Inace nisi nikada bio u parteru koliko ja vidim, pa nisi se ni valjao po strunjaci. Da nekoga sweepas apsolutno ne ovisi o tvojoj snazi. Sweep je iskljucivo stvar tehnike, ciste tehnike!
Sweep je stvar tehnike? thank you cpt. obvious, here, have this rock :)30 S obzirom kako vidis, odnosno kako citas, baci pogled na berin topic o laserskom skidanju dioptrije. :)37
Govorio sam o MMA polugardu, dakle o polugardu koji ukljucuje udarce. U skladu s time, svako otvaranje moze biti kaznjivo, sto GNP-om, sto prolaskom u bolju poziciju. Puno bolje se osjecam u polugardu, lakse mi je kontrolirati, prijeci u bolju poziciju, "GNP-ati" i sl. Ovo moje stajaliste su potvrdili i borci tipa Couture i Lesnar.
U gardu se jednostavno ne osjecam u mogucnosti score-ati onoliko koliko bih htio, posebno jer nisam od onih kojih ce se priljepiti za kukove i cekati da prodje vrijeme. Volim riskirati, biti efektivan, agresivan jer je samim time meni zabavnije (posto MMA treniram iz gusta/razonode).
Mozemo se sloziti da se ne slazemo. Bilo da je MMA ili grappling sparing, uvijek mi je puno bolje bilo biti u protivnikovom polugardu.
Edited by user
2013-06-05T10:03:05Z
|
Reason: Not specified
"It's not checkmate. The king has one more move."