Meni je ok vaganje dan prije, drugi dan vaganje da vidimo s koliko kila ulaze u borbu(to se predlaze zuffi)
Inace,daj Boze da je vaganje jedini problem u mma pravilima.
+1
Kad je vaganje dan prije meca dobijemo jednu lijepu uvertiru u event. Vaganje, staredown, malo price i eto showa za nas MMA fanatike. Nakon toga borci imaju 24 sata u kojima se mogu opustiti, mogu jesti i piti koliko hoce i jedina briga im je kako ce odraditi mec. Ako stavimo vaganje na dan borbe onda gubimo jedan veliki show i opterecujemo borce nebitnim stvarima na dan kada bi trebali biti maksimalno opusteni. Svi mogu skinuti kile, pa ne vidim zasto je to nepravedno. Naravno, netko je sposoban skinuti vise, netko manje, ali nisu to neke prevelike razlike. Uostalom, cak i da se vaganje odradi na dan meca, dobar dio ekipe bi svejedno dolazio dehidriran i time bi opasno ugrozavali svoje zdravlje i reputaciju MMA. Zamislite kako bi utjecalo na razvoj MMA da neki borac umre nakon meca ili da mu ostanu trajne posljedice.
Ova pravila od Ricksona su meni bezveze. Jedna od cari MMA je upravo to da se neko izvuce zbog kraja runde ili slicno, a po ovim pravilima se ne zna ni tko pije ni tko placa. Imas pet minuta, zavrsi protivnika unutar tog vremena...ako nisi uspio imas jos dvije runde. Jbg, ako si bolji pobijedit ces sa bilo kojim normalnim pravilima.
Sve sto si napisao stoji, bas je fina uvertira u show. Ja gledam svaki Ufc, Sf event uzivo a kada mogu gledam i Bellator.
Upravo volim gledati i vaganje, staredown dan prije.
Sto se tice ovog dijela, da nema prekida runde, sve se bojim da ce to izazvati kaos i da ce izgledati glupo. Te sekunde koje te dijele do kraja runde su jako vazne i imaju smisla. MMA nije samo udaranje, nego i taktika , ona je jedan od vaznijih djelova ovog sporta.
Vidjeli smo, koliko je glupo bilo pravilo, kada je Arlovski morao cekati suca i njegovu dozvolu za kick.
Edited by user
2012-10-12T10:37:34Z
|
Reason: Not specified