rampage308
2012-03-18T21:27:12Z
http://dnevnik.hr/vijest...eljem-u-afganistanu.html 

ovaj decko kao snima sve "bitke" pa objavjuje na youtubu kanalu
http://www.youtube.com/user/FUNKER530/videos?sort=dd&view=0&page=2

sad malo gledam ta videa , to oni samo makaljaju niti znaju u sto pucaju , dizu u zrak sve i svasta bolesno skroz

nije ni cudno kad neki njihov marinac pukne pa napravi pokolj kao onaj od prije par dana
Sponsor
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-03-18T21:50:40Z
kad imaju neograničeno municije nije ni čudo..tako su i Srbi u Vukovaru i drugdje u Hrvatskoj udarali nerezonski artiljerijom i ostalim non stop. u nekim vojskama je rafalna paljba praktički zabranjena zbog besmislenog trošenja municije
nofrx
2012-03-18T22:21:57Z
ne znaju di im je neprijatelj zato što se boje.
zavukli se u bunkere i pucaju od straha.

KW CHAMPION
The Miner
2012-03-18T23:03:42Z
rampage308 wrote:

nije ni cudno kad neki njihov marinac pukne pa napravi pokolj kao onaj od prije par dana

edit:mislim da sam krivo razumio sto hoces reci.
:)37

btw,gledao sam u jednom dokumentarcu...sve mrcine,marinci,100+kg cistih misica,pocnu talibani pucati na njih,doslovce pocnu plakati,vristati i traziti pomoc iz zraka...:)11
rampage308
2012-03-18T23:23:37Z
The Miner wrote:

rampage308 wrote:

btw,gledao sam u jednom dokumentarcu...sve mrcine,marinci,100+kg cistih misica,pocnu talibani pucati na njih,doslovce pocnu plakati,vristati i traziti pomoc iz zraka...:)11

sto je tu nejasno , pa vidis i sam da se boje "nevidljivih" protivnika i onda puknu kao sto je onaj neki dan pobija 15-20 zene i djece
bojim se je da je takvih stvari i vise bilo samo su zataskani od javnosti

nofrx
2012-03-18T23:26:24Z
rampage308 wrote:

The Miner wrote:

rampage308 wrote:

sto je tu nejasno , pa vidis i sam da se boje "nevidljivih" protivnika i onda puknu kao sto je onaj neki dan pobija 15-20 zene i djece
bojim se je da je takvih stvari i vise bilo samo su zataskani od javnosti

navodno afganistanski svjedoci tvrde da nije bio samo jedan vojnik počinio taj pokolj.

KW CHAMPION
Satrap
2012-03-18T23:42:25Z
The Miner wrote:

Jel dokumentarac bio Iranski ili Sjeverno Korejski? Daj molim te se probaj sjetit kako se točno zove, ja bi baš volio vidit gdje to doslovno marinci ili bilo koji profesionalni vojnici vrište i plaču kad se na njih puca. Pomoć iz zraka (ili topnička ili raketna) u vidu "smekšavanja" neprijateljske žive sile i borbenih sredstava je standardna doktrina pješačkog ratovanja svih vojski koje si to mogu priuštit.

hamush
2012-03-19T00:53:17Z
ovakvih videa ima na tone.
samo se neka budala sjetila sada naci jedan od njih tisucu i objavit ga.
jeste gledali koje afganske snimke kako rokaju amere? oni vecinom neznaju sta ih je snaslo kada ih ovi sa 200-300m operu sa zoljama i 23mm topom i duskama.
tako je i vecinom kod FOB-ova i OP-ova. prime vatru nepreciznu iz velike daljine i odgovore vlastitom vatrom.

99% snimaka iz afgana i iraka su ono sto volim zvati puskaranjem. pucas u smjeru neprijatelja, vidis ga samo kao siluetu ili kao bljesak kada on zapuca na tebe.. i to je to.
onaj 1% su kill shots, brutalne scene ratovanja, ubijanja, di ih doslovce mitraljiraju zive (iracke vojnike), ubijaju bosonoge budale sa zoljama, tamane ih iz helikoptera itd.
sa druge strane ima, iako je tesko za naci Jubine snimke di frajer iz dragunova skida amere ko golubove. ruzno za vidit kako padaju ko kruske.

komentari ovi poput toga da marinci vriste kada pocnu pucati se odnosi na minobacacki napad u iraku dosta rano u ratu. e sada, tko je bio u ratu i tuklo mu po glavi, zna kako je to. koliko dugo pratim ratnu tematiku, ne vidim nista cudno da netko pukne i psihicni prosvira kada mu svira minobacac pored glave. naravno takav video je velika antipropaganda za amere, no nije nista cudno. to ne znaci da su svi heroji, ni da su svi kukavice. no ljudi o ratu i situacijama vecinom stvaraju zakljucke iz vijesti i onda vide ovakvu glupost i eto ti novosti i zakljucaka.

ima snimaka di ameri unistavaju bez diskriminacije cijele zgrade sa civilima, bez skrupula, ima drugih di precizno eliminiraju cilj uz sto manju kolateralnu stetu i drze se ROE. postoje vojnici, i losi vojnici, svugdje.
kako god bilo, prica se lagano zavrsava, i vrijeme je da odu ca, pogotovo nakon majmuna (ili njih vise koji su napravili slag na kraju i pobili civile). kako stvari stoje, nece biti happy ending.

iskreno, malo je tuzno citati nekakve zakljucke ovdje, i razaznati toliku ignoranciju na realno stanje stvari. masu ljudi ovdje ni nezna koje su sve lose stvari ameri napravili po iraku i afganu, a jos manje koje dobre i koliko je energije utroseno da se te zemlje stabiliziraju. nadalje, talibani i al qaeda i ostali protiv kojih ratuju su prica za sebe koja ne stane u jedan post, ali eto za forumasko razglabanje nije potrebno predznanje, ni poznavanje tematike nego link na youtube i neki njuz portal.

The Miner
2012-03-19T01:22:41Z
@satrap-prije neka 2 mjeseca u emisiji koja ide subotom u nas,pa insert bio.zapravo,trajao je malo duze,dio nekog dokumentarca ocito.
nofrx
2012-03-19T01:27:37Z
da bi se sagledalo realno pitanje američkih vojnika prvo se trebamo upitat po kojem to pravu oni ubijaju po koreji, vjetnamu, srbiji, iraku, afganistanu, libiji, somaliji a uskoro i siriji i iranu.
ko je da ovlasti američkim vojnicima i ostalim Nato saveznicima?

zašto se oni bore? za koga? i za čije interese?
je li ovim vojnicima u videu jasno za šta se bore?
imaju li pravi razlog da oduzimaju tuđe živote i vlastiti dovode u opasnost?

je li to rade samo za novac?
je li žele nekažnjeno ubijat i za to bit nagrađeni?
ili zaista još uvijek vjeruju da se bore za ljudska prava i demokraciju?
ko više vjeruje u tu prevaru nakon svih gadosti koje su isplivale nakon tih "oslobodilačkih" ratova?
kojoj su bombardiranoj zemlji donjeli mir, stabilnost, blagostanje, bolji život?

koliko je samo bolesna ta ideja ić ratom oslobodit cijeli svijet od suprotnog mišljenja.
i ne mogu zamislit da neko toliko nasjedne na tu priču da je spreman riskirat svoj život zbog toga.
KW CHAMPION
hamush
2012-03-19T01:39:50Z
nofrx wrote:

da bi se sagledalo realno pitanje američkih vojnika prvo se trebamo upitat po kojem to pravu oni ubijaju po koreji, vjetnamu, srbiji, iraku, afganistanu, libiji, somaliji a uskoro i siriji i iranu.

ko više vjeruje u tu prevaru nakon svih gadosti koje su isplivale nakon tih "oslobodilačkih" ratova?
kojoj su bombardiranoj zemlji donjeli mir, stabilnost, blagostanje, bolji život?

koliko je samo bolesna ta ideja ić ratom oslobodit cijeli svijet od suprotnog mišljenja.
i ne mogu zamislit da neko toliko nasjedne na tu priču da je spreman riskirat svoj život zbog toga.

1. prvo skidanje sadama je bila zajednicka akcija francuske, engleske, njemacke, amerike, UK, bila je dakle poduzeta od strane mnogih zemalja.
2. drugi rat je bio predominantno bushov rat naravno interesi su diskutabilni, a WMD nikad nadjeni.
3. motivi ulaska u rat sigurno nisu bili altruisticke prirode, iako su i sadam i talibani i ostali zasluzili da ih se skine sa vlasti. no, opet ulazit u diskusiju oko takve teme ne zelim, jer mi se neda polaziti od nulte tocke.

japan i njemacka su sravnjeni sa zemljom i relativno brzo izgradjeni, bas uz saveznicku pomoc.
no to je bilo prije 70 god.

smatras da americka intervencija u bosni je bila nepotrebna? da je srebrenica i sarajevo trebalo ostati nezamijeceno?
o kosovu je vec drugacija prica. tu je vec po meni malo zajebanija tema za zasebnu diskusiju.

vojnici se bore za ideale koje im prodas. bez obzira ciji vojnici bili. opet, postavljam pitanje: jel znas iz njihove perspektive koje sve dobre stvari rade, a koje lose?

simplificiras rat na floskulu. sadam je zasluzio da ga se naguzi, a bome su i talibani, samo eto, sadam je pao, zemlja je u kaosu, talibani su jos tamo, i jos uvijek su... talibani... no opet nisam siguran koliko si upoznat sa njihovim likom i djelom i zvjerstvima.

osobno, ja bi najradije da se US povuce iz SVIH ratova ODMA, no taj film necemo jos tako skoro gledat.
The Miner
2012-03-19T01:47:52Z
afganistan i kosovo imaju nesto zajednicko,sto donosi puno love-HEROIN.
nofrx
2012-03-19T01:55:06Z
njemačka, uk i francuska su sve u Nato paktu i rade za iste gospodare kao i USA.
znači u istom su košu i isti gospodari im daju naredbe i ovlasti.

znači kad pričam o američkim vojnicima to isto važi i za ostale Nato zemlje.

japan i njemačka su relativno brzo izgrađeni zato što je u to vrijeme postojala opasnost od Staljina i svi su saveznici dobro došli protiv njega, zato su brzo stali na noge.
za razliku od WW1 kada su tu istu njemačku ostavili na koljenima i poniženu( jer nije bilo interesa da je izgrade).

šta se tiče bosne mislim da su trebali zaštitit ubijene muslimane u srebrenici kao i ubijene srbe u sarajevu.
a i mogli su ne organizirat rat u bivšoj državi. to bi bilo još bolje.
ali Bosnu nisam ni navodio među bombardirane zemlje jer je to druga priča.

moje mišljenje je da oni nemaju pravo naguzit Sadama. ako se dvadesetak zemalja udružilo u pakt to im ne daje pravo da idu po cijelom svijetu ubijat vladare i otimat prirodne resurse dovođenjem podobnih ljudi na vlast koji za uzvrat moraju bit njihove sluge i sklapat ugovore i sporazume na štetu bombardirane zemlje a u korist nato država i njihovih korporacija.

i za kraj. nemam ništa protiv američkog naroda i ne krivim njih za ništa. američka vlada radi na štetu američkih interesa i američki narod je žrtva kao i ostali narodi svijeta.

KW CHAMPION
Hammers
2012-03-19T02:40:34Z
nofrx wrote:

kao i ubijene srbe u sarajevu.

svasta :)10
hamush
2012-03-19T02:48:13Z
daj malo pojasni na sta si mislio oko srba u sarajevu. siguran sam da su i oni stradavali, ali je sarajevo kao grad najvise poznat u ratu kao mjesto stradavanja bosnjackih civila.
nofrx
2012-03-19T09:56:42Z
hamush wrote:

daj malo pojasni na sta si mislio oko srba u sarajevu. siguran sam da su i oni stradavali, ali je sarajevo kao grad najvise poznat u ratu kao mjesto stradavanja bosnjackih
civila.

mislio sam na to da je u sarajevu ubijeno oko 3 000 srpskih civila.

KW CHAMPION
bruce lee
2012-03-19T10:10:56Z
nofrx wrote:

hamush wrote:

daj malo pojasni na sta si mislio oko srba u sarajevu. siguran sam da su i oni stradavali, ali je sarajevo kao grad najvise poznat u ratu kao mjesto stradavanja bosnjackih
civila.

ja sam čuo da su većina ubijeni od bombardiranja kao i muslimani, naravno bilo ih je ubijenih i od strane muslimana
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
nofrx
2012-03-19T10:16:40Z
bruce lee wrote:

nofrx wrote:

hamush wrote:

civila.

ja sam čuo da su većina ubijeni od bombardiranja kao i muslimani, naravno bilo ih je ubijenih i od strane muslimana

neki su poginuli od granatiranja. neki su poginuli od snajpera. i te žrtve su izvan ove brojke.
ali ovaj broj je likvidiran od strane bošnjaka.

naravno da to nećemo čut na tv ili pročitat u novinama jer to baca drugačije svijetlo na nato mirovne snage. jer postavlja se pitanje zašto su oni to tolerirali i je li im bio interes smirivanje neprijateljstava ili poticanje nacionalne mržnje.

p.s.
ali mislim da bi se trebalo vratit na temu - Afganistan i američki vojnici - da ne bi završili na četnicima i ustašama
KW CHAMPION
Becks
2012-03-19T11:43:19Z
nofrx wrote:

ZA DEMOKRATIJU!
pozdrav velikom švedskom somelieru i keyboard ratniku Senadu koji nas sada prati kao gost (denis hanofer)
The Miner
2012-03-19T12:08:10Z
o ne,sad ce reakt uletiti sa pricom da je imao komad,srpkinju iz sarajeva...:)39