npr
neko vjeruje u mene dr jupidu da sam potencijal za ufc
ja sad siromašan pristajem na menagera koji će mi davat 1000 eu mjesečno za ugovor od 50 %
ovo prvo ne vjeruje nitko, a ovo drugo se naziva lihvarenje i zakonom je kaznjivo.
to sto bi ti menadzeru za 1000 eura mjesecno dao 50% buduce zarade i usput mu davao i guzice je tvoj problem.
ajmo pitat sad slasha koji ima nekakvu ambiciju u mma na kolike bi sume sad pristao
aj baš me zanima
slash?
Nemam ambicije već treniram jer mi je gušt, a samim time su i natjecanja posljedica toga i nadam se da ću od iduće godine biti redoviti na natjecanjima.
A klubu u kojem treniram ću zasigurno dati neku proviziju od eventualnih zarada pošto tamo treniram i bilo bi pederski da nedam nešto iako nemamo neki konkretan dogovor oko toga.
Konkretno da me krene i postanem ozbiljniji sa time? 10% menadžeru i 10% klubu u početku, a ako mi menadžer uspije osigurat ugovore na tisuće eura ne vidim razlog zašto mu nebi dao i i 20%, ako ne i više.
Ako ja dobim milijun dolara po ugovoru, zašto mu nebi dao 20-30% od toga? Meni i dalje ostaje 700,000 dolara sa kojimo mogu riješiti stambeno pitanje, vikendice koje ću rentat i eventualno pokrenuti dvoranu u kojoj ću vodit treninge i osigurat se do kraja života.
Ako ja dobim 1000 dolara po ugovoru, ne vidim razlog zašto bi mu dao više od 10% jer meni onda ostaje 900 dolara što je dosta za jedan mjesec života.
Hoću reći, ako mi je menadžer sposoban osigurati egzistenciju svojim poslom, zašto ga ne bih adekvatno nagradio?
Na koliko bih sad pristao? Da me Mujkić nazove i veli, e stari, mi ćemo uložiti u tebe, a ti ako uspiješ daješ nama XY cifru od svih tvojih zarada... Nekih 30% vjerojatno za ono što mi oni dogovore (borbe, sponzori, seminari..) do kraja aktivne borilačke karijere pod uvjetom da ne mijenjam menadžment. Nakon borilačke karijere to bi se sigurno smanjilo na 10% ili manje.
U jednom trenutku će se sve uloženo u mene vratiti (ako uspijem) i ako ja odlučim promijeniti menadžment mislim da je korektno od mene 5%, eventualno 10% da dajem, ali ne više od toga jer da njima dam 30%, pa drugom menadžeru 20% i ovo - ono ne ostane mi ništa.
Kužiš me?
A ovo sa 40% do kraja karijere je velika pizdarija, pogotovo ako je Mamiću bilo vraćeno sve što je već uložio u njega + već je i zaradio na tome.
Edited by user
2013-12-06T11:19:28Z
|
Reason: Not specified