Sinoć sam pogledao ove dvije TV emisije Restart i mogu reći da su predstavnici Hrvatske ispali najveći jadnici ! Nitko se nije sjetio reći da su Srbi
najveći fašisti , da su počeli ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu ! Da protjerali 1991 godine iz okupirani područja RH preko 200 000 ne-Srba,
da su popalili sve , ama baš sve Katoličke crkve , a da Hrvati nisu zapalili ni jednu Pravoslavnu crkvu i da Hrvati nisu protjerali u 8-mom mjesecu 1995 godine
Srbe , nego da je to bila Srpska politika što je priznao i sam Slobodan Milošević !
Da Hrvati nemaju ni jednu masovnu gronicu , a da su Srbi napunili oko 150 masovnih grobnica sa Hrvatima !
Što se tiče Thompsona i njegove pjesme "bojna Čavoglave" ta je pjesma nastala kada je 1/3 Hrvatske bila u plamenu , Thompson nikada nije
pjevao pjesmu " Jasenovac i Stara Gradiška" , plus on je Hrvatski branitelj a to može svatko provjeriti u registru branitelja , nije dužan lipe državi
što se može provjeriti na ""POPIS POREZNIH OBVEZNIKA KOJI UDOVOLJAVAJU KRITERIJIMA ZA OBJAVU DUGA NA DAN31.01.2013. GODINE" , nikada
promovirao ni poticao na zabranjeno znakovlje u RH , čovjek pjeva domoljubne pjesme o domovini, obitelji i drugim Hrvatskim vrednotama !
Nikada nije krivično a ni prekršajno osuđivan , druga je stvar što ga neki nevole pa mu podmeću razno razne neistine !
Ona glupača priča o Titu da je imao svoju jahtu , zaboravila je napomenuti da je odgovoran za smrt milon ljudi u Ex Yu i da je zaslužan što
van Hrvatske živi raseljeno 2-3 milona Hrvata i da je na popisu od Top 10 zločinaca 20 stoljeća ! !
Rekreativac dali si se ti spremao za tu emisiju , ili si samo išao vidjeti što ima u Beogradu ?
Prihvaćam da imaš mišljenje o emisiji, no da bi nekoga nazvao jadnikom, nije dovoljno iznjeti samo svoje desno orjentirane stavove, subjektivne, neutemeljene i zasnovane na čistom naklapanju.
Tema emisije nije bila ono što si ti naveo u tekstu, već je ideja bila da se pomirljivim tonom pokuša napraviti korektna emisija s mladim ljudima (tada sam bio dečec :)20 ), iz svih republika i pokrajna exYU, a ne politički cirkus.
Mani se tih "popisa" i "statusa branitelja", "registra branitelja" i "nije dužan lipe državi". Imam ja jednog susjeda koji je "branitelj", a "branio" i stekao je "borački ili braniteljski staž", ispijajući runde po zagrebačkim kafićima i noćnim klubovima. I pritom stekao dobar imetak, a zamisli - ni on nije dužan lipe državi ? To ne znači da je Thompson prevarant, samo ti kažem da te stvari koje si naveo nisu potpuno vjerodostojne.
Idemo redom; kažeš Thompson nikada nije pjevao: "Jasenovac i Gradiška Stara"...
Što kažeš na link gore ?
O tome imam mišljenje kako je ta pjesma nastala u vrijeme mobiliziranja i rata pa mogu razumjeti širi kontekst, iako nedvojbeno poziva na genocid.
Ostale pjesme su OK, neke su po meni legendarne, tako da o Thompsonu imam dobro mišljenje, ukupno gledajući, ali kao glazbeniku, da se razumjemo. Iako je dosta pjesama sveo na plagijat, ali to svi rade, manje-više, a i plagijat treba znati napraviti i "uglazbiti".
O njemu kao čovjeku mogu samo reći da je dobar biznismen i da je na račun "busanja u prsa", karizme, te isticanjem hrvatstva stekao znatan imetak i lijepo bogatstvo. Prijatelji često mislim na vas pa hop... exluzivan i monumentalan stan u Radničkoj u Zagrebu za milion eura. Pa ta afera sa Sanaderom da je primio mito samo da bude neutralan u predizbornoj kampanji; dali je to istina neznam ?
Piše ti u prvom postu kako sam spletom okolnosti završio u Novom Sadu, a ne u Beogradu (otkud Beograd ?) pa moraš malo pažljivije čitati, prije nego upišeš tekst u kojem si mnoge stvari pogrešno percipirao, baš kao sinoć kada si potpuno promašio bit i ruski putopis Kreše Merčepa protumačio kao izliku za poraz Truščeka, a Truščeka proglasio "ispodprosječnim borcem" ?!?
Montana, za mene je pravi hrvat onaj koji uvidja, promiče te njeguje vrijednosti koje si ti naveo s čime se dobrim djelom slažem, ali uz obvezu da plaća porez i da živi od svog rada, koliko se danas može na pošten način.
Mogao sam ja tamo "zakuhati" žučne teme, ali nije to bila bit, niti bi time vratio mrtve ili osmjehe na lica onih koji su izgubili članove obitelji u domovinskom ratu.
Edited by user
2013-02-08T21:01:36Z
|
Reason: Not specified