bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-10-11T17:24:47Z
http://www.profightstore...a-mma-pravila/10856.aspx 

Što mislite, dobra ili promašena ideja?
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Sponsor
Borisstandup
2012-10-11T17:28:48Z
Osobno sam pobornik toga, da sve mma organizacije imaju ista pravila. Mislim da bi to bilo najpametnije za sport!
bero
  • bero
2012-10-11T17:32:20Z
Vaganje na dan borbe je neizvedivo za borce koji skidaju kilažu za vagu. Znači za sve osim teškaša.
Borci bi bili ko zombiji u kavezu.
- dr jupidu
Borisstandup
2012-10-11T17:47:43Z
bero wrote:

Vaganje na dan borbe je neizvedivo za borce koji skidaju kilažu za vagu. Znači za sve osim teškaša.

Definitvno, na dan vaganja moze eventualno da vidimo, s koliko kila ulaze u borbu.
thelovacluka
2012-10-11T17:54:27Z
cilj je borba u prirodnoj kategoriji. ako borac do sada skidao do 85, sada bi se.morao boriti do 93. a ako zeli riskirati i dehidriran primati udarce, to je njegov problem. a nadajmo se da toga ne bude. jer s manje likvora koji stiti mozak, ostecenja budu katastrofalna...
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Slash
2012-10-11T18:40:41Z
Ako već hoće vagu na dan eventa, to treba biti barem 5-6 sati prije borbe tak da ljudi mogu nešto pojesti, popiti i fokusirati se na borbu. Nek je kategorija -85 kg i netko ima 85 kg, on zadnji dan do borbe mora strepiti koliko jede i pije pa da prođe vagu. Umjesto da se fokusira na bitno, guraju ga na nebitno do same borbe. Treba bar 5-6h prije borbe vaga pa da ljudi dođu k sebi i ne moraju strepiti oko toga dal smiju popiti 2 dcl vode ili ne.
vigor5
2012-10-12T08:15:46Z
bero wrote:

To se i želi izbjeći, da npr. jedan J. Jones nastupa u -93 kg kategoriji.

Znači, 2-3 kg je OK ako si na rubu kategorije, ali više od toga ne jer će loše utjecati na izvedbu borca, odnosno ideja je da svatko nastupa u svojoj prirodnoj kategoriji.
balooba
2012-10-12T08:39:26Z
Pa ujutro vaga, popodne ili navecer borbe..poslije vage na klopu i u krevet na odmor.
A sta mislite, kako je na amaterskim natjecanjima? U kicku se odrade 3-4 borbe isti dan!
Borisstandup
2012-10-12T09:07:27Z
Meni je ok vaganje dan prije, drugi dan vaganje da vidimo s koliko kila ulaze u borbu(to se predlaze zuffi)
Inace,daj Boze da je vaganje jedini problem u mma pravilima.
Diablo
2012-10-12T10:15:24Z
Borisstandup wrote:

Meni je ok vaganje dan prije, drugi dan vaganje da vidimo s koliko kila ulaze u borbu(to se predlaze zuffi)

+1

Kad je vaganje dan prije meca dobijemo jednu lijepu uvertiru u event. Vaganje, staredown, malo price i eto showa za nas MMA fanatike. Nakon toga borci imaju 24 sata u kojima se mogu opustiti, mogu jesti i piti koliko hoce i jedina briga im je kako ce odraditi mec. Ako stavimo vaganje na dan borbe onda gubimo jedan veliki show i opterecujemo borce nebitnim stvarima na dan kada bi trebali biti maksimalno opusteni. Svi mogu skinuti kile, pa ne vidim zasto je to nepravedno. Naravno, netko je sposoban skinuti vise, netko manje, ali nisu to neke prevelike razlike. Uostalom, cak i da se vaganje odradi na dan meca, dobar dio ekipe bi svejedno dolazio dehidriran i time bi opasno ugrozavali svoje zdravlje i reputaciju MMA. Zamislite kako bi utjecalo na razvoj MMA da neki borac umre nakon meca ili da mu ostanu trajne posljedice.

Ova pravila od Ricksona su meni bezveze. Jedna od cari MMA je upravo to da se neko izvuce zbog kraja runde ili slicno, a po ovim pravilima se ne zna ni tko pije ni tko placa. Imas pet minuta, zavrsi protivnika unutar tog vremena...ako nisi uspio imas jos dvije runde. Jbg, ako si bolji pobijedit ces sa bilo kojim normalnim pravilima.
Borisstandup
2012-10-12T10:35:17Z
Diablo wrote:

Borisstandup wrote:

+1

Kad je vaganje dan prije meca dobijemo jednu lijepu uvertiru u event. Vaganje, staredown, malo price i eto showa za nas MMA fanatike. Nakon toga borci imaju 24 sata u kojima se mogu opustiti, mogu jesti i piti koliko hoce i jedina briga im je kako ce odraditi mec. Ako stavimo vaganje na dan borbe onda gubimo jedan veliki show i opterecujemo borce nebitnim stvarima na dan kada bi trebali biti maksimalno opusteni. Svi mogu skinuti kile, pa ne vidim zasto je to nepravedno. Naravno, netko je sposoban skinuti vise, netko manje, ali nisu to neke prevelike razlike. Uostalom, cak i da se vaganje odradi na dan meca, dobar dio ekipe bi svejedno dolazio dehidriran i time bi opasno ugrozavali svoje zdravlje i reputaciju MMA. Zamislite kako bi utjecalo na razvoj MMA da neki borac umre nakon meca ili da mu ostanu trajne posljedice.

Ova pravila od Ricksona su meni bezveze. Jedna od cari MMA je upravo to da se neko izvuce zbog kraja runde ili slicno, a po ovim pravilima se ne zna ni tko pije ni tko placa. Imas pet minuta, zavrsi protivnika unutar tog vremena...ako nisi uspio imas jos dvije runde. Jbg, ako si bolji pobijedit ces sa bilo kojim normalnim pravilima.

Sve sto si napisao stoji, bas je fina uvertira u show. Ja gledam svaki Ufc, Sf event uzivo a kada mogu gledam i Bellator.
Upravo volim gledati i vaganje, staredown dan prije.
Sto se tice ovog dijela, da nema prekida runde, sve se bojim da ce to izazvati kaos i da ce izgledati glupo. Te sekunde koje te dijele do kraja runde su jako vazne i imaju smisla. MMA nije samo udaranje, nego i taktika , ona je jedan od vaznijih djelova ovog sporta.
Vidjeli smo, koliko je glupo bilo pravilo, kada je Arlovski morao cekati suca i njegovu dozvolu za kick.
dr jupidu
2012-10-12T10:41:47Z
bero wrote:

pa nek se prilagode..pozdravljam vaganje na dan borbe

o zdravije je za ljude i realnije
Neodgovorni
2012-10-12T11:29:03Z
Rickson je uvijek bio filozof i mutan lik. Sve što on kaže treba dvostruko preispitati.

Ne znam koje su eventualne opasnosti spuštanja kilaže na zadnji dan, ali... Prvo, ko ih jebe ako će sami raditi nešto riskantno pa previše skidat. Sa SVOJIM zdravljem se igraju. Neka budu duvoljno pametni za sebe i fer za drugog borca. Drugo, i to se može neutralizirati - npr. propiše se svakodnevno mjerenje unatrag dva tjedna prije borbe. Tako bi se sve manipulacije s kilažom jednostavno eliminirale. Mi bismo dobili smislene borbe jednakih protivnika, a borci bi bili lišeni tereta i stresa skidanja i vraćanja kila.

Ova druga mjera je upitna. Sudac bi morao odlučivati i kada se događa nešto dovoljno relevantno za nastavak runde i kada je napad neutraliziran da se runda završi. A to bi donijelo mnogo kontroverzi, isto kao u nogometu sa nadoknadom vremena.

Meni više smetaju neke druge stvari, npr. što nije dopušteno udaranje nogama protivnika koji stoji sa sve 4 na podu (a dopušteni su laktovi) itd.

bero
  • bero
2012-10-12T12:51:37Z
NeodgovorniBog wrote:

Sudac bi morao odlučivati i kada se događa nešto dovoljno relevantno za nastavak runde i kada je napad neutraliziran da se runda završi. A to bi donijelo mnogo kontroverzi, isto kao u nogometu sa nadoknadom vremena.

Upravo to.
- dr jupidu