ksian
  • ksian
  • Advanced Member Topic Starter
2013-04-11T12:55:10Z
Pošto na omiljenoj temi ima više praznih postova nego punih (doduše, nije da tako nije bilo ni kroz njenu povijest), otvorio bi jednu temu standardnu za rasprave muškog roda.

Od 80-ih naovamo, gledao sam strašne igrače. Gledao sam ponešto na snimkama i one prije njih. Ajmo nekako povijesno.

Di Stefano, Puskas i cijela stara garda mi ne ulaza u konkurenciju. Taj nogomet je bio bitno drugačiji od današnjeg. Vjerovatno je da bi i u današnjim okolnostima navedeni bili uspješni igrači, to su bili majstori bez ikakve dileme, ali, ne mogu uspoređivati brzinu kojom su se stvari odvijale onda na terenu sa današnjom brzinom, neuporedivo je fizički zahtjevnija igra danas, taktika je potpuno drugačija, i defanzivno i ofenzivno.

Recimo da je Pele prvi koji ulazi u konkurenciju. On bi i danas bio među najboljima, bez ikakve dileme. Strašan igrač, odlična kontrola lopte, jak u svim tehničkim segmentima, fizički moćan. Međutim, treba reći da je igrao u strašnim ekipama. Kao 17-godišnjak je zablistao u reprezentaciji u kojoj su igrali Vava, Garincha, Didi, braća Zagalo, ista ta ekipa je i praktički bez njega (ozljeda) lagano uzela svjetsko prvenstvo 1962. U Engleskoj 1966, kad nije imao takvu ekipu, Brazil je ispao, tu se vidjelo da se Pelea ipak može pritisnuti na terenu, doduše, uz velike napora, ali svjednu nije izgledao tako neprikosnoven kao što se činilo. 1970, kad su u reprezentaciju ušli mnogi talentirani igrači, prije svih fenomenalni Rivelinho i Jairzinho, Pele je opet zablistao. I u Santosu je imao jaku momčad, takvih momčadi nikad nakon toga nije bilo u Južnoj Americi, jasno, radi toga što igrače razvuku bogatiji evropski klubovi.

Od igrača njegove ere, jedini konkurent mu je bio fenomenalni dribler Eusebio, koji je sa Benfikom prekinuo Realovu dominaciju u Evropi, i bio odličan u prosječnoj reprezentaciji Portugala, ipak opći dojam je da nije bio Peleova dimenzija, nije bio tako kompletan igrač, sa tako dobrim razumijevanjem igre. Nekako u to vrijeme, pojavio se i Manchesterov nestaško George Best, fenomenalno desno krilo, vjerovatno najbolji igrač koji se ikad pojavio na otoku (i naravno, nije Englez :)2 ), koji je golove zabijao i namještao sa neviđenom lakoćom, ali, nažalost, njegova ozbiljna karijera nije dugo potrajala, jer je čovjek počeo uživati u ženama i piću puno više nego u nogometu.

I nekako odma iza njih, pojavio se igrač kojeg ozbiljno treba uzeti u obzir kad se govori o najboljem igraču svih vremena. Johan Cruyff, koji je to igrač bio.... izvanredna tehnika, agresivnost, pregled igre, dribling, šut- sve što nogometaš mora znati, Cruyff je doktorirao. Kao igrač, nije imao ni jednu slabu točku u svojoj tehničkoj i tjelesnoj pripremljenosti, a u većini njih je bio daleko najbolji u svom vremenu. treba reći da Cruyff nije na veliku scenu došao kao bogom dan talent, kao, npr. Pele ili Maradona, njemu je trebalo dosta više rada da se razvije u svjetskog igrača broj 1.

Ali, čovjek je radio i radio, i to u najboljoj ekipi svog vremena, i moguće da bi ga njegov rad odveo još dalje, da se nije desio problem u njegovoj glavi. Kako je Cruyff napredovao kao igrač, i postao neupitno najbolji u svom vremenu, do izražaja je došla njegova narcisoidna, egocentrična, i svadljiva narav. Ta narav ga je vjerovatno i gonila naprijed, ali, ipak do, po meni, preranog limita.
I iz tog razloga, povjest će iz 70-ih kao pobjednika pamtiti Beckenbaura, koji Cruyffu, u pogledu tjelesnih, pa čak i tehničkih mogućnosti, nije ni do koljena. "Keiser" je, pak, imao upravo ono što je Cruyffu nedostajalo, a to je izuzetna psihička stabilnost. Kad je kao 45-godišnji izbornik vodio Njemačku do naslova svjetskog prvaka, na treninzima je igrao ševu sa svojim igračima, profesionalcima na vrhuncu mogućnosti. Jedini čovjek kojem nikad niko nije uzeo loptu je bio upravo on.

Poslje, njega, Kempes je igrao sjajno, na doduše namještenom prvenstvu '78, ali, nije napravio ništa osim toga, a Zico i Platini su bili prave "desetke", sjajni igrači, ali, ne mogu se uspoređivati ni sa Pelom, ni sa Cruyffom. Da su bili ta klasa, neko bi od njih uzeo Mondijal, obzirom na ekipe u kojima su igrali.

Iza njih, na scenu je stupio čovjek kojeg su prozvali "malim zelenim", svi su ostali zatečeni kad su vidjeli šta momak radi sa loptom, činilo se kao da je rođen sa njom. Sad ću probati reći zašto je Diego Maradona za mene najbolji igrač svih vremena. On nije bio igrač, on je bio čarobnjak. Premda su ga svi vidjeli kao najveću nadu svjetskog nogometa, u početku profesionalne karijere, u Argentini i Barceloni mu nije baš tako išlo. Razlog je u tome što većina igrača disciplinirano sluša trenera, drži se nekog plana, i rezultat toga je da ih protivnik može iznenaditi, nadigrati.

Nije on mogao postati najbolji u Barceloni, znala se tu hijerarhija- predsjednik- navijači-trener-kapiten. Trebalo mu je nešto manje, nešto gdje će on biti na vrhu piramide. Kad je došao u Napoli, znao je da je to njegovo mjesto- ista sirotinja kao i kod kuće u Argentini, i ista očekivanja, možda i još veća.
Onog momenta kad je Diego postao neprikosnoven u Napoliju i Argentini, neovisno o tome što se dešavalo na terenu, više nije bio bitan ni trener, ni plan, ni protivnik. Bio je bitan samo On. Da stavimo bilo kojeg igrača koji je ikad igrao nogomet u onu Argentinu, ili onaj Napoli (gotovo drugorazredne ekipe), umjesto njega, nema šanse da bi osvojili Mundijal, odnosno Serie A, tada daleko najjaču ligu svijeta. 1990 je već bio priličan narkoman, koji slabo i nikako ne trenira, vidjelo se da nema više onu moć u nogama kao nekada. Ali, tad se moglo vidjeti da njegova glavna moć zapravo i nije u nogama. Uzeo je drugi scudeto sa Napolijem, u konkurenciji jedne od najjačih klupskih ekipa svih vremena, Milana sa Van Bastenom i još dva
tulipana, Intera sa Mathausom, Bremeom, Klinsmanom, više nego dobre Rome, Juventusa. Ugurao je prosječnu Argentinu u finale, gdje su pokradeni.

Maradona nije bio samo čarobnjak sa loptom, on je, kao niko prije njega, osjećao i loptu, i sve ostale sudionike na terenu. Mogao je bilo koga prevesti žednog preko vode, i kad bi ga markirali, što su često radili, on bi to iskoristio da navuče što više protivničke pažnje na sebe, i fenomenalnim pasom pronašao nekoga na drugoj strani, kojem je obično samo trebalo dodirnuti loptu da uđe u gol. A kad ga ne bi markirali, odradio bi sve sam.
On je bio jebeno inteligentan frajer, i imao je nevjerovatnu želju za pobjedom, i njegov možda i najveći uspjeh karijere što je prilično uspješno, prikrivao te obe činjenice. Svi su znali koliko je dobar igrač, a on je svejedno toliko puta postigao da ga podcijene i protivnički igrači i treneri, i na kraju bi se radovao. Da ne govorim kako je bilo gledati njegove suigrače kad igraju sa njim, i kad igraju bez njega, kao da je imao čarobni štapić, i uvjerio ih da su zaista svi redom najbolji na svijetu. Kakav vrhunski manipulator i prevarant, to nogometni svijet više nikad neće vidjeti.
Problem je, jasno, što je prevario i samog sebe, ali, eno, ustao je iz mrtvačke postelje, svi su govorili da je gotov, a on je prevario i Smrt, i eno ga, i dan danas zaigra mali balun na nekom veteranskom okupljanju, i jasno, i danas je, u toj konkurenciji, najbolji.

Kad njega istaknem današnjoj omladini, oni, kažu "bio je drugi nogomet, ne bi on bio tako dobar danas". Ja kažem, kurac ne bi. Prva stvar, on je bio toliko dobar da je sve što je radio, radio taman koliko mu treba da bude najbolji, odnosno, da njegove ekipe uzimaju trofeje. Rijetko kad bi on dobio utakmicu sa tri i više razlike, puno češće je to bilo taman koliko treba. Danas bi morao više trenirati, i neka niko ne misli da on to ne bi radio. Dalje, današnje vedete svjetskog nogometa su neuporedivo više zaštićene nego što je on bio. Tukli su ga ko magarca u tuđem vrtu. Da ga danas tuku, na njemu bi bila barem dva crvena svaku utakmicu. Ali, bio je nepoderiv, rođeni fajter i pobjednik.

On je praktično u rangu Alija, jedan od nevjerovatnih, koji su demonstrirali da je, kad dva protivnika, pojedinca ili ekipe, stanu jedni drugima na crtu, daleko najvažnija stvar šta je u glavi. On je tu bio nevjerovatan. Prije utakmice, cijeli psihički teret teret, sva očekivanja, sve kamere, sve je na njemu. I on je nosio taj teret bez problema, zapravo, hranio se njime. Njegovi igrači su mogli uvijek rasterećeno ući u važnu utakmicu, jer je sve na njemu, a on bi vremenom, kroz progres meča, uspio prebaciti breme psihičkog tereta na protivničke igrače, natjerati ih da posumnjaju u svoju pobjedu.

Gledam nedavno ovaj današnji Napoli sa Cavanijem, i kažem mlađem frendu, evo, onaj Diego da danas dođe u ovaj Napoli, bili bi prvaci Evrope. Mali ne vjeruje. Kaže da Messi bolje prolazi protivničke igrače od njega. Ja mu kažem da je bolje prolazio protivničke igrače još i Cruyff, a o pravom Ronaldu da ne govorim, taj je gledano po onome šta je mogao sa nogama, daleko najveći talenat koji je uzeo loptu u noge.

Doduše, dokle god ima ljudi koji misle da je za nogometaša najvažnije šta mogu sa nogama, bit će i ljudi koji tvrde da Diego Maradona nije najbolji nogometaš što ga je svijet, čak i Argentina, ikad imala. Nogomet je ipak sport za mase.

Zna se ko su najveće svjetske nogometne nacije: Brazilci, Talijani, Švabe, vole za sebe reć to i Englezi... e, pa, on ih je u svojim danima sve u crno zavio.

Ne vjerujem da ću ikad više gledati takvog igrača, čovjeka koji je imao moć da od prosječnih suigrača napravi vrhunske, a da protivničke vrhunske igrače napravi prosječnima. Čarobnjak.
Sponsor
Borisstandup
2013-04-11T13:13:44Z
Diego Armando Maradona je za mene najbolji nogometas svih vremena.
On je razlog zasto sam se poceo raspitivati za Fc Napoli a na kraju sam imao i cast gledati utakmicu na njihovom predivnom stadionu i definitvno za mene najdrazi klub Serie A.

Sjecam se da je Suker pricao, kako mu je Maradona rekao :ti samo odi naprijed i nista ne brini...Suker je u toj utakmici zabio dva gola na njegovu asistenciju. Maradona je carobnjak sa loptom.

edit.najveca faca Eric Cantona:)!
bronson
2013-04-11T13:27:26Z
Tolko teksta napisao a ne spomenuo Žutog :)20

Uz Macu Maradonu Zidane mi je broj 1...i dan danas kad nekog glavom nokautiram jer mi se unosio u facu kažem da sam mu Zidanea prodao

The Last Emperor
2013-04-11T13:29:40Z
Ksiana, zanima me sad tvoj osvrt na igrače modernog doba, znači iz post-Maradonine ere; Romario, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Messi itd. i tvoj dojam o istima usporedo sa Maradonom i ovim starijima.

Ja sam recimo potpuno siguran da nikad nije bilo igrača na Messijovoj kvalitativnoj razini (svaka čast Ronaldima i Maradoni na tom polju), ali svejedno ga ne bih imenovao najboljim igračem svih vremena jer kao što si i ti reko nema tu karizmu i igračku inteligenciju na razini Diega, a fale mu i reprezentativni trofeji. Volio bih ga vidjeti u nekoj drugoj momčadi da vidimo zaista koliko vrijedi i bi li tu bio u stanju ispuniti očekivanja kao što ih je recimo Diego ispunjavao.
bronson
2013-04-11T13:33:04Z
Originally Posted by: The Last Emperor 

Ksiana, zanima me sad tvoj osvrt na igrače modernog doba, znači iz post-Maradonine ere; Romario, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Messi itd. i tvoj dojam o istima usporedo sa Maradonom i ovim starijima.

Ja sam recimo potpuno siguran da nikad nije bilo igrača na Messijovoj kvalitativnoj razini (svaka čast Ronaldima i Maradoni na tom polju), ali svejedno ga ne bih imenovao najboljim igračem svih vremena jer kao što si i ti reko nema tu karizmu i igračku inteligenciju na razini Diega, a fale mu i reprezentativni trofeji. Volio bih ga vidjeti u nekoj drugoj momčadi da vidimo zaista koliko vrijedi i bi li tu bio u stanju ispuniti očekivanja kao što ih je recimo Diego ispunjavao.

Ja bi ga volio vidjet bez steroida...i njega i Maradonu

Nogomet se može ko što je ksian rekao podijelit u ere...u novijoj eri totalnog nogometa kad igrač mora bit sve meni je tu Zidane neprikosnoven
Josip
2013-04-11T13:51:40Z
Roberto Carlos...

Svi vole napadace .. ja volim Roberta Carlosa :)18

Diablo
2013-04-11T14:15:19Z
ne bi ulazio u rasprave oko toga tko je najbolji ikada jer je to subjektivno misljenje koje se razlikuje od osobe do osobe. Meni najdrazi (a time nekako i najbolji u mojim ocima) je Ronaldinho. Ono sto je taj covjek mogao s loptom nitko nikada nije, a tesko da ce i ikada ponoviti. Carobnjak s loptom i najbitnije, nije izgledao kao placenik koji je tu samo zbog para nego se po njegovom osmijehu vidjelo da covjek uziva u tome sto radi. Danas imamo Messija i Ronalda koji su svaki na svoj nacin, savrseni igraci. Zabijaju ko na traci, trce i razigravaju, medutim nemaju ono sto je imao Ronaldinho. I Messi i Ronaldo su apsolutno predvidljivi ali su uvijek korak ispred obrane zbog toga sto nadiru u trku i izvlace se na brzinu i agilnost. Ronaldinho je s druge strane bio totalno nepredvidljiv i lomio je kicme obrambenim igracima koji nisu znali sto ih je snaslo. Kad je on igrao, sjeo si pred tv i uzivao u umjetnosti. Utakmice u kojima je on igrao se nisu propustale. Meni osobno daleko najdrazi igrac i najveci umjetnik s loptom. Steta sto ga je uhvatio brazilski sindrom pa je prerano prestao uzivati na terenu.

Iza njega su mi Maradona, Messi, Ronaldo original i velicanstveni Zizou. Pele je isto velikan ali ga ne mogu smisliti zbog njegove arogancije.

Moram jos izdvojiti tri igraca moderne ere koji su cesto nepravedno zapostavljeni. To su Gerrard, Puyol i Drogba. Gerrard godinama drzi Liverpool da ne potone totalno u prosjecnost, Puyol je mrcina kojoj skidam kapu jer rijetki su igraci koji igraju sa toliko srca za svoj klub, a Drogba je kralj lavova. Iako ne volim Chelsea, Drogba mi je igracina. Ovo troje se nece naci nikad na listi najboljih igraca svih vremena ali morao sam ih izdvojiti barem u ovom kontekstu. Fenomenalni igraci sa velikim srcem

EDIT: Messi bi u svakoj ekipi bio odlican ako bi imao slobodu kakvu ima u Barceloni. Covjek uzme loptu na centru i nanize 4-5 protivnickih igraca bez obzira iz koje lige dolaze. Glupo mi je onda reci da se ne bi snasao u nekoj drugoj zemlji. Naravno, ne moze doci u Dinamo i sam osvojiti Ligu prvaka ali sasvim sam siguran da bi u nekom dobrom klubu bio jednako dobar kao sada u Barceloni.
fanatic
2013-04-11T14:34:55Z
po meni je nemoguće reći ko je najbolji svih vremena u nekom sportu, nego samo ko je najuspješniji. npr danas Messi i Ronaldo igraju u kopačkama težine lista papira a Pele je npr. igrao u kopačkama od pola kile. danas sportaši imaju bolju prehranu, bolje doktore, bolje uvjete nego oni prije 40 godina.

ako već moram birat "najboljeg" onda moj glas ide Maradoni
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
FaceDesigner
2013-04-11T14:36:42Z
Jedan je Rondaldo de Assis Morreria Gaucho-Ronaldinho.

Individualno i ekipno uzeo sve što je imao.Obolio od brazilskog sindroma partijanja i fast fooda sa 28 i otišao u Brazil di se i dan danas ruga.
Slobodnjak je s njim u 90% slučajeva gol.Jedan od rijetkih koji je sa svojim driblingom radio tako očitu razliku(nemojte mi počinjat o Ronaldu i Mesiju koji to rade na poptuno drugačiji način).Ronaldinho je driblao na stari dobri način.1 na 1 pa ko kome kroz noge.
Just smile my friend.
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
Diablo
2013-04-11T14:42:41Z
Originally Posted by: FaceDesigner 

Jedan je Rondaldo de Assis Morreria Gaucho-Ronaldinho.

Individualno i ekipno uzeo sve što je imao.Obolio od brazilskog sindroma partijanja i fast fooda sa 28 i otišao u Brazil di se i dan danas ruga.
Slobodnjak je s njim u 90% slučajeva gol.Jedan od rijetkih koji je sa svojim driblingom radio tako očitu razliku(nemojte mi počinjat o Ronaldu i Mesiju koji to rade na poptuno drugačiji način).Ronaldinho je driblao na stari dobri način.1 na 1 pa ko kome kroz noge.
Just smile my friend.

Ronaldinho je driblao, Messi i Ronaldo gurnu loptu pored tebe i prolaze na racun snage, brzine i agilnosti. Ronaldinho Gaucho je klasa iznad svih sto se tice ljepote nogometa i trikova koje je izvodio

http://www.youtube.com/watch?v=Iut8Fa-TwYs  osam i pol minuta magije...Just watch and enjoy :)15
pasbrata
2013-04-11T16:18:12Z
treba uzeti u obzir da većina ovdje za nogometaše tipa maradona i slično su samo čuli i pogledali koji youtube. prije neki dan pitam par 20 i nešto godišnjaka da li znaju tko je goran prpić. nikad čuli. probam sa sašom hiršzonom. spomenem gorana jurića. uglavnom nemaju pojma.
pasbrata
2013-04-11T16:36:04Z
Originally Posted by: Diablo 

http://www.youtube.com/watch?v=Iut8Fa-TwYs 

uspio sam se nekako pogledat ovaj video gdje sam 8minuta pokušavao izdržat nebi li vidio išta vrijedno pažnje. par slobodnjaka, par penala i to bi bilo to. nula bodova. upisah u google luis nazario i uzeh prvi video koji mi ponudiše

karl anal
2013-04-11T17:21:25Z
Originally Posted by: pasbrata 

uspio sam se nekako pogledat ovaj video gdje sam 8minuta pokušavao izdržat nebi li vidio išta vrijedno pažnje. par slobodnjaka, par penala i to bi bilo to. nula bodova. upisah u google luis nazario i uzeh prvi video koji mi ponudiše

u potpunosti se slažem

moram reć da se velikog žutog dosta podcjenjue, po meni definitivno top 10 svih vremena

svi znamo kakav je njemački nogomet i šta je disciplina u švaba a kad jedan beckenbauer kaže

"to je jedini igrač za kojega ostali ima da trče a on da dijeli lopte"

to govori puno o tom igraču
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
FaceDesigner
2013-04-11T17:29:37Z
Originally Posted by: pasbrata 

Onda pogledaj bilo koju utakmicu Barce iz 2004,5,6 sa Ronijem.
Šta da ti kažem kad tebe ne oduševljava najbolji igrač svijeta 2 godine za redom.Ti gledaj HNL.

PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
bruce lee
2013-04-11T17:40:31Z
Šta da ti kažem kad tebe ne oduševljava najbolji igrač svijeta 2 godine za redom

ni mene ne oduševljava netko tko je igrao vrhunski nogomet tri-četiri sezone a ostatak karijere igrao rekreativno za sponzore i publiku
ja cjenim one koji su 10 ili 20 sezona odigrali na vrhunskom nivou
Giggs, Scholles, J.Zanetti,Maldini,Del Piero, Lampard,Xavi, Iniesta,Zidane,Seedorf,Schweinsteiger...to su najbolji igrači na svjetu zadnjih 20g
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
Satrap
2013-04-11T17:53:12Z
Marco van Basten, Alan Shearer...

Možda nisu najbolji svih vremena al mislim da bi se podjednako dobro snašli u bilo kojoj eri nogometa.
Borisstandup
2013-04-11T17:56:41Z
Originally Posted by: bruce lee 

Šta da ti kažem kad tebe ne oduševljava najbolji igrač svijeta 2 godine za redom

ni mene ne oduševljava netko tko je igrao vrhunski nogomet tri-četiri sezone a ostatak karijere igrao rekreativno za sponzore i publiku
ja cjenim one koji su 10 ili 20 sezona odigrali na vrhunskom nivou
Giggs, Scholles, J.Zanetti,Maldini,Del Piero, Lampard,Xavi, Iniesta,Zidane,Seedorf,Schweinsteiger...to su najbolji igrači na svjetu zadnjih 20g

:)36 Treba gledati sveukupnu karijeru i tu su ovi u prednosti.

Meni je osobno R.Baggio jedan fenomenalan igrac
DoKoske
2013-04-11T18:11:28Z
meni zidane zidane
wash your feminine side clean off
Xtream Couture
2013-04-11T18:19:19Z
Teško je reći, jer svako simpatiše nekog igrača i nečiji stil igre. Današnjim igračima je puno lakše nego prije dvadeset godina a da nepričam o onima iz 50ih-60ih.
Pomaže im oprema (dresovi sa manje otpora,boljim zračenjem....čudo je jedno šta rade od dresova), kopačke, ishrana, medicinski preparati,sam teren ,načini putovanja....

Danas svaki kontakt nad Mesijem i Ronaldom sviraju kao prekršaj, u vrijeme Pelea nije postojao crveni karton uopće, makljaže su bilje do krvi. Prije svjetskog prvenstva tamo 2002 bila je dukumentarna emisija o svjetskim prvenstvima, svake sedmice/dana po jedan dio i jedno prvenstvo....namjeran lakat u lice i naravno nema kartona (nije postojao) samo prekršaj. Danas bi za to dobio crveni i jedno 7-8 utakmica kazne.
Prije je puno više tehnika dolazila do izražaja,danas snaga i brzina....

Po mom mišljenju Pele je broj 1, preko hiljadu golova u karijeru (1200-1300 tako nešto) sa prosjekom od skoro jednog gola po utakmici:)36 :)36 a uz to sve nizao je po 5-6 igrača kao od šale.
Odmah poslije njega dolazi "mali zeleni", nevjerovatan igrač. Ostalo neka reda kako ko želi:)1

Danas volim gledat onog malog Neymara, šta klinac radi. Užitak za gledat.
drashkoo
2013-04-11T19:59:14Z
1.pele 2.maradona 3.messi 4.cruyff 5.ronaldo 6.c.ronaldo 7.zidane 8.ronaldinho 9.r.carlos 10.beckenbauer 11.best 12.maldini 13.drogba...
Users browsing this topic