Diablo
  • Diablo
  • Advanced Member Topic Starter
2013-12-05T12:05:57Z
vidim da se rasprava oduljila pa da ne zagadujemo temu o CCA

Menadzerski ugovori su vecinom 10-15% od zarade sportasa. Priprema borca za mec ne bi trebala biti vise od toga ili ako borac ima slab ugovor onda to mora biti neka fiksna cijena s kojom ce na kraju svi biti zadovoljni. Dakle, ukupan postotak nebi smio premasivati 30%.

U UFC-u borac koji se dugi niz godina bori na visokoj razini (recimo da je dugo rangiran oko 10. mjesta na ljestvici) zaraduje cca 50 tisuca dolara po borbi. Na porez odlazi gotovo polovica, a kad bi mu na pripreme i menadzerske usluge otislo jos 50% to bi znacilo da se covjek bori za 12,5 tisuca dolara. Ako se bori u prosjeku 2,5 puta godisnje, ukupna zarada mu je 31 250 dolara. Vise od toga zaraduju smetlari u Americi.

Ukoliko stvarno postoje agencije koje uzimaju 50% od zarade sportasa onda ih treba optuziti zbog sklapanja lihvarskih ugovora. Sad mi je jasno zasto Dana ne zeli imati posla s menadzerima nego posluje direktno s borcima.

EDIT: upravo naletio na ovo

http://www.mixedmartialarts.com...t-PLUS-training-fee-to-5 

znaci ATT je uzimao 20% za zastupanje i treniranje svojih boraca. Rekao bi da je to fer ponuda.
Sponsor
dr jupidu
2013-12-05T12:35:29Z
Originally Posted by: Diablo 

vidim da se rasprava oduljila pa da ne zagadujemo temu o CCA

Menadzerski ugovori su vecinom 10-15% od zarade sportasa. Priprema borca za mec ne bi trebala biti vise od toga ili ako borac ima slab ugovor onda to mora biti neka fiksna cijena s kojom ce na kraju svi biti zadovoljni. Dakle, ukupan postotak nebi smio premasivati 30%.

U UFC-u borac koji se dugi niz godina bori na visokoj razini (recimo da je dugo rangiran oko 10. mjesta na ljestvici) zaraduje cca 50 tisuca dolara po borbi. Na porez odlazi gotovo polovica, a kad bi mu na pripreme i menadzerske usluge otislo jos 50% to bi znacilo da se covjek bori za 12,5 tisuca dolara. Ako se bori u prosjeku 2,5 puta godisnje, ukupna zarada mu je 31 250 dolara. Vise od toga zaraduju smetlari u Americi.

Ukoliko stvarno postoje agencije koje uzimaju 50% od zarade sportasa onda ih treba optuziti zbog sklapanja lihvarskih ugovora. Sad mi je jasno zasto Dana ne zeli imati posla s menadzerima nego posluje direktno s borcima.

EDIT: upravo naletio na ovo

http://www.mixedmartialarts.com...t-PLUS-training-fee-to-5 

znaci ATT je uzimao 20% za zastupanje i treniranje svojih boraca. Rekao bi da je to fer ponuda.

nekužim

stvar borca i managera je da samo odrede koliko će...

privatna stvar

tu nema pošteno nepošteno

dr jupidu
2013-12-05T12:40:12Z
npr

neko vjeruje u mene dr jupidu da sam potencijal za ufc

ja sad siromašan pristajem na menagera koji će mi davat 1000 eu mjesečno za ugovor od 50 %

i sutra ja postanem prvak ufc-a i na ppv zaradim milion dolara i sad bi ja trebao tužit managera da mi puno uzima...

e tako nemože

više meni znali sad 1000 eu nego kad si jako bogat 50 000 eu

to je tako

treba cjenit managera koji ulaže dok si niko i ništa

dr jupidu
2013-12-05T12:42:53Z
uvik volim sad reć evo vam do koske....mlad potencijal za velike stvari

sad treba imat pare i uložit u njega i potpisat s njim na 50 % i ko ga jebe:)))

al sad je dovoljno nada..i dovoljno "jeftin" za ulaganje

Slash
2013-12-05T12:55:59Z
Teško ti napisat jedan post?

Nego, stvar managementa i borca je postotak, ali mislim da je 10-15% sasvim ok, i eventualno 5-10% za trening. Ako si sposoban menadžer (nađeš potencijal, dobre ugovore, dobre sponzore itd.), i sa tih 10% ćeš dosta zaradit, a ako si nesposoban, onda nećeš ni sa 50% provizije. Isto vrijedi i za gymove koji ionako najviše zarade od rekreativaca koji dođu zbog boraca koji tamo treniraju, pa franšiza itd.
Diablo
  • Diablo
2013-12-05T14:45:37Z
Originally Posted by: dr jupidu 

npr

ja sad siromašan pristajem na menagera koji će mi davat 1000 eu mjesečno za ugovor od 50 %

ovo prvo ne vjeruje nitko, a ovo drugo se naziva lihvarenje i zakonom je kaznjivo.

to sto bi ti menadzeru za 1000 eura mjesecno dao 50% buduce zarade i usput mu davao i guzice je tvoj problem.
Rekreativac Dino
2013-12-05T15:40:03Z
Originally Posted by: Slash 

Nego, stvar managementa i borca je postotak, ali mislim da je 10-15% sasvim ok, i eventualno 5-10% za trening. Ako si sposoban menadžer (nađeš potencijal, dobre ugovore, dobre sponzore itd.), i sa tih 10% ćeš dosta zaradit, a ako si nesposoban, onda nećeš ni sa 50% provizije. Isto vrijedi i za gymove koji ionako najviše zarade od rekreativaca koji dođu zbog boraca koji tamo treniraju, pa franšiza itd.

:)20 Valjda je mislio da je na svojoj temi!

10-15 % je ok
lamota
2013-12-05T15:48:45Z

npr

ovo prvo ne vjeruje nitko, a ovo drugo se naziva lihvarenje i zakonom je kaznjivo.

to sto bi ti menadzeru za 1000 eura mjesecno dao 50% buduce zarade i usput mu davao i guzice je tvoj problem.

je al ti kao sportaš potpisujes 50% od nicega, znaci nitko ne garantira da ćeš uspjet, znaci riskiras i ti i menadžer

desno
2013-12-05T15:58:17Z
Menandžerski ugovor je od dijela do dijela sastavljen po zakonima koji ga okružuju! Nije sve u postotku , ima tu i drugih stvari.
Recimo loš je primjer nogometaša Eduarda i Zdravka Maminja Mamića! Čovjek je puno uložio u njega ali stoji da isto nije u redu da mu ovaj to plaća do kraja karijere 40%!

U nekom normalnom svijetu je 10% prosjek davanja!
dr jupidu
2013-12-06T10:37:23Z

npr

ajmo pitat sad slasha koji ima nekakvu ambiciju u mma na kolike bi sume sad pristao

aj baš me zanima

slash?

dr jupidu
2013-12-06T10:39:07Z
Originally Posted by: Rekreativac Dino 

Originally Posted by: Slash 

:)20 Valjda je mislio da je na svojoj temi!

10-15 % je ok

pustimo mi šta je ok

evo npr

ja nudim slashu mjesečno 1000 eu 10 godina a on meni 50 % sve svoje zarade od mma

slash bili pristao??

dr jupidu
2013-12-06T10:42:13Z
Originally Posted by: lamota 

npr

je al ti kao sportaš potpisujes 50% od nicega, znaci nitko ne garantira da ćeš uspjet, znaci riskiras i ti i menadžer

riskira taj manager koji će mi davat npr idućih 5 god po 1000 eu mjesečno a ne ja

i sad ako ja uspijem u mma i za 3 god u ufc dobijem 100 000 dolara onda bi trebao dat manageru 50 000 o kazat e vidi lihvara.......

a čovjek mi davao novce i omogućio sve da uspijem

i on vama lihvar nekima

dr jupidu
2013-12-06T10:44:43Z
Originally Posted by: desno 

Menandžerski ugovor je od dijela do dijela sastavljen po zakonima koji ga okružuju! Nije sve u postotku , ima tu i drugih stvari.
Recimo loš je primjer nogometaša Eduarda i Zdravka Maminja Mamića! Čovjek je puno uložio u njega ali stoji da isto nije u redu da mu ovaj to plaća do kraja karijere 40%!

U nekom normalnom svijetu je 10% prosjek davanja!

meni baš je

kad imaš 10 miliona eura svejedno je da daš 5 miliona ...

jer ti je zdravko kad si bio niko i ništa davao 10 000 eu mjesečno šta ti je tad omogućavalo da uspiješ

meni je to itekako ok

Slash
2013-12-06T11:09:45Z

npr

ajmo pitat sad slasha koji ima nekakvu ambiciju u mma na kolike bi sume sad pristao

aj baš me zanima

slash?

Nemam ambicije već treniram jer mi je gušt, a samim time su i natjecanja posljedica toga i nadam se da ću od iduće godine biti redoviti na natjecanjima.
A klubu u kojem treniram ću zasigurno dati neku proviziju od eventualnih zarada pošto tamo treniram i bilo bi pederski da nedam nešto iako nemamo neki konkretan dogovor oko toga.

Konkretno da me krene i postanem ozbiljniji sa time? 10% menadžeru i 10% klubu u početku, a ako mi menadžer uspije osigurat ugovore na tisuće eura ne vidim razlog zašto mu nebi dao i i 20%, ako ne i više.
Ako ja dobim milijun dolara po ugovoru, zašto mu nebi dao 20-30% od toga? Meni i dalje ostaje 700,000 dolara sa kojimo mogu riješiti stambeno pitanje, vikendice koje ću rentat i eventualno pokrenuti dvoranu u kojoj ću vodit treninge i osigurat se do kraja života.
Ako ja dobim 1000 dolara po ugovoru, ne vidim razlog zašto bi mu dao više od 10% jer meni onda ostaje 900 dolara što je dosta za jedan mjesec života.

Hoću reći, ako mi je menadžer sposoban osigurati egzistenciju svojim poslom, zašto ga ne bih adekvatno nagradio?

Na koliko bih sad pristao? Da me Mujkić nazove i veli, e stari, mi ćemo uložiti u tebe, a ti ako uspiješ daješ nama XY cifru od svih tvojih zarada... Nekih 30% vjerojatno za ono što mi oni dogovore (borbe, sponzori, seminari..) do kraja aktivne borilačke karijere pod uvjetom da ne mijenjam menadžment. Nakon borilačke karijere to bi se sigurno smanjilo na 10% ili manje.
U jednom trenutku će se sve uloženo u mene vratiti (ako uspijem) i ako ja odlučim promijeniti menadžment mislim da je korektno od mene 5%, eventualno 10% da dajem, ali ne više od toga jer da njima dam 30%, pa drugom menadžeru 20% i ovo - ono ne ostane mi ništa.

Kužiš me?

A ovo sa 40% do kraja karijere je velika pizdarija, pogotovo ako je Mamiću bilo vraćeno sve što je već uložio u njega + već je i zaradio na tome.
JuniorDS
2013-12-06T11:35:02Z
Po meni su manegeri ti koji više riskiraju pogotovo u sportu kao MMA koji i nije nešto plaćen (osim za iznimke). Manageri moraju računati da će od 10 boraca (ili bilo kojih 10 sportaša) uspjeti možda 1-2, a svi ostali će biti više ili manje propala investicija zato se mora naplatiti od onih koji uspiju. U redu je da postoji neka granica kod takvih ugovora, ali iskreno niko se od sportaša ne žali kad iz sirotinje dobije prve pare, a kad se proslave i pohlepa proradi onda se žale.
dr jupidu
2013-12-06T11:35:37Z
slash: Ako ja dobim 1000 dolara po ugovoru, ne vidim razlog zašto bi mu dao više od 10% jer meni onda ostaje 900 dolara što je dosta za jedan mjesec života.

?????????????
kažem da ti manager svaki mjesec idućih 10 god daje po ugovoru svojih 1000 eu mjesečno..ili tj dok ti traje karijera

u zamjenu za 50 % para koje zaradiš od mečeva

kakvih 900 eu pobogu???
slash opirazgovarj malo s mozgom ili pažljivije čitaj
Diablo
  • Diablo
2013-12-06T12:26:26Z

npr

aj baš me zanima

slash?

zasto bi pristao na 50% kad ima hrpa drugih menadzera koji bi ga zastupali za 10-15% ako je perspektivan?

Davati menadzeru pola zarade je glupo i besmisleno jer taj isti menadzer moze zastupati sto sportasa i zaradivati milijune na njima cak i sa provizijom od 10-15%. Naravno, uvjet je da taj menadzer ima smisla za posao.

Da su provizije takve kao sto ti kazes onda bi svatko od nas mogao staviti kucu pod hipoteku, dignuti 200 tisuca eura kredita, otici u Afriku, pronaci 10 talentiranih, gladnih crnaca i dovuci ih u Hrvatsku. Imas dovoljno para da ih financiras par godina i ako samo jedan od njih ostvari osrednju karijeru ti ces zaraditi par milijuna eura za onih pocetnih 200 tisuca. Da je tako kako ti kazes, menadzeri bi bili najbogatiji ljudi na svijetu.

Zamisli malo druaciju situaciju. Imas milijune ljudi koji su gladni i bez krova nad glavom. Znaci po tvojem razmisljanju, u redu je da ja odem u Afriku, nadem nekog jadnog covjeka koji bi za pola kruha ucinio bas sve i onda se dogovorim da ce doci raditi za mene. Ja cu mu dati tri obroka dnevno i krov nad glavom i on ce raditi za mene od jutra do mraka. Naravno, ima ih na tisuce kojima bi i to bio zivot iz snova jer ti ljudi ne mastaju o vilama i Mercedesima nego zele hranu i siguran zivot. Jesam li ja onda dobrocinitelj koji je jednog gladnog beskucnika spasio od smrti ili sam izrabljivac jer sam za male pare dobio radnika koji ce se polomiti od posla za koricu kruha?

Mozemo mi polemizirati koliko hocemo ali zakon je tu jasan i nije dozvoljeno iskoristavanje tudeg loseg polozaja prilikom sklapanja ugovora. Takav ugovor pada na sudu jer je lihvarski.
dr jupidu
2013-12-06T12:34:17Z

npr

aj baš me zanima

slash?

zasto bi pristao na 50% kad ima hrpa drugih menadzera koji bi ga zastupali za 10-15% ako je perspektivan?

Davati menadzeru pola zarade je glupo i besmisleno jer taj isti menadzer moze zastupati sto sportasa i zaradivati milijune na njima cak i sa provizijom od 10-15%. Naravno, uvjet je da taj menadzer ima smisla za posao.

Da su provizije takve kao sto ti kazes onda bi svatko od nas mogao staviti kucu pod hipoteku, dignuti 200 tisuca eura kredita, otici u Afriku, pronaci 10 talentiranih, gladnih crnaca i dovuci ih u Hrvatsku. Imas dovoljno para da ih financiras par godina i ako samo jedan od njih ostvari osrednju karijeru ti ces zaraditi par milijuna eura za onih pocetnih 200 tisuca. Da je tako kako ti kazes, menadzeri bi bili najbogatiji ljudi na svijetu.

Zamisli malo druaciju situaciju. Imas milijune ljudi koji su gladni i bez krova nad glavom. Znaci po tvojem razmisljanju, u redu je da ja odem u Afriku, nadem nekog jadnog covjeka koji bi za pola kruha ucinio bas sve i onda se dogovorim da ce doci raditi za mene. Ja cu mu dati tri obroka dnevno i krov nad glavom i on ce raditi za mene od jutra do mraka. Naravno, ima ih na tisuce kojima bi i to bio zivot iz snova jer ti ljudi ne mastaju o vilama i Mercedesima nego zele hranu i siguran zivot. Jesam li ja onda dobrocinitelj koji je jednog gladnog beskucnika spasio od smrti ili sam izrabljivac jer sam za male pare dobio radnika koji ce se polomiti od posla za koricu kruha?

Mozemo mi polemizirati koliko hocemo ali zakon je tu jasan i nije dozvoljeno iskoristavanje tudeg loseg polozaja prilikom sklapanja ugovora. Takav ugovor pada na sudu jer je lihvarski.

PUSTI PRIČE

OVDJE JE JASNA CIFRA

MENAGER DAJE 1000 EU MJESEČNO IDUĆIH 10 GOD...

Diablo
  • Diablo
2013-12-06T12:34:47Z
Originally Posted by: JuniorDS 

Po meni su manegeri ti koji više riskiraju pogotovo u sportu kao MMA koji i nije nešto plaćen (osim za iznimke). Manageri moraju računati da će od 10 boraca (ili bilo kojih 10 sportaša) uspjeti možda 1-2, a svi ostali će biti više ili manje propala investicija zato se mora naplatiti od onih koji uspiju. U redu je da postoji neka granica kod takvih ugovora, ali iskreno niko se od sportaša ne žali kad iz sirotinje dobije prve pare, a kad se proslave i pohlepa proradi onda se žale.

naravno da riskira ali menadzer je poduzetnik, a definicija poduzetnika je: "Poduzetnik je vlasnik poduzeća i osoba koja upravlja resursima (ljudskim i materijalnim) i preuzima rizik da bi ostvario dobit."

osoba koja se time bavi kako bi zaradila nesto ce dobro odvagnuti u koga se isplati ulagati. Recimo na nasim prostorima je lud onaj koji bi ulozio u bilo koga osim eventualno Delije. Za sada jedino on pokazuje da bi mogao daleko kad bi ga netko u ovom trenu financijski pomogao i odveo u Ameriku. Ulaganje vece kolicine novca u druge hrvatske borce je 99% bacanje love u vjetar. Menadzer sa smislom za posao to jako dobro zna i sigurno nece baciti tisuce i tisuce eura, a sanse za zaradu su mizernih 1%.
Diablo
  • Diablo
2013-12-06T12:42:22Z

PUSTI PRIČE

OVDJE JE JASNA CIFRA

MENAGER DAJE 1000 EU MJESEČNO IDUĆIH 10 GOD...

eto Jupidu, stavi stan pod hipoteku i ponudi Deliji 1000 eura mjesecno u zamjenu za 50% njegove zarade u tom periodu. Onda nam se javi kad se povuku masnice oko ociju pa budes sposoban napisati kako su prosli pregovori :)20

Na takvu ponudu ce pristati samo onaj koji vjeruje kako u karijeri nece daleko, a u takve s druge strane nece ulagati menadzeri. Prije nego krenes prosipati svoju mudrost na ozbiljnim temama raspitaj se kakvi se ugovori potpisuju, na koliko dugo i sa kakvim provizijama. Samo se nemoj raspitivati kod Sose i takvih jer to nije primjer normalnog menadzera :)20
Users browsing this topic