. I brijem da će Ubereem, nažalost, pregaziti Mira, makar bi mi bilo puno draže da mu Mir uvali kimuru vulgaris!
"It's not checkmate. The king has one more move."
Slash
2013-12-30T11:34:10Z
Sjajan main card, bit će odličan event.
ime90
2013-12-30T11:59:05Z
1. Mislim da je zdravi Cruz klasu iznad Renana, ali 2 i pol godine ne ući u kavez je vjerojatno rekord. Zato mislim da bi se mogla dogoditi još jedna smjena šampiona, ali samo temeljem ring rusta. Vidjelo se kod GSPa da se nakon takve ozljede teško vraća.

Barao je gubio prvu rundu od Winemana, izgubio je par rundi i bio dobro potresen Mcdonaldom. Tu je i Faber koji je u brobu s njim ušao kao što se vidjelo mlitavo, nije bio motiviran kao danas.

Cruz praktički nikad nije izgubio sigurnu rundu osim poraza od Fabera.

2. Lamas je gubio borbu protiv Swansona koji je zvijer, i nije mi toliko impresivan. Aldo na drugoj strani je vanzemljac i ne vidim način kako će ga Lamas skinuti.

3. Overeem dobiva, Mir u MIRovinu (kužite šta sam napravio, lukavo ha?!)
Rekreativac Dino
2013-12-30T12:06:33Z
Kaj nije kod dva suca Cruz dobio Johnsona 49-46 i izgubio time rundu i sa Faberom je izgubio kod jednog suca runda a kod jednog dvije?
desno
2013-12-30T12:13:18Z
Originally Posted by: ime90 

Mir u MIRovinu (kužite šta sam napravio, lukavo ha?!)

:)23 NE

Mislim da je Barao bolji od Cruza a Aldo svakako dobiva. Mir je daleko slabiji od Overema ako se ovaj sredi.
travarica
2013-12-30T12:36:45Z
Originally Posted by: desno 

Mir u MIRovinu (kužite šta sam napravio, lukavo ha?!)

:)23 NE

Mislim da je Barao bolji od Cruza a Aldo svakako dobiva. Mir je daleko slabiji od Overema ako se ovaj sredi.

:)20
Seded
2013-12-30T12:42:33Z
Meni je žao Mira, ali stvar je u tome da je najtanji tamo di je Overeem najbolji - u klinču. Očekujem da borba završi slično kao i Mir vs. Barnett, a Mir ako želi pobijediti mora preživjeti prvu rundu i to kako god zna.

Miru je gotovo nemoguće dobiti Reema na pod. Iz klinča nema teoretske šanse, a koliko je realno da napravi single/double leg Reemu, ne znam baš, čak mislim da bi se Cain morao potruditi da izvrne Reema na leđa.

Kad se sve zbroji i oduzme, jedino di je Reem deficitaran u ovoj borbi je kondicija. Ako se uspije dovesti u red, siguran sam da Mir nema puno šansi.

"It's not checkmate. The king has one more move."
ime90
2013-12-30T13:14:26Z
Originally Posted by: Rekreativac Dino 

Kaj nije kod dva suca Cruz dobio Johnsona 49-46 i izgubio time rundu i sa Faberom je izgubio kod jednog suca runda a kod jednog dvije?

Mislio sam sigurno izgubljenu rundu. Znaci tri sudca 10-9 za protivnika.
Rekreativac Dino
2013-12-30T13:16:22Z

Nisam više siguran ali sa Faberom bi trebalo provjeriti rezultat.
ime90
2013-12-30T14:57:24Z

Nisam više siguran ali sa Faberom bi trebalo provjeriti rezultat.

Ma davno negdje sam vidio te score cardove (jedan sudac je bio 50-45, što odmah znači da kod jednog sudca faber nije dobio rundu), ali kao što sam znaš, najbolje je pogledati borbu i sam biti svoj sudac 🙂
Borisstandup
2013-12-30T15:07:49Z
Cruz je po meni bio dosta bolji od Fabera u njihovom zadnjem mecu. U mecu sa Johnsonom je naisao na neke manje probleme zbog brzine od ovoga ali ga je neutralizirao rusenjem i mirno dobio borbu. Dugo ga nije bilo i sigurno to moze ostaviti traga ali radi se o jako dobrom i pametnome borcu pa je moguce da nas i iznenadi. Definitvno je Renan najvece iskusenje ali nista nije nepremostivo.
DugoVecCitam
2013-12-30T17:15:20Z
Porazeni iz meca Mir vs Reem, kao utjesnu nagradu dobiva izdasni ugovor sa "Legendom".:)1
DRAGI PRIJATELJI...
Xtream Couture
2013-12-30T19:08:16Z
Originally Posted by: Seded 

Meni je žao Mira, ali stvar je u tome da je najtanji tamo di je Overeem najbolji - u klinču. Očekujem da borba završi slično kao i Mir vs. Barnett, a Mir ako želi pobijediti mora preživjeti prvu rundu i to kako god zna.

Miru je gotovo nemoguće dobiti Reema na pod. Iz klinča nema teoretske šanse, a koliko je realno da napravi single/double leg Reemu, ne znam baš, čak mislim da bi se Cain morao potruditi da izvrne Reema na leđa.

Kad se sve zbroji i oduzme, jedino di je Reem deficitaran u ovoj borbi je kondicija. Ako se uspije dovesti u red, siguran sam da Mir nema puno šansi.

Ovde se slažem u potpunosti. Reem može rušiti i hrvače čisto onako na snagu, Bigfoota od 130kg je bacao dok njega teško ko može rušiti a pogotovo ne Mir ili Werdum. Mislim da Mir nema šanse kao ni 95% boraca da preživi Ovreemov klinč iz meča za Brownom a to mu se najvjerovatnije sprema.
Znači Mir može "poginuti" u klinču ili raditi kao Werdum pa izgubiti i prirediti Whiteu nervni slom ali izaći na svojim nogama iz kaveza. Mirova šansa je da se Reem oklizne ili sl.:)20

Što se ostatka maina tiče i borbi za titulu. Mislim da će Barao potvrditi da je prvak, u strašnoj je formi i naletu dok Cruz nije vidio oktagona dvije pune godine,pitanje je kakav će se vratiti,da je na 100% kao prije povrede bilo bi 50-50 dok u ovoj situaciji po mom mišljenju Barao ima puno puno veće šanse za pobjedu. Aldo će zadržati svoj pojas u to uopšte ne sumnjam, Lamas je pružio neke dobre borbe ali mislim da nema šanse sa jednim od najboljih p4p boraca.

Mir i Reem teži od svih borca koji se bore za pojas zajedno:)20
e.peace
2013-12-30T21:30:04Z
Mislim da je jedina šansa za Overeema da ga ispuca u prvoj rundi jer on nema kondicije nikako.Ne znam zašto se Mir toliko podcjenjuje,pa svaki iole relevantan borac je isprašio overeema u UFC-u,mislim da bi ga i Brock isprebijao da je zdrav bio.Overeem je meni drag jer je naš (Europljanin) ali Mir je mašina za njega :)20 ,ozbiljno mislim da je Mir podcijenjen u ovom meču jer Mir nokautira stand up borce lomi ruke jitserima.....pada s motora.....:)20 :)20 :)20
Overeem je završio karijeru jer on svoj kardio nije u stanju dovest u red,a volio bi da me razuvjeri:)1
dell11
2014-01-03T06:06:05Z
Barao vs Cruz - tesko za predvidjeti, Cruz je nevijerojatno efikasan , odlicno se kreće, jako dobro bori. ali opet imao je tako dugu pauzu, ko zna kakav ce se vratiti mada vijerujem da ce se potruditi ko zvijer, opet dali su mu Baraoa, a lik koliko nije izgubio? 8 god? 30 meceva? lik je zvijer..

Mir i Overem - Mir je borac i pol, 2x svj prvak UFCa, popravio se od nesrece s motora, vratio, osvojio titulu (2.) ali mislim da koliko god se trudio nisam siguran koliko on moze ista napraviti u "novoj verziji " teške kategorije.

on je jedan od "starijih" boraca. ono sto bi se reklo, "duh iz proslosti"(kao i Mirko,Minotauro itd) za ove nove momke, koji imaju vise motivacije, vijerojatno efikasniji trening, vijerojatno su i vise well - rounded, i manje ozljeda.

cak i da pobijedi Oveerema, sto bi dalje? Mogao bi eventualno Barrya pobjediti, Struvea ako se vrati, Nelson revanš, i sa svim borcima koji su izmedju top 7-15 - vijerujem da đe ih Mir pomesti. Što uopće nije slabo postignuće, s obzirom da pričamo o najboljim svjetskim borcima.

ali, ova ekipa:

Overem
JDS
Cain
Hunt (koji je isto jedan od starijih boraca, ali iznenadjujuce efikasan i motiviran! lik je iz PRIDE i jos ranije cini mi se doba, a toliko je i napredovao i strasno je efikasan, lik je zvijer! ali njega krasi metalna brada koju nazalost Mir nema.
Barnett (isto zacudjujuce koliko je on efikasan s obzirom da je stariji borac itd, ali mislim da ni on se nece bas previse proslaviti s ovom danasnjom ekipom u UFCu)
Browne

ce Mira u svakoj borbi unistiti.
ja bih najradje vidio da ga Mir submita, ili ista slicno.

ali nazalost gledajmo:

1. standup - Overem standup 7/10, Mirov standup je bio genijalan u njegovo vrijeme, ali je sve išlo naprijed, tako da njegov odlicni standup iz Minotaurovog i Nelsonovog doba vise nije 8/10 vec je danas mozda - 5/10

2. hrvanje - Overem se cini strasno jak, rekao bih 7/10, Mir - 4/10 - Kada je Mir uspjesno srusio nekog u zadnjih 5-6 borbi pa cak i 6-7?7

hrvanje uz kavez - Mir 3/10 - najslabija tocka Mira. Tamo su ga razbili Barnett - totalno unistenje u klinču, Lesnar (2. borba), Carwin- totalno unistenje u klinču, Minotauro (2. borba koliko se sjecam je isto bio u klincu Mino bolji) i ne sjecam se kako je islo s Cormierom.

nije mi nikako jasno kako nije doveo na razinu ostalih klinč Mir svo ovo vrijeme????

jos uz to, Mir zapravo tesko nosi borbu na teren di je on najbolji, parter, jer mu je hrvanje vrlo neefikasno i on nikog u zadnjih 5-6,6-7 nborbi nije srušio!

sto je zapravo jako razocaravajuce, jer je Mir čarobnjak na parteru.

3. Ju jitsu - Overem - ? Ne gledam ga često na parteru al čini mi se da je recimo ~ 6/10. dok je Mir 10/10. Samo mu pogledajte highlight i sve će vam biti jasno.

čovijek je najveća ju jitsu faca u teškoj kategoriji, pored Werduma. zapravo njih 2 su tu negdje, jednaki po ju jitsi. Mir ima najvise submission pobjeda u UFC teskoj kategoriji!

4. brada - Overem - srednja brada. Mir - srednja brada, mozda "malo" slabija. Neznam.

ova borba moze ici Overemu ako
1. Mira nokautira u klinču.
2. Mira nokautira u stand upu.
3. Mira dobije na bodove ako se Mir unapriejdio toliko da mu preživi ovaj meč.

ova borba moze ici Miru ako:

1. Overem napravi gresku i Mir ga zvekne po bradi, direkt, koljena su mu isto vrlo dobra, ipak Mir ima 115kg, nek se 1-2 takva zaredaju Overemu na bradi + koljeno, i Overem je u velikim problemima. Međutim sve je to na "ako" jer Overem stvarno treba napraviti grešku da bi se to dogodilo. Overem je k1 prvak...

2. ako aktivira neku super moć i stvarno uspije nekog srušit na pod onda je borba reko bih 75% da će ga Mir pobijediti.

3. ako preživi 1. rundu i Overem bde imao toliko malo kondicije da ga Mir bude brži u stand upu i pogadja kristalno čiste udarce na bradu.
šansa za ovaj scenarij - nisko vijerojatna. Pošto ni Mir ni Overem nisu poznati po strašnoj kondiciji, vijerojatno će se obojica umoriti i naguravati uz kavez da sačuvaju bradu.

sve u svemu, navijam za Mira jer mi je jedan od najdražih boraca s bzirom na sto je sve prosao (nesreca) i sto je sve postigao, i sto je sve postigao upravo nakon nesreće.

dok je Overem primjetio sam pun sebe, cak i prljav borac (Mirka gađa namjerno u muda, par puta kolko se sjecam), Lesnara isto koliko se sjecam. NJemu je vazno samo da pobijedi. Nije bitno kako. Jako prljavo.A da ne pričamo o prljavosti što se tiče dopinga i slično, kad je na dopingu moze svakog pobijediti, a otkad su ga ulovili, to ide mnooogo teže. Čisti dokaz da ga nije bilo briga kako pobjeđuje nego samo - da pobjeđuje, i zato se i dopingirao.

-vrlo bezobrazan i pun sebe, misli da su svi "ispod " njega, tako mi se nekako čini.

ugl ovo je sve samo moje misljenje =)

ja obozavam gledati obojicu. I Mir i Overem su odlicni borci, žao mi je sto su ih stavili zajedno u ovaj meč. Trebalo je biti da Mir ide protiv Struvea, Barrya itd i nekog sličnog, samo da ga gledamo što duže 🙂 isto vrijedi i za Overema, ako ga izbiju, leti van iz UFC-a. a da su mu dali nekog od ovih gore navedenih boraca^ vijerujem da bi ga gledali i dalje u UFCu. Mada ipak, ovo je UFC i najbolji se bore s najboljima! tako da razumijem zasto je složen ovaj meč.
Rekreativac Dino
2014-01-03T06:48:38Z
Mogao si i u manjem obliku ovo objasniti ali se u dosta toga slažem. Posebno Mir/Overeem !
Drago mi je da ponovo pišeš:)36 da Barnett je zakon ali ima i boljih. Mislim da je cain zasada stepenicu više od drugih.
kanye
  • kanye
  • Advanced Member Topic Starter
2014-01-03T07:27:07Z
Originally Posted by: dell11 

Odlično napisano.

P.s i Wedum se slaže s tobom :)20

So much cock - cock guy