drug
  • drug
  • Advanced Member Topic Starter
2013-06-05T08:35:19Z
Prošlo je nekoliko dana od posljednjeg državnog prvenstva u Tajlandskom boksu ali gorak okus koji je ostao ne prolazi tako brzo. Nekih službenih izvještaja sa prvenstva nema nigdje na vidiku što i nije čudno s obzirom da je na državnom prvenstvu seniora i seniorki te juniora i juniorki održano nekih desetak borbi. Točnije, jedanaest. Jedanaest borbi u sportu u kojem postoji 14 muških kategorija i 11 ženskih, dakle sveukupno u juniorima i seniorima 50 kategorija. Sport koji je naoko brutalan ali u svojoj srži jednako plemenit, uzbudljiv i prekrasan spao je tako na jako niske grane u Hrvatskoj.

Dok susjedna Slovenija ima svoju ligu mi smo na pravom putu da nam prvenstvo bude održano samo na papiru. Bilo je jako tužno gledati nekolicinu entuzijastičnih thai trenera ali i njihovih boraca koji su praktički trenirali nizašto. Osim izvrsnog Mihovila Čuzića malo tko se oznojio taj dan. Na razočaranim licima pravih boraca jasno se vidjelo nezadovoljstvo načinom na koji su se osvajale medalje. Zašto na prvenstvima nema više nekih odličnih klubova kao što je Holy Spirit ili Pit 119 iz Karlovca, klubova koju su radili pravi izvorni thai, a ne nekakve spojeve kickboxinga, tae kwon do-a ili čega već s ponekim koljenom. Ovakva natjecanje definitivno nije način na koji ćemo ozbiljno konkurirati na međunarodnim natjecanjima jer, uz dužno poštovanje curama koje ostvaruju vrhunske rezultate proteklih godina, medalje u brojnijoj i objektivno težoj muškoj konkurenciji su ipak nešto slađe.

I savez i čelnici klubova trebali bi se dobro zamisliti što se to dogodilo u nedjelju jer dobili smo brojne papirnate prvake (od kojih će neki sutra na teret poreznih obveznika primati stipendije koje nisu zaslužili) koji će se pamtiti kao prvaci bez obzira kako su postali prvaci, ali smo izgubili ono najvažnije- svoj sport. Ovo što je bilo u nedjelju se može svakako nazvati, ali sigurno nije dostojno naziva državnog prvenstva u tajlandskom boksu.
Sponsor
dr jupidu
2013-06-05T08:40:04Z
Originally Posted by: drug 

Prošlo je nekoliko dana od posljednjeg državnog prvenstva u Tajlandskom boksu ali gorak okus koji je ostao ne prolazi tako brzo. Nekih službenih izvještaja sa prvenstva nema nigdje na vidiku što i nije čudno s obzirom da je na državnom prvenstvu seniora i seniorki te juniora i juniorki održano nekih desetak borbi. Točnije, jedanaest. Jedanaest borbi u sportu u kojem postoji 14 muških kategorija i 11 ženskih, dakle sveukupno u juniorima i seniorima 50 kategorija. Sport koji je naoko brutalan ali u svojoj srži jednako plemenit, uzbudljiv i prekrasan spao je tako na jako niske grane u Hrvatskoj.

Dok susjedna Slovenija ima svoju ligu mi smo na pravom putu da nam prvenstvo bude održano samo na papiru. Bilo je jako tužno gledati nekolicinu entuzijastičnih thai trenera ali i njihovih boraca koji su praktički trenirali nizašto. Osim izvrsnog Mihovila Čuzića malo tko se oznojio taj dan. Na razočaranim licima pravih boraca jasno se vidjelo nezadovoljstvo načinom na koji su se osvajale medalje. Zašto na prvenstvima nema više nekih odličnih klubova kao što je Holy Spirit ili Pit 119 iz Karlovca, klubova koju su radili pravi izvorni thai, a ne nekakve spojeve kickboxinga, tae kwon do-a ili čega već s ponekim koljenom. Ovakva natjecanje definitivno nije način na koji ćemo ozbiljno konkurirati na međunarodnim natjecanjima jer, uz dužno poštovanje curama koje ostvaruju vrhunske rezultate proteklih godina, medalje u brojnijoj i objektivno težoj muškoj konkurenciji su ipak nešto slađe.

I savez i čelnici klubova trebali bi se dobro zamisliti što se to dogodilo u nedjelju jer dobili smo brojne papirnate prvake (od kojih će neki sutra na teret poreznih obveznika primati stipendije koje nisu zaslužili) koji će se pamtiti kao prvaci bez obzira kako su postali prvaci, ali smo izgubili ono najvažnije- svoj sport. Ovo što je bilo u nedjelju se može svakako nazvati, ali sigurno nije dostojno naziva državnog prvenstva u tajlandskom boksu.

poštujem sport

ali

da taj mijau tai vrijedi neko bi napravio profi event

no realno..nikog ne zanima i to je prirodno da odumre

r.i.p:)2

Gigi2
2013-06-05T10:19:26Z
Jupidu,ne prdi :)22
Druze,odlicna tema...nazalost sve vidis,Slovenci koji su prije 15 tak godina dolazili ucit pravila thai boksa kod nas,sad nas sibaju u svim pogledima u tom sportu.
Njihovi borci nastupaju na veoma visokim razinama sporta a nasi...nasih ni nema.Uspjesi mladog Mihovila su cisto i iskljucivo zasluga Acine skole i njegovog talenta i truda,s obzirom da se godisnje odrzava samo jedno natjecanje,nevjerojatno je da je uspio uzet tu juniorsku titulu.
Cikatic je srozao savez do najnizeg dna...klubovi koji su stvarali taj savez kao Holy Spirit i Leon gym nisu ni clanovi saveza...Spartan i Srdjanov klub su jedini koji stvarno rade tajlandski boks da su izasli na natjecanje...sramota!
Da je u Cikiju imalo morala,odstupio bi i puno ranije,kamoli nakon ovakvih porazavajucih brojki s prvenstva...idi vise iz tog saveza i prepusti ga ljudima koji se stvarno bave tim sportom!
Bazooka
2013-06-05T10:57:55Z
Muay thai u Sloveniji ??? Imamo jednog Šampiona ? Dođite na ligu da vidite nivo borbi ovo je smjesno. Muay thai je mrtav k-1 mu je uzeo mjesto...
Gigi2
2013-06-05T11:03:36Z
Originally Posted by: Bazooka 

Muay thai u Sloveniji ??? Imamo jednog Šampiona ? Dođite na ligu da vidite nivo borbi ovo je smjesno. Muay thai je mrtav k-1 mu je uzeo mjesto...

Steta...makar i dalje se moze slozit respektabilna repka a kod nas nebi mogao napunit 3 kategorije a da ljudi nisu kickboxeri.
dr jupidu
2013-06-05T11:28:34Z
Originally Posted by: Gigi2 

Steta...makar i dalje se moze slozit respektabilna repka a kod nas nebi mogao napunit 3 kategorije a da ljudi nisu kickboxeri.

nije...:)
neda mi se plaćat iz proračuna pare na nešto šta nikog ne zanima:)2

Slash
2013-06-05T11:36:51Z
Originally Posted by: dr jupidu 

Jupidu opet u ništa.
Da se muay thai dobro vodi bio bi jedan od najatraktivnijih sportova kod nas.

Laktovi, koljena, bacanja, boks, udarci nogom... Ima sve elemente da bude interesantan.
bronson
2013-06-05T12:46:02Z
To je prirodni tok stvari...nekad je karate bio vrh, pa kung fu, pa boks, pa kickbox/muay thai, danas je to MMA koji je uzeo velik dio kolača ne samo KB/MT nego i boksu ali po mom mišljenju doći će i tu do zasićenja...naravno da bi kakva liga uz tv prijenose revitalizirala sport ali to je do čelnih ljudi saveza...sam sport u Hr nikad neće izumrijet ali će nažalost stagnirat još dosta vremena
drug
  • drug
2013-06-05T13:03:45Z

Originally Posted by: drug 

poštujem sport

ali

da taj mijau tai vrijedi neko bi napravio profi event

no realno..nikog ne zanima i to je prirodno da odumre

r.i.p:)2

Originally Posted by: bronson 

To je prirodni tok stvari...nekad je karate bio vrh, pa kung fu, pa boks, pa kickbox/muay thai, danas je to MMA koji je uzeo velik dio kolača ne samo KB/MT nego i boksu ali po mom mišljenju doći će i tu do zasićenja...naravno da bi kakva liga uz tv prijenose revitalizirala sport ali to je do čelnih ljudi saveza...sam sport u Hr nikad neće izumrijet ali će nažalost stagnirat još dosta vremena

Jupidu hvala na mišljenju i ako ti nije problem drži se one svoje teme za laprdanje. Bronsone nisi shvatio poantu posta vjerojatno jer nisi dovoljno upućen. Ne radi se o tome da se plače o Muay Thai jer izumire zbog ovih razloga koje si ti nabrojao, već su ga pojedinci kod nas doveli do takve situacije, a sve iz nekih svojih interesa. Gigi je napisao o čemu se zapravo radi, nema ovo veze sa globalnim stanjem borilačkih sportova.

bronson
2013-06-05T13:29:44Z
Ima itekako veze, nemoj se zavaravat da nema, samo sam ja to malo više globalno uzeo za primjer...sve je to u uzročno-posljedičnoj vezi...to da se savez loše vodi i da se neki klubovi ignoriraju znam odavno ali tako je u svakom sportu kod nas, promijenit će se i to s vremenom
bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-06-05T13:42:10Z
Originally Posted by: Slash 

Jupidu opet u ništa.
Da se muay thai dobro vodi bio bi jedan od najatraktivnijih sportova kod nas.

Laktovi, koljena, bacanja, boks, udarci nogom... Ima sve elemente da bude interesantan.

jel uopće bilo profi full muay thai evenata ikad kod nas?

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
drug
  • drug
2013-06-05T13:52:47Z
Originally Posted by: bronson 

Ima itekako veze, nemoj se zavaravat da nema, samo sam ja to malo više globalno uzeo za primjer...sve je to u uzročno-posljedičnoj vezi...to da se savez loše vodi i da se neki klubovi ignoriraju znam odavno ali tako je u svakom sportu kod nas, promijenit će se i to s vremenom

Gledaj, MMA kod nas nije uopce priznat kao sport, MMA borci nemaju medjunarodna natjecanja niti domaca iz kojih ih se kategorizira pa dobijaju stipendije. Nema MMA trenera koji mogu biti placeni od gradskih sportskih saveza, niti ce drzava sufinancirati MMA koliko se financira kickboxing ili Muay Thai kao sport. Zasad je takva situacija i o tome ja govorim, kako drzava financira i podrzava nesto sto je fiktivno, prvenstva na kojima se odrzi 11 borbi. Ja ne zelim placati porez da se stipendira netko tko je prvak na papiru, a vjerujem da to ne zele ni ostali ljudi. Vidis sto je Gigi napisao, neki relevantni klubovi su izbaceni, a samim borcima prakticki ne znaci nista hoce li biti prvaci ili nece jer im to ne garantira mjesto u reprezentaciji ako nisu "podobni". Dakle, govorimo o amaterskom sportu, ne o profi-ju ni o priredbama.

Plus, ne triba uvijek cekati da se neke stvari promijene s vremenom i okretati glavu od problema koji je evidentan. Savez je dovoljan za sve, samo treba malo vise tolerancije i razumijevanja.
KRU MUAY THAI
2013-06-05T14:23:46Z

Samo ti sanjaj, dečkič... we will see, soon. Mlad si ti još vjerojatno, da bi svatio sva čudesa života..za sada uživaj u tom uvjerenju:):)1
Aleksa
2013-06-05T18:03:33Z
Originally Posted by: KRU MUAY THAI 

Samo ti sanjaj, dečkič... we will see, soon. Mlad si ti još vjerojatno, da bi svatio sva čudesa života..za sada uživaj u tom uvjerenju:):)1

.
+1 Ja isto mislim da je MT u Sloveniji daleko iznad ostalih borilačkih sportova, ima dosta odličnih klubova a i sam savez odlično radi. Što se hrvatskog MT tiče , u prošlosti se dosta bolje radilo nego sada, nemam nekih insiderskih informacija ali koliko vidim po broju turnira i boraca nije to više to, ali se u isto vreme ogromno radilo na MMA.
Gigi2
2013-06-06T07:57:06Z
Slovenci mogu slozit odlicnu ekipu....Petje ima bolesno iskustvo i jako je napredovao kroz meceve,Smole ima isto vec dsta iskustva...jos kad se malo doradi tehnicki...Fabjan,Grajs,Vorkapic...mi gotovo da nemamo toliko ljudi koji su imali mec u tajlandskom boksu :)20
Da se sad ide radit neki susret repki,jedino bi Smole mozda izgubio drugi nebi ni imali meceve :)22