triangle
  • triangle
  • Advanced Member Topic Starter
2013-01-06T13:00:32Z
Iznimno mi je zadovoljstvo objaviti da je na Skupštini Hrvatskog Grappling Saveza (održanoj u Đakovu 5. siječnja 2013.), došlo do ujedinjenja hrvatske MMA scene, odnosno spajanja HGS-a (u kojem djeluje 17 Grappling i MMA klubova) s Hrvatskim Savezom Slobodne Borbe (u kojem djeluje 20-ak MMA klubova).
Tako će od sada Hrvatski Grappling Savez djelovati kroz 2 odbora: MMA odbor (Zelg Galešić, Bernard Ban, Zoran Šinković, Željko Banić i Saša Klimek) i Grappling odbor (Nikola Morača, Dalibor Igrec, Zlatko Klarić, Sebastijan Mašić i Željko Vuković) i biti jedini nadležan za Mixed Martial Arts i Grappling borilačke sportove u Republici Hrvatskoj, a pod FILA-om (Međunarodnom Hrvačkom Federacijom), kao krovnom organizacijom koja je u Međunarodnom Olimpijskom Odboru nadležna za ove sportove.
Izbornik svih državnih reprezentacija je Nikola Morača (za sada će imati 2 pomoćnika - za Grappling i za MMA, dok će u perspektivi djelovati 2 izbornika - za Grappling i za MMA), prof. Vedran Budetić je predjednik Trenerske komisije (i u perspektivi imat će pomoćnika), a Davor Počijak predsjednik Sudačke komisije.
Ovom prigodom, zahvaljujem Zlatku Klariću, Zelgu Galešiću i Željku Baniću na inicijativi ujedinjenja, te upućujem otvoreni poziv i ostalim klubovima koji treniraju MMA i BJJ, da se priključe radu Saveza...koji je ispred FILA-e jedini u Hrvatskoj nadležan za Grappling (Gi i No-Gi), Brazilian Jiu-Jitsu (Gi i No-Gi), MMA i Pankration.
Izvješće sa Skupštine 

mr. sc. Željko Vuković
predsjednik HGS -a
Sponsor
vigor5
2013-01-06T14:01:10Z
Dobre vijesti!!!
bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-01-06T14:03:17Z
:)36 :)36
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
djoli8
2013-01-06T17:56:48Z
Svaka čast!!! Pogotovo mi je drago jer su mi Nikola i Vedran prijatelji!!!
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2013-01-06T20:05:24Z
oDlična vijest!
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
Diablo
2013-01-06T23:41:34Z
boogeyman
2013-01-07T09:04:29Z
ima li ikakve sanse da novi savez bude primljen u HOO i reprezentacija bude financirana od drzave?
chatting online with babes all day and training to be a cage fighter.
triangle
  • triangle
  • Advanced Member Topic Starter
2013-01-07T11:02:26Z
Da...dobro pitanje...
Do sada su naša 2 zahtjeva za članstvom u HOO ignorirali, pa čak nam se nisu željeli niti javljati, zbog navodno neriješene situacije s Hrvatskim hrvačkim savezom.
No, nakon kontakta s određenim ljudima i sastanka u HOO gdje je konačno "nerješena situacija" riješena...dobili smo njihov naputak da što prije dostavimo svu potrebitu dokumentaciju, kako bi se predmet ulaska HGS-a u HOO što prije stavio u proceduru...i to je odrađeno u studenome prošle godine.
S obzirom na to, pretpostavljam da ćemo vrlo brzo saznati kako stoje stvari. Ali ovaj puta, za razliku od ranije kada su momci iz HSSB-a pokušavali realizirati ovu stvar i na žalost nisu uspjeli, sada FILA priznaje i MMA i BJJ, za što ima i potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (što je ključna stvar), mislim da su nam šanse sada zaista više nego realne.
U tom smislu, predsjednik FILA-e Martinetti je krajem prošle godine uputio pismo ministru Jovanoviću i predsjedniku HOO Mateši, u kojem stoji da je HGS ispred FILA-e jedini u Hrvatskoj nadležan za borilačke sportove Grappling, Panakration, MMA i Brazilski Jiu-Jitsu, te ih zamolio da što prije poduzmu sve potrebite aktivnosti iz njihove nadležnosti da se Savez primi u HOO i ostvari sve na što po Zakonu o športu ima pravo.
Dopise imam skenirane, pa koga god zanima sadržaj, mogu mu poslati.
Brockton Blockbuster
2013-01-07T18:42:56Z
Tako se radi posao :)36
Za razliku od one smijurije od boksačkog saveza.
bruce lee
2013-01-07T18:57:08Z
boogeyman wrote:

ima li ikakve sanse da novi savez bude primljen u HOO i reprezentacija bude financirana od drzave?

ako nije olimpiski sport a mma, bjj i ostalo još godinama neće biti, teško je očekivat da će država tj. HOO to financirat
ima iznimaka poput karatea ili kick-boksa gdje neki klubovi i savezi imaju financisku potporu, čak neki treneri dobivaju plaće
samo nisam siguran da li ih financira HOO ili lokalne vlasti
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
bbbmarc
2013-01-07T21:30:23Z
bruce lee wrote:

boogeyman wrote:

ako nije olimpiski sport a mma, bjj i ostalo još godinama neće biti, teško je očekivat da će država tj. HOO to financirat
ima iznimaka poput karatea ili kick-boksa gdje neki klubovi i savezi imaju financisku potporu, čak neki treneri dobivaju plaće
samo nisam siguran da li ih financira HOO ili lokalne vlasti

bit će novaca ako bude rezultata i HOO i lokalne, županijske vlasti imaju obvezu potpomaganja i za neolimpijske sportove, ali rezultat je majka

http://www.hoo.hr/kategorizacija.aspx?s ..
Freak
2013-01-07T21:32:54Z
Super! Dobro je da se nešto dešava :)37
PFS bets 2 - 0 - 1
Problem? I haven't got a problem. I've got fucking problems. Plural.
Slash
2013-01-07T22:19:47Z
triangle wrote:

Da...dobro pitanje...
Do sada su naša 2 zahtjeva za članstvom u HOO ignorirali, pa čak nam se nisu željeli niti javljati, zbog navodno neriješene situacije s Hrvatskim hrvačkim savezom.
No, nakon kontakta s određenim ljudima i sastanka u HOO gdje je konačno "nerješena situacija" riješena...dobili smo njihov naputak da što prije dostavimo svu potrebitu dokumentaciju, kako bi se predmet ulaska HGS-a u HOO što prije stavio u proceduru...i to je odrađeno u studenome prošle godine.
S obzirom na to, pretpostavljam da ćemo vrlo brzo saznati kako stoje stvari. Ali ovaj puta, za razliku od ranije kada su momci iz HSSB-a pokušavali realizirati ovu stvar i na žalost nisu uspjeli, sada FILA priznaje i MMA i BJJ, za što ima i potporu Međunarodnog olimpijskog odbora (što je ključna stvar), mislim da su nam šanse sada zaista više nego realne.
U tom smislu, predsjednik FILA-e Martinetti je krajem prošle godine uputio pismo ministru Jovanoviću i predsjedniku HOO Mateši, u kojem stoji da je HGS ispred FILA-e jedini u Hrvatskoj nadležan za borilačke sportove Grappling, Panakration, MMA i Brazilski Jiu-Jitsu, te ih zamolio da što prije poduzmu sve potrebite aktivnosti iz njihove nadležnosti da se Savez primi u HOO i ostvari sve na što po Zakonu o športu ima pravo.
Dopise imam skenirane, pa koga god zanima sadržaj, mogu mu poslati.

I BJJ ili GI grappling?
boogeyman
2013-01-08T08:46:04Z
Slash wrote:

I BJJ ili GI grappling?

mislim da je FILA sluzbeno preimenovala GI grappling u BJJ, a combat grappling u amaterski MMA.
sulejman
2013-01-08T14:10:06Z
Bas me zanima ADCC-ova reakcija na ovo,hoce li probat neprijateljsko preuzimanje ove organizacije ili spajanje s bellatorom ?
Bog je visoko, a kralj daleko.
vigor5
2013-01-08T14:13:56Z
sulejman wrote:

Bas me zanima ADCC-ova reakcija na ovo,hoce li probat neprijateljsko preuzimanje ove organizacije ili spajanje s bellatorom ?

ADCC i FILA su nekad surađivali, nakon čega je ADCC otišao, ali je nazivlje grapplinga "ostalo" tj. napravili su veliku uslugu FILA-i. O tome više znaju Z. Klarić i Ž. Vuković iz HGS-a, pa neka, ako žele, kažu.
sulejman
2013-01-08T14:17:42Z
vigor5 wrote:

sulejman wrote:

ADCC i FILA su nekad surađivali, nakon čega je ADCC otišao, ali je nazivlje grapplinga "ostalo" tj. napravili su veliku uslugu FILA-i. O tome više znaju Z. Klarić i Ž. Vuković iz HGS-a, pa neka, ako žele, kažu.

Da znam,prica mi je o tome Tomić,otkad je izumljena lopta morali su izbaciti kimona ,strasno....
Bog je visoko, a kralj daleko.
Reaktivac
2013-01-08T14:17:53Z
vigor5 wrote:

sulejman wrote:

Da, to je interesantna priča pa bilo bi u redu čuti predstavnike obaju strana...

bero
  • bero
  • Advanced Member
2013-01-08T14:25:56Z
boogeyman wrote:

Slash wrote:

I BJJ ili GI grappling?

mislim da je FILA sluzbeno preimenovala GI grappling u BJJ, a combat grappling u amaterski MMA.

ovo drugo da, ali za grappling im i dalje stoji to ime:
http://www.fila-official.com/ 
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
boogeyman
2013-01-08T15:08:09Z
vjerojatno ce jos neko vrijeme oba naziva biti u funkciji. npr. na ovom FILA grand prix turniru se koristi BJJ naziv.
http://www.fila-belgium.com/?page_id=587 

ne vidim kakve veze ima ADCC sa FILA-om... FILA promovira amaterski sport za koji postoje svjetska i drzavna prvenstva na kojima nastupaju drzavne reprezentacije. ADCC je privatna organizacija koja radi profesionalne turnire, borcima salju posebne pozivnice za nastup i dijele se novcane nagrade. ako FILA stvarno zamjeni GI grappling u BJJ, vise problema ce raditi IBJJF nego ADCC.