Iznenadjen sam sa teskom kategorijom.Shane Carwin 10!?wtf!?Po meni covjek je neupitno treci teskas svijeta.Znam da se nije borio vise od godine,ali svejedno...Mir isto podcijenjen kao i Nog.Za mene je realna lista Cain,JDS,Shane,Mir,Nog...ostatak nije ni bitan...ionako ova petorka je klasa iznad za ostale.Zelim naglasiti da je to samo moje misljenje,na koje imam pravo kao i svako drugi.Da me se pogresno ne shvati ne pljujem po radu novinara,koji su pravili listu,samo mi je ta lista,onako, "malo" cudna.
Pa nije ovo ljestvica "ko je meni najdraži", već poredak baziran na rezultatima. Recentnijim rezultatima, ne prije sto godina.
Tako da ćovjeka koji je zadnju pobjedu imao prije tri god (?!) nije baš realno stavljati na 3. mjesto, zar ne?
Tu na forumu sam vec 3 godine,i po broju postova dalo bi se zakljucit da ne ulazim cesto u rasprave,osim ako se radi o nekom vrijednom toga ili ako me neko isprovocira do te mjere,pa da i ja onda postanem arogantan.
Pratio sam tvoje upise,i iz njih se da zakljucit da si vise nego upucen u MMA,pa cu ti odgovoriti,ali ne bih da ode u raspravu,posebno tipa "ko je meni najdrazi" ,jer uopce se ne radi o tome.
Da pocnem od Shane-a.Za mene je treci jer je covjek ima 2 poraza u karijeri,a oba protiv bivsih prvaka.Trpati Overeema koji je gubio od Werduma,Bigfoota,Kharitonovog etc...ispred njega mi je nerealno,bez obzira na to sto Shane nije imao borbu vec dugo vremena,ipak jos uvijek je aktivan borac.
Mir takodjer,nakon nesrece covjek je nevjerovatan.Uzeo je pojas,a jedino je pao pred buducim(sada bivsim) UFC prvacima,i stavit jednog Bigfoota kojeg jako volim,cijenim i postujem ispred njega mi nema smisla.
Sta reci za Nog-a.Covjek je cijelu deceniju u vrhu,a ako pogledamo od koga je gubio,naci ce se samo imena bivsih UFC&PRIDE prvaka.I stavit jednog Cormiera koji je realno "rookie" u sportu bez odradjene borbe u UFC-u mi je nezahvalno prema ikoni sporta.
Znam,neko ce sada reci Overeem je dobio Lesnara,koji je dobio Carwina,itd...ali nije sve u tome ko je koga dobio,ima nesto i u tome,protiv koga je ko pao,i na osnovu toga ja smatram da je 5 navedenih boraca elita u teskoj kategoriji.
Nadam se da razumijes,po kojim kriterijima iznosim misljenje,i da to nema veze sa time ko je meni drag ili ne.Kada bi pravio takvu listu npr Bigfoot bi bio treci na njoj :)37