Reaktivac
2013-01-28T02:47:50Z
TV serijal RESTART je prvi međuregionalni televizijski serijal koji je 2005. godine realizovala TV produkcija urbaNS iz Novog Sada u saradnji sa britanskom produkcijskom kućom "Smith & Watson" iz Londona. U osam emisija koje su emitovane na RTS-u o uzrocima i posledicama ratova vođenih tokom devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije diskutovalo je oko sedamdeset mladih ljudi (između 18 i 35 godina) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i sa Kosova. Cilj studijskih razgovora bio je odgovor na pitanje:"Da li se iskrenim razgovorom o neprijateljskoj prošlosti mogu otvoriti vrata prijateljskoj budućnosti ?"
Teme emisija:
1. ČIJA JE ISTINA ISTINITIJA ?
Zašto zločine negiramo a zločince ne kažnjavamo ? Zašto je tuđa patnja uvek manje bolna a sopstvena istina uvek jedina i istinitija?
2.DA LI SAM I JA ODGOVORAN ?
Kolika je odgovornost za ratove onih koji su se gledali preko nišana a kolika onih koji su bili samo nemi posmatrači? Da li mladi trebaju da budu politički svesni u svakom trenutku?
3.PARAMILITARNE FORMACIJE I CIVILNE ŽRTVE RATA
Po prvi put oči u oči otvoreno o zločinima, otvoreno o zabludama govore pripadnici paramilitarnih i regularnih vojnih formacija (OVK, Dobrovoljačke garde Srpske radikalne stranke, rezervisti JNA, VJ, bosanskih Tigrova , Armije BiH, HVO-a, HOS-a, Zbora narodne garde i HV) .
4.HEROJI MOG DETINJSTVA
Zašto su mladima u regionu heroji ratni zločinci i oni koji raspiruju nacionalnu mržnju?
5.OPSADA SARAJEVA I NESTALA LICA
Koliko se zna o gradu koji je preživeo najdužu opsadu u istoriji modernog doba i trideset hiljada nestalih lica u regionu?
6.NACIONALIZAM I KSENOFOBIJA
Da li je nacionalni zanos proizveo šovinizam i ksenofobiju koji su nas gurnuli u mržnju i ratove?
7.SLAVIM DVA BOŽIĆA I BAJRAM
Da li je politika etničkog čišćenja očistila mešovite brakove i zašto su njihova deca danas hodajući ratovi?
8.BRATSTVO ILI SUSEDSTVO ?
Da li zavađena braća posle svega mogu biti ponovo braća ili samo susedi.Šta kažu oni koji se Titovog bratstva i jedinstva ne sećaju?

Pomalo davne 2005 godine, spletom okolnosti, bio sam gost u dvije emisije ovoga serijala, snimanog u Novom Sadu. Dojma sam kako sam imao tremu, ali nešto sam drobio i trkeljao pa koga zanima može pogledati, u vrijeme dok sam koristio češalj. :)20

min. 27:15... min. 35:55... min. 44:22...

i

min. 21:05 (tu sam se zbunio i vidno me prala trema)

Sponsor
dr jupidu
2013-01-28T08:06:59Z
Originally Posted by: Reaktivac 

TV serijal RESTART je prvi međuregionalni televizijski serijal koji je 2005. godine realizovala TV produkcija urbaNS iz Novog Sada u saradnji sa britanskom produkcijskom kućom "Smith & Watson" iz Londona. U osam emisija koje su emitovane na RTS-u o uzrocima i posledicama ratova vođenih tokom devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije diskutovalo je oko sedamdeset mladih ljudi (između 18 i 35 godina) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i sa Kosova. Cilj studijskih razgovora bio je odgovor na pitanje:"Da li se iskrenim razgovorom o neprijateljskoj prošlosti mogu otvoriti vrata prijateljskoj budućnosti ?"
Teme emisija:
1. ČIJA JE ISTINA ISTINITIJA ?
Zašto zločine negiramo a zločince ne kažnjavamo ? Zašto je tuđa patnja uvek manje bolna a sopstvena istina uvek jedina i istinitija?
2.DA LI SAM I JA ODGOVORAN ?
Kolika je odgovornost za ratove onih koji su se gledali preko nišana a kolika onih koji su bili samo nemi posmatrači? Da li mladi trebaju da budu politički svesni u svakom trenutku?
3.PARAMILITARNE FORMACIJE I CIVILNE ŽRTVE RATA
Po prvi put oči u oči otvoreno o zločinima, otvoreno o zabludama govore pripadnici paramilitarnih i regularnih vojnih formacija (OVK, Dobrovoljačke garde Srpske radikalne stranke, rezervisti JNA, VJ, bosanskih Tigrova , Armije BiH, HVO-a, HOS-a, Zbora narodne garde i HV) .
4.HEROJI MOG DETINJSTVA
Zašto su mladima u regionu heroji ratni zločinci i oni koji raspiruju nacionalnu mržnju?
5.OPSADA SARAJEVA I NESTALA LICA
Koliko se zna o gradu koji je preživeo najdužu opsadu u istoriji modernog doba i trideset hiljada nestalih lica u regionu?
6.NACIONALIZAM I KSENOFOBIJA
Da li je nacionalni zanos proizveo šovinizam i ksenofobiju koji su nas gurnuli u mržnju i ratove?
7.SLAVIM DVA BOŽIĆA I BAJRAM
Da li je politika etničkog čišćenja očistila mešovite brakove i zašto su njihova deca danas hodajući ratovi?
8.BRATSTVO ILI SUSEDSTVO ?
Da li zavađena braća posle svega mogu biti ponovo braća ili samo susedi.Šta kažu oni koji se Titovog bratstva i jedinstva ne sećaju?

Pomalo davne 2005 godine, spletom okolnosti, bio sam gost u dvije emisije ovoga serijala, snimanog u Novom Sadu. Dojma sam kako sam imao tremu, ali nešto sam drobio i trkeljao pa koga zanima može pogledati, u vrijeme dok sam koristio češalj. :)20

min. 27:15... min. 35:55... min. 44:22...

i

min. 21:05 (tu sam se zbunio i vidno me prala trema)

i love this game:))hvala reakt šta ,e uveseliš rano ujutro

dr jupidu
2013-01-28T08:14:57Z
gledam 21 05...... nevidim tremu..odlično rečeno...bravo
dr jupidu
2013-01-28T08:18:47Z
ovaj reakt 15 kg lakši i liči nanešto:))
Neodgovorni
2013-01-28T11:47:26Z
Bio si solidan. Blaga trema vidljiva na prvom navedenom isječku ali božemoj, razumljivo je. Imaš nešto muško i vjerujem da si u ovom periodu mogao guziti, ako i nisi. :)20 :)37

Inače ovaj Mladen, svetosavski pravoslavac... krasan mladić. Baš bih volio vidjeti što se dogodilo s njime u međuvremenu, kakav čovjek je postao.
dr jupidu
2013-01-28T11:55:00Z
Originally Posted by: Neodgovorni 

Bio si solidan. Blaga trema vidljiva na prvom navedenom isječku ali božemoj, razumljivo je. Imaš nešto muško i vjerujem da si u ovom periodu mogao guziti, ako i nisi. :)20 :)37

Inače ovaj Mladen, svetosavski pravoslavac... krasan mladić. Baš bih volio vidjeti što se dogodilo s njime u međuvremenu, kakav čovjek je postao.

ja sam iznenadjen kako je bio dobar

bronson
2013-01-28T16:21:29Z
Originally Posted by: dr jupidu 

ja sam iznenadjen kako je bio dobar

Ja sam iznenađen da žvače ko krava dok ga voditeljka ispituje al inače :)36 :)20
Reaktivac
2013-01-28T16:50:26Z

Postao je "popularan" u Srbiji pa čak i šire. Retoriku nije promjenio, a bio je optužen za organiziranje nereda povodom anti gay parade u Beogradu i neko vrijeme boravio u pritvoru. Lik je deboš i nitko se tada, za vrijeme snimanja s njime nije previše družio.
Reaktivac
2013-01-28T16:55:43Z
Originally Posted by: bronson 

Ja sam iznenađen da žvače ko krava dok ga voditeljka ispituje al inače :)36 :)20

S obzirom da su Thompsona uzeli kao primjer nekakve extremne desnice ili nacionalizma, komparirajući ga s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, uzeo sam žvaku. :)20

Doc
  • Doc
  • Advanced Member
2013-01-28T23:46:55Z
Legendarno, odlično si to odradio... a onaj gabor od kokoške, s glupim floskulama ono kuiš ja bum bila lokal patriota, kuiš geni kameni ne pucaju me... a susjedi je mogu pucati...
Seded
2013-01-29T01:06:11Z
Fora. Inače, onaj "klinac" (ima danas cca 30 i koju) kojeg si spomenuo je Tin Kovačić, vokal legendarnih osječkih punk bendova Debeli Precjednik i Sizif. Lik je teški car i zafrkant, baš sam ga sreo neki dan.
"It's not checkmate. The king has one more move."
Reaktivac
2013-01-29T01:14:53Z
Originally Posted by: Seded 

Fora. Inače, onaj "klinac" (ima danas cca 30 i koju) kojeg si spomenuo je Tin Kovačić, vokal legendarnih osječkih punk bendova Debeli Precjednik i Sizif. Lik je teški car i zafrkant, baš sam ga sreo neki dan.

Pozdravi ga i reci mu da je kenjator ako još uvijek misli kako sve pjesme Thompsona imaju fašistički ili nacionalistički prizvuk.

Ne mislim da je loš momak, ali jebeš čovjeka koga barem malo ne takne u srce "Moj Dida i ja" i koji u susjednoj državi omalovažava svoga zemljaka, koji nije ratni zločinac, već - pjevač !

A tebi evo ovo:

:)
Black Arrow
2013-02-01T19:04:06Z

Postao je "popularan" u Srbiji pa čak i šire. Retoriku nije promjenio, a bio je optužen za organiziranje nereda povodom anti gay parade u Beogradu i neko vrijeme boravio u pritvoru. Lik je deboš i nitko se tada, za vrijeme snimanja s njime nije previše družio.

Reakto evo tvoje drolje sa tv debate! Ako je on popularan ja sam onda Elvis...:-))

http://www.b92.net/info/...ory=16&nav_id=682915 
john wayne
2013-02-01T22:47:12Z

:)1

he has satan in his eyes
Seded
2013-02-01T23:14:46Z
Originally Posted by: john wayne 

E da, tu glumi također :)1

btw Jozo The Poisoner poskupio, 12 kn :)21
"It's not checkmate. The king has one more move."
john wayne
2013-02-02T09:39:08Z

Originally Posted by: john wayne 

E da, tu glumi također :)1

btw Jozo The Poisoner poskupio, 12 kn :)21

hahah tamo sam se jednom otrovao i nikad više :)1

he has satan in his eyes
Montana
2013-02-08T15:56:19Z

Originally Posted by: bronson 

S obzirom da su Thompsona uzeli kao primjer nekakve extremne desnice ili nacionalizma, komparirajući ga s ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, uzeo sam žvaku. :)20

Sinoć sam pogledao ove dvije TV emisije Restart i mogu reći da su predstavnici Hrvatske ispali najveći jadnici ! Nitko se nije sjetio reći da su Srbi

najveći fašisti , da su počeli ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu ! Da protjerali 1991 godine iz okupirani područja RH preko 200 000 ne-Srba,

da su popalili sve , ama baš sve Katoličke crkve , a da Hrvati nisu zapalili ni jednu Pravoslavnu crkvu i da Hrvati nisu protjerali u 8-mom mjesecu 1995 godine

Srbe , nego da je to bila Srpska politika što je priznao i sam Slobodan Milošević !

Da Hrvati nemaju ni jednu masovnu gronicu , a da su Srbi napunili oko 150 masovnih grobnica sa Hrvatima !

Što se tiče Thompsona i njegove pjesme "bojna Čavoglave" ta je pjesma nastala kada je 1/3 Hrvatske bila u plamenu , Thompson nikada nije

pjevao pjesmu " Jasenovac i Stara Gradiška" , plus on je Hrvatski branitelj a to može svatko provjeriti u registru branitelja , nije dužan lipe državi

što se može provjeriti na ""POPIS POREZNIH OBVEZNIKA KOJI UDOVOLJAVAJU KRITERIJIMA ZA OBJAVU DUGA NA DAN31.01.2013. GODINE" , nikada

promovirao ni poticao na zabranjeno znakovlje u RH , čovjek pjeva domoljubne pjesme o domovini, obitelji i drugim Hrvatskim vrednotama !

Nikada nije krivično a ni prekršajno osuđivan , druga je stvar što ga neki nevole pa mu podmeću razno razne neistine !

Ona glupača priča o Titu da je imao svoju jahtu , zaboravila je napomenuti da je odgovoran za smrt milon ljudi u Ex Yu i da je zaslužan što

van Hrvatske živi raseljeno 2-3 milona Hrvata i da je na popisu od Top 10 zločinaca 20 stoljeća ! !

Rekreativac dali si se ti spremao za tu emisiju , ili si samo išao vidjeti što ima u Beogradu ?

.'
- *
_ , , .
,
_ '
Reaktivac
2013-02-08T19:15:25Z
Originally Posted by: Montana 

Sinoć sam pogledao ove dvije TV emisije Restart i mogu reći da su predstavnici Hrvatske ispali najveći jadnici ! Nitko se nije sjetio reći da su Srbi

najveći fašisti , da su počeli ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu ! Da protjerali 1991 godine iz okupirani područja RH preko 200 000 ne-Srba,

da su popalili sve , ama baš sve Katoličke crkve , a da Hrvati nisu zapalili ni jednu Pravoslavnu crkvu i da Hrvati nisu protjerali u 8-mom mjesecu 1995 godine

Srbe , nego da je to bila Srpska politika što je priznao i sam Slobodan Milošević !

Da Hrvati nemaju ni jednu masovnu gronicu , a da su Srbi napunili oko 150 masovnih grobnica sa Hrvatima !

Što se tiče Thompsona i njegove pjesme "bojna Čavoglave" ta je pjesma nastala kada je 1/3 Hrvatske bila u plamenu , Thompson nikada nije

pjevao pjesmu " Jasenovac i Stara Gradiška" , plus on je Hrvatski branitelj a to može svatko provjeriti u registru branitelja , nije dužan lipe državi

što se može provjeriti na ""POPIS POREZNIH OBVEZNIKA KOJI UDOVOLJAVAJU KRITERIJIMA ZA OBJAVU DUGA NA DAN31.01.2013. GODINE" , nikada

promovirao ni poticao na zabranjeno znakovlje u RH , čovjek pjeva domoljubne pjesme o domovini, obitelji i drugim Hrvatskim vrednotama !

Nikada nije krivično a ni prekršajno osuđivan , druga je stvar što ga neki nevole pa mu podmeću razno razne neistine !

Ona glupača priča o Titu da je imao svoju jahtu , zaboravila je napomenuti da je odgovoran za smrt milon ljudi u Ex Yu i da je zaslužan što

van Hrvatske živi raseljeno 2-3 milona Hrvata i da je na popisu od Top 10 zločinaca 20 stoljeća ! !

Rekreativac dali si se ti spremao za tu emisiju , ili si samo išao vidjeti što ima u Beogradu ?

Prihvaćam da imaš mišljenje o emisiji, no da bi nekoga nazvao jadnikom, nije dovoljno iznjeti samo svoje desno orjentirane stavove, subjektivne, neutemeljene i zasnovane na čistom naklapanju.

Tema emisije nije bila ono što si ti naveo u tekstu, već je ideja bila da se pomirljivim tonom pokuša napraviti korektna emisija s mladim ljudima (tada sam bio dečec :)20 ), iz svih republika i pokrajna exYU, a ne politički cirkus.

Mani se tih "popisa" i "statusa branitelja", "registra branitelja" i "nije dužan lipe državi". Imam ja jednog susjeda koji je "branitelj", a "branio" i stekao je "borački ili braniteljski staž", ispijajući runde po zagrebačkim kafićima i noćnim klubovima. I pritom stekao dobar imetak, a zamisli - ni on nije dužan lipe državi ? To ne znači da je Thompson prevarant, samo ti kažem da te stvari koje si naveo nisu potpuno vjerodostojne.

Idemo redom; kažeš Thompson nikada nije pjevao: "Jasenovac i Gradiška Stara"...

Što kažeš na link gore ?

O tome imam mišljenje kako je ta pjesma nastala u vrijeme mobiliziranja i rata pa mogu razumjeti širi kontekst, iako nedvojbeno poziva na genocid.

Ostale pjesme su OK, neke su po meni legendarne, tako da o Thompsonu imam dobro mišljenje, ukupno gledajući, ali kao glazbeniku, da se razumjemo. Iako je dosta pjesama sveo na plagijat, ali to svi rade, manje-više, a i plagijat treba znati napraviti i "uglazbiti".

O njemu kao čovjeku mogu samo reći da je dobar biznismen i da je na račun "busanja u prsa", karizme, te isticanjem hrvatstva stekao znatan imetak i lijepo bogatstvo. Prijatelji često mislim na vas pa hop... exluzivan i monumentalan stan u Radničkoj u Zagrebu za milion eura. Pa ta afera sa Sanaderom da je primio mito samo da bude neutralan u predizbornoj kampanji; dali je to istina neznam ?

Piše ti u prvom postu kako sam spletom okolnosti završio u Novom Sadu, a ne u Beogradu (otkud Beograd ?) pa moraš malo pažljivije čitati, prije nego upišeš tekst u kojem si mnoge stvari pogrešno percipirao, baš kao sinoć kada si potpuno promašio bit i ruski putopis Kreše Merčepa protumačio kao izliku za poraz Truščeka, a Truščeka proglasio "ispodprosječnim borcem" ?!?

Montana, za mene je pravi hrvat onaj koji uvidja, promiče te njeguje vrijednosti koje si ti naveo s čime se dobrim djelom slažem, ali uz obvezu da plaća porez i da živi od svog rada, koliko se danas može na pošten način.

Mogao sam ja tamo "zakuhati" žučne teme, ali nije to bila bit, niti bi time vratio mrtve ili osmjehe na lica onih koji su izgubili članove obitelji u domovinskom ratu.
D@vid1
2013-02-08T19:21:17Z
Rektume daj zavrsit cemo onu temu o Overemu, cijelu sam noc smisljao kako da ti objasnim i skucao sam nesto pa baci oko...inace cool si na ovim snimkama, malo prebrzo pricas(trema valjda) i u nekim djelovima nepovezano no vidi se da imas no to se vec odavno zna po pisanju na forumima, definitivno jedan od najnadarenijih forumasa ikad. Steta samo sto si promasio profesiju pa camis ovdje umjesto da vodis neki dobar blog(onaj ti je bezze) ili pises kolumne a za razliku od Petraka i ekipe ti jos imas smisla za humor!

Reaktivac
2013-02-08T19:29:25Z
Originally Posted by: D@vid1 

Rektume daj zavrsit cemo onu temu o Overemu, cijelu sam noc smisljao kako da ti objasnim i skucao sam nesto pa baci oko...inace cool si na ovim snimkama, malo prebrzo pricas(trema valjda) i u nekim djelovima nepovezano no vidi se da imas no to se vec odavno zna po pisanju na forumima, definitivno jedan od najnadarenijih forumasa ikad. Steta samo sto si promasio profesiju pa camis ovdje umjesto da vodis neki dobar blog(onaj ti je bezze) ili pises kolumne a za razliku od Petraka i ekipe ti jos imas smisla za humor!

Vjerovao ili ne, još nisam pogledao HD snimak, glede Overeema.

Ma, je primjetna je trema na snimci "Restart", ali jbg... sad sam 8 godina, valjda pametniji. :)

Sine, ti bi mogao da me nasljediš, samo previše se kačiš, umjesto da kuliraš i smišljaš sofisticirane zajebancije, ali takav sam i ja bio u mladjim fazama pa te razumijem... 🙂

Onaj blog je imao svojih dobrih i loših trenutaka, dok sam imao volje za pisanjem tamo.

Hvala sine Davide.. 🙂
Similar Topics
Users browsing this topic