Slash
2013-05-14T06:29:03Z
Originally Posted by: Svensson 

hmm, moje sugestije bi bile

-ne vise od jednog eventa mjesecno
-ici na pristupacniju cijenu ulaznica a vecu posjecenost
-jaca promocija eventa
-podrzat i amaterski mma (domaci borci /uvodne borbe)

za produkciju skidam kapu jer je zbilja na visokoj razini

60 kn je cijena najjeftinije karte i to je smiješno mala cijena, ako se zna za kakve provale se naplaćivalo po 100 kn.
stipeb
2013-05-14T07:37:33Z

-jaca promocija eventa

Cijena ulaznice za MMA borbu ispod 10 eura je toliko niska da je o tome bezpredmetno razgovarati. Ako volis MMA i dogada se jednom godisnje u tvome gradu onda ces to i platiti.
Sto ce ti jaca promocija od popracenosti jakom TV kucom. Pa Brestovac je sam rekao da je bio poznat samo u uzim borilackim krugovima dok nije odradio par borbi na novoj TV.
Netrebaju biti amaterske borbe ali MMA poslasticu Bojan Kosendar i Antun Racic staviti u preliminarne borbe. To je jedna velika greska. To moze biti borba veceri. Ne zelim nikoga podcjenivati ali bilo je imena u glavnom turniru koja ovoj dvojici nisu ni do koljena. Ako netko ne voli tucu, izmjenu pa ko ce prvi pasti nego voli MMA ako neko voli tehniku, tempo i cjeni izvedbu onda voli gledati Racica.

Slash
2013-05-14T07:57:08Z
Originally Posted by: stipeb 

-jaca promocija eventa

Cijena ulaznice za MMA borbu ispod 10 eura je toliko niska da je o tome bezpredmetno razgovarati. Ako volis MMA i dogada se jednom godisnje u tvome gradu onda ces to i platiti.
Sto ce ti jaca promocija od popracenosti jakom TV kucom. Pa Brestovac je sam rekao da je bio poznat samo u uzim borilackim krugovima dok nije odradio par borbi na novoj TV.
Netrebaju biti amaterske borbe ali MMA poslasticu Bojan Kosendar i Antun Racic staviti u preliminarne borbe. To je jedna velika greska. To moze biti borba veceri. Ne zelim nikoga podcjenivati ali bilo je imena u glavnom turniru koja ovoj dvojici nisu ni do koljena. Ako netko ne voli tucu, izmjenu pa ko ce prvi pasti nego voli MMA ako neko voli tehniku, tempo i cjeni izvedbu onda voli gledati Racica.

Pričamo o mainstream publici... Borba Račića i Želve je bila daleko najbolja, ali misliš da ljude koji gledaju na TV-u više zanima dobar pokušaj heel hooka ili krvava borba Truščeka i Bakočevića?
Ivan CRO Cop
2013-05-14T09:55:51Z
Ricco Rodriguez prije par dana sudijskom odlukom pobjedio Andreas Kraniotakesa
ipak ne dolazi luzer u osijek :)1

http://www.youtube.com/embed/lLcRnJgNEWQ?%3Bversion=3&autohide=1&theme=dark&modestbranding=1&gl=DE&hl=de_DE
"Pravda bez snage je prazna, a snaga bez pravde je samo nasilje ."
Svensson
2013-05-14T11:05:08Z
gle ekipe sta napada:)20

Mi koji spadamo u zagrizene fanove ovog sporta, pa mi uopce nismo primarno ciljana publika ovdje, mi smo u debeloj manjini.
ljudi, svaki proizvod po cijeni X ima potencijalan broj kupaca po cijeni Y.I kada bi mogli provesti istrazivanje dobili bi nekakvu graficku predodzbu koja bi pokazala da je npr 600 ljudi spremno kupiti ulaznicu po 100 kn, npr 1100 po 60, itd.

E sad, druga je stvar sto se marketinskim alatima ove brojke mogu tokom vremena mijenjati. Kvalitetna promocija i pr, upravljanje brendom (kako na makro-razini citave organizacije, tako i na mikro-razini klubova, pa cak i boraca), produkcija na vrhunskoj razini... sve su to stvari koje do sada kod nas nisu do sada nisu bile prisutne,a uvjet su za uspjeh na danasnjem trzistu. Eventi su bili organizirani od strane lokalnih klubova (Gladiator,Pit Bull) ili od raznih pojedinaca tipa Vatavuk(sa millenium fight challenge ) ili onaj momak sto je probao s onim "veni,vidi,vici" ili kako se vec zvalo.

Zovko je za sada uspio ovo s produkcijom,jer tu je on vec stari lisac.Sto ce biti s ostalim to nam preostaje da vidimo, ja se nadam najboljem iako je domace trziste dosta malo, relativno slabe kupovne moci i k tome jos i u krizi.
stipeb
2013-05-14T12:45:58Z

Mi koji spadamo u zagrizene fanove ovog sporta, pa mi uopce nismo primarno ciljana publika ovdje, mi smo u debeloj manjini.
ljudi, svaki proizvod po cijeni X ima potencijalan broj kupaca po cijeni Y.I kada bi mogli provesti istrazivanje dobili bi nekakvu graficku predodzbu koja bi pokazala da je npr 600 ljudi spremno kupiti ulaznicu po 100 kn, npr 1100 po 60, itd.

E sad, druga je stvar sto se marketinskim alatima ove brojke mogu tokom vremena mijenjati. Kvalitetna promocija i pr, upravljanje brendom (kako na makro-razini citave organizacije, tako i na mikro-razini klubova, pa cak i boraca), produkcija na vrhunskoj razini... sve su to stvari koje do sada kod nas nisu do sada nisu bile prisutne,a uvjet su za uspjeh na danasnjem trzistu. Eventi su bili organizirani od strane lokalnih klubova (Gladiator,Pit Bull) ili od raznih pojedinaca tipa Vatavuk(sa millenium fight challenge ) ili onaj momak sto je probao s onim "veni,vidi,vici" ili kako se vec zvalo.

Zovko je za sada uspio ovo s produkcijom,jer tu je on vec stari lisac.Sto ce biti s ostalim to nam preostaje da vidimo, ja se nadam najboljem iako je domace trziste dosta malo, relativno slabe kupovne moci i k tome jos i u krizi.

Mislim da te nitko nije napadao nego se vodi rasprava. Ja nemislim da treba raditi evente za siromasne nego evente sa sve vecim i vecim budetom sto ce rezultirati sve vecom kvalitetom boraca. Ja mislim da treba dizati nivo priredbi a ne spustati cijene. Treba imati jos kvalitetnih boraca i promovirati ih. Treba siru punbliku upoznavati s borcima i na taj nacin napraviti od njih zvjezde. Publika ce doci. To je kao kod nogometa. Koliko god ti spustio cjene karata u nogometu HNL nitko ne gleda. U Hrvatskoj svi vole nogomet, nogomet je broj 1 sport a stadioni su prazni. Dovedi UFC u Hrvatsku i stavi karte izmedu 100 i 300 eura pa ces vidjeti da ce biti puno. Svoje borce FFC mora promovirati. Mora privuci jos boraca visoke klase koji ce se prikljuciti organizaciji. FFC moze biti organizacija koja ce biti odskocna daska za UFC. Naravno to treba polako graditi.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-05-14T12:50:09Z

Dovedi UFC u Hrvatsku i stavi karte izmedu 100 i 300 eura pa ces vidjeti da ce biti puno.

Ti to ozbiljno?

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
dr jupidu
2013-05-14T13:24:03Z
mmjaws
2013-05-14T13:35:02Z
meni samo glavna borba nije jasna...čemu dovesti rodrigueza, dobro ga platiti i onda ga staviti da se bori protiv nekog poljskog anonimusa...
stipeb
2013-05-14T13:36:10Z
Originally Posted by: bero 

Dovedi UFC u Hrvatsku i stavi karte izmedu 100 i 300 eura pa ces vidjeti da ce biti puno.

Ti to ozbiljno?

Ja mislim da bi! Iz svakog grada u Hrvatsko bi islo ljudi, dolazili bi ti iz Bosne, Slovenije, Srbije, Austrije ljudi. UFC je globalno mocan i karte za njega se pokupuju jednako agresivno i brzo kao i za Svjetsko nogometno prvenstvo. Nisam nigdje vidio UFC event a da nije vladao ogroman interes. E sad ako bi stavio neki socijalni fight card a jos uz to bez ijednog hrvatskog borca onda mozda i nebi

bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-05-14T14:14:01Z

Ti to ozbiljno?

Ja mislim da bi! Iz svakog grada u Hrvatsko bi islo ljudi, dolazili bi ti iz Bosne, Slovenije, Srbije, Austrije ljudi. UFC je globalno mocan i karte za njega se pokupuju jednako agresivno i brzo kao i za Svjetsko nogometno prvenstvo. Nisam nigdje vidio UFC event a da nije vladao ogroman interes. E sad ako bi stavio neki socijalni fight card a jos uz to bez ijednog hrvatskog borca onda mozda i nebi

Kako gdje.
U Njemačkoj recimo nisu rasprodali dvorane, ni blizu.
Zg Arenu ne bi ni kod nas, ni u ludilu. Da prodaju 5000 ulaznica to bi bio uspjeh.

- dr jupidu
Aleksa
2013-05-14T14:54:00Z
Da UFC dođe u HR, ni ja kao fan ne bi kupio ulaznicu od 200€ gore, za te pare bi prodali možda 200 komada
KRU MUAY THAI
2013-05-14T15:09:07Z
Možda i bi napunili, ali pod uslovom da se bori močna domača zvijezda koja je več u UFC u..poput Mirka u K1 u Zg, uz jak fight card stranih i domačih boraca ali to je več utopija.. Inače po tim cijenama nema šanse...u ovo doba nikako. Napunili bi isto tako Mirko vs Stojinić..bez UFC a...uz ostale lokalne renomirane borce u uvodnim mečevima..
Ultimate Fucker
2013-05-14T15:14:23Z

Meni je fight card bez veze.
john wayne
2013-05-14T15:55:20Z

paretovo pravilo kaže da 80 % zarade čini 20 % kupaca :)20 :)20
he has satan in his eyes
bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-05-14T16:06:21Z

To je istina, tako je i u vezi UFC-a.
Jedan novinar je jednom iznio podatak da pravi hardcore MMA fanovi čine manje od 4 % UFC-ove zarade.
Šira, usputna publika je ono gdje leži lova.

- dr jupidu
Ivan CRO Cop
2013-05-14T16:15:09Z

Jedan novinar je jednom iznio podatak da pravi hardcore MMA fanovi čine manje od 4 % UFC-ove zarade.

jasno, zato se Zovku više isplati da Perak namlati mađarsku kantu, ko će sad znat ko je on i je li dobar, ima se sjajan nokaut svi zadovoljni, jbg tako je to
travarica
2013-05-14T16:52:06Z

:)20

UserPostedImage
Ivan CRO Cop
2013-05-14T19:31:06Z
Dobro, ajmo se vratit u samu srž problema, Mihaljević protiv Uroša Veličevića
bolje nismo mogli očekivat, mogla bi to bit sjajna borba

http://fightsite.hr/vije...kog-nokautera-velicevica 
Bazooka
2013-05-14T19:32:31Z
Ovaj match bice odlična uvertura v Mihajlevič vs Štruc 2 ili v Veličevič vs Štrucl.
Similar Topics
Users browsing this topic