Malo sam razmišljao o ovom ubrzanom organiziranju FFC evenata i došao do slijedećeg zaključka. Ako FFC želi biti jaka svjetska i vodeća Europska organizacija, definitivno mora sustići već renomirane dvije Europske organizacije, WFC koji uskoro ima 18. event i još bolji KSW koji uskoro ima 23. event po redu.
Zato se vjerovatno Zovku malo žuri, pa je zato malo teže pronaći kvalitetne borce u kratkom roku, kao što ih nije isplativo ni previše plaćati, bar dok organizacija ne bude imala respektabilan broj evenata iza sebe.
Poznajem Zovka odavno jer dolazi iz mog grada, a davne 2007.g. sam bio kod njega u Zagrebu kako bi pokušali i surađivati na organizaciji našeg tadašnjeg drugog eventa u Dubrovniku. Zbog njegovog kuma koji me doveo kod njega želio mi je maximalno pomoći u organizaciji, čovjek je tada zaista imao sve moguće kontakte, a posebno iz K1 svijeta, znamo i zašto, zar ne. Dao mi je strašnih ideja i sugestija, kao što mi je i pokušao riješiti neka zvučna imena za tadašnji event. Nažalost, ostali iz mog organizacijskog odbora tada nisu bili za tu ideju, pa smo ostali samo na razgovoru i ideji da surađujemo. Sjećam se, tada je Zovko bio oštro protiv svog povratka i aktivnog bavljenja ovim sportom i organizacjom evenata, a jako mi je drago što se ipak predomislio. Bez obzira, što je od našeg sastanka prošlo već 6 godina i što mene više nema tu. :)
Produkciju čovjek ima u malom prstu, to i jest njegov core business već dugo godina, u što smo se uvjerili na dosadašnjim eventima, zaista vrhunski. Mene osobno dosta smeta što našim perspektivnim borcima ne dovodi puno bolje protivnike, pogotovo Peraku i Deliji, ali eto, tako je. Čitam Peraka kako hvali organizaciju i brigu o borcima, a vjerujem da je zaista tako, Zovko je inače dosta galantan i ne štedi novce kad je business u pitanju. A, ovo je business zar ne!? Kad pričate o financijskoj neisplativosti svega što radi, reći ću vam samo jedno. Zar ste ikad čuli da je netko zaradio na poslu, prije nego je u njega godinama ulagao vrijeme i velike novce, ja nisam!
Zaista mi je drago da imamo jaku hrvatsku organizaciju i da je baš Zovko taj koji je pokrenuo, jer mislim da ima znanje, novce, kontakte i medije, a bez toga nema uspjeha. Želim mu da uspije, zbog svih nas koji pratimo i volimo ovaj sport.
Mario Urlic, FFGP Event Manager