Barao vs Cruz - tesko za predvidjeti, Cruz je nevijerojatno efikasan , odlicno se kreće, jako dobro bori. ali opet imao je tako dugu pauzu, ko zna kakav ce se vratiti mada vijerujem da ce se potruditi ko zvijer, opet dali su mu Baraoa, a lik koliko nije izgubio? 8 god? 30 meceva? lik je zvijer..
Mir i Overem - Mir je borac i pol, 2x svj prvak UFCa, popravio se od nesrece s motora, vratio, osvojio titulu (2.) ali mislim da koliko god se trudio nisam siguran koliko on moze ista napraviti u "novoj verziji " teške kategorije.
on je jedan od "starijih" boraca. ono sto bi se reklo, "duh iz proslosti"(kao i Mirko,Minotauro itd) za ove nove momke, koji imaju vise motivacije, vijerojatno efikasniji trening, vijerojatno su i vise well - rounded, i manje ozljeda.
cak i da pobijedi Oveerema, sto bi dalje? Mogao bi eventualno Barrya pobjediti, Struvea ako se vrati, Nelson revanš, i sa svim borcima koji su izmedju top 7-15 - vijerujem da đe ih Mir pomesti. Što uopće nije slabo postignuće, s obzirom da pričamo o najboljim svjetskim borcima.
ali, ova ekipa:
Overem
JDS
Cain
Hunt (koji je isto jedan od starijih boraca, ali iznenadjujuce efikasan i motiviran! lik je iz PRIDE i jos ranije cini mi se doba, a toliko je i napredovao i strasno je efikasan, lik je zvijer! ali njega krasi metalna brada koju nazalost Mir nema.
Barnett (isto zacudjujuce koliko je on efikasan s obzirom da je stariji borac itd, ali mislim da ni on se nece bas previse proslaviti s ovom danasnjom ekipom u UFCu)
Browne
ce Mira u svakoj borbi unistiti.
ja bih najradje vidio da ga Mir submita, ili ista slicno.
ali nazalost gledajmo:
1. standup - Overem standup 7/10, Mirov standup je bio genijalan u njegovo vrijeme, ali je sve išlo naprijed, tako da njegov odlicni standup iz Minotaurovog i Nelsonovog doba vise nije 8/10 vec je danas mozda - 5/10
2. hrvanje - Overem se cini strasno jak, rekao bih 7/10, Mir - 4/10 - Kada je Mir uspjesno srusio nekog u zadnjih 5-6 borbi pa cak i 6-7?7
hrvanje uz kavez - Mir 3/10 - najslabija tocka Mira. Tamo su ga razbili Barnett - totalno unistenje u klinču, Lesnar (2. borba), Carwin- totalno unistenje u klinču, Minotauro (2. borba koliko se sjecam je isto bio u klincu Mino bolji) i ne sjecam se kako je islo s Cormierom.
nije mi nikako jasno kako nije doveo na razinu ostalih klinč Mir svo ovo vrijeme????
jos uz to, Mir zapravo tesko nosi borbu na teren di je on najbolji, parter, jer mu je hrvanje vrlo neefikasno i on nikog u zadnjih 5-6,6-7 nborbi nije srušio!
sto je zapravo jako razocaravajuce, jer je Mir čarobnjak na parteru.
3. Ju jitsu - Overem - ? Ne gledam ga često na parteru al čini mi se da je recimo ~ 6/10. dok je Mir 10/10. Samo mu pogledajte highlight i sve će vam biti jasno.
čovijek je najveća ju jitsu faca u teškoj kategoriji, pored Werduma. zapravo njih 2 su tu negdje, jednaki po ju jitsi. Mir ima najvise submission pobjeda u UFC teskoj kategoriji!
4. brada - Overem - srednja brada. Mir - srednja brada, mozda "malo" slabija. Neznam.
ova borba moze ici Overemu ako
1. Mira nokautira u klinču.
2. Mira nokautira u stand upu.
3. Mira dobije na bodove ako se Mir unapriejdio toliko da mu preživi ovaj meč.
ova borba moze ici Miru ako:
1. Overem napravi gresku i Mir ga zvekne po bradi, direkt, koljena su mu isto vrlo dobra, ipak Mir ima 115kg, nek se 1-2 takva zaredaju Overemu na bradi + koljeno, i Overem je u velikim problemima. Međutim sve je to na "ako" jer Overem stvarno treba napraviti grešku da bi se to dogodilo. Overem je k1 prvak...
2. ako aktivira neku super moć i stvarno uspije nekog srušit na pod onda je borba reko bih 75% da će ga Mir pobijediti.
3. ako preživi 1. rundu i Overem bde imao toliko malo kondicije da ga Mir bude brži u stand upu i pogadja kristalno čiste udarce na bradu.
šansa za ovaj scenarij - nisko vijerojatna. Pošto ni Mir ni Overem nisu poznati po strašnoj kondiciji, vijerojatno će se obojica umoriti i naguravati uz kavez da sačuvaju bradu.
sve u svemu, navijam za Mira jer mi je jedan od najdražih boraca s bzirom na sto je sve prosao (nesreca) i sto je sve postigao, i sto je sve postigao upravo nakon nesreće.
dok je Overem primjetio sam pun sebe, cak i prljav borac (Mirka gađa namjerno u muda, par puta kolko se sjecam), Lesnara isto koliko se sjecam. NJemu je vazno samo da pobijedi. Nije bitno kako. Jako prljavo.A da ne pričamo o prljavosti što se tiče dopinga i slično, kad je na dopingu moze svakog pobijediti, a otkad su ga ulovili, to ide mnooogo teže. Čisti dokaz da ga nije bilo briga kako pobjeđuje nego samo - da pobjeđuje, i zato se i dopingirao.
-vrlo bezobrazan i pun sebe, misli da su svi "ispod " njega, tako mi se nekako čini.
ugl ovo je sve samo moje misljenje =)
ja obozavam gledati obojicu. I Mir i Overem su odlicni borci, žao mi je sto su ih stavili zajedno u ovaj meč. Trebalo je biti da Mir ide protiv Struvea, Barrya itd i nekog sličnog, samo da ga gledamo što duže 🙂 isto vrijedi i za Overema, ako ga izbiju, leti van iz UFC-a. a da su mu dali nekog od ovih gore navedenih boraca^ vijerujem da bi ga gledali i dalje u UFCu. Mada ipak, ovo je UFC i najbolji se bore s najboljima! tako da razumijem zasto je složen ovaj meč.
Edited by user
2014-01-03T06:14:03Z
|
Reason: Not specified