Čitajući pojedine postove dobio sam dojam da su Mirkovi uspjesi bili samo prosječni...borbe su bile namješten,gubio od svih ozbiljnih protivnika,uglavnom ništa posebno nije napravio.
Ja to doživljavam kao omalovažavanje Mirka.
Namještene borbe? nitko ne može sa sigurnošću tvrdit jer pravih dokaza nema,svi spominju borbu sa Herringom da je saznao za borbu samo 10 dana prije, to je bilo normalno u Japanu.Istina da su išli na ruku Mirku ali to se ne može reči da je prava namještaljka,jer Herring nije doša predat borbu.
A za K1 Zg teoriju zavjere mogu se samo nasmijat.
Istina je da je mlatio kante po Japanu,ali šta bi te vi napravili da vam ponudu takve borbe.Sjećam se da je Mirko prihvatio borbu protiv Magomedova 2 mj. prije već dogovorene borbe sa Fjodorom,sumnjam da bi netko prihvatio borbu prije tako važnog meča i ulazio u nepotreban rizik.
Ja gledam na Crocopa malo iz drukčije perspektive
Jedan od najboljih K1 boraca koji je krenuo u samoubilačku MMA misiju, barem se tako mislilo kada je prihvatio borbu sa Fujitom,jer je u toj borbi bio autsajder ali sve je dobro završilo.
I tu započinje avantura jednog Kickboxera koji je prije nego šta se u potpunosti posvetio mma umlatio najbitnije K1 borce u onom trenutku (Hunt k1 prvak,Bonjanski budući vladar i Enigmu zvan Bob Sapp)
i nakon toga u kratkom vremenu evoluirao u ponajboljeg mma borca u svijetu,Bilo je tu svijetli i loših trenutaka al jebi ga nije to Tenis:)
Kruna karijere je osvajanje GP 2006, tu je pokazao svu svoju moć i spektakularno osvojio legendarni turnir.
Ali opet ima specijalaca koji to omalovažavaju..ma Barnett je bio sjeban,Silva je mala beba itd...Pi**in dim nokautira ovu dvojicu iste večeri,prije bi rekao da je to SF.
Šta bi bilo sa Mirko da je u najboljem izdanju bio u UFC teško je to predvidjeti,predispozicij je imao da sredi svakog.
Nitko nije ponosan na njegove borbe nakon 2006,jednostavno je psihički pao, žar za pobjedom je nestala i vrijeme ga je pregazilo,ne toliko njegove godine koliko način priprema.
Nažalost Mikro ne zna kada treba stati,ali za mene će on ostati legenda.