Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-25T10:13:19Z
http://www.index.hr/spor...paljen-kombi/595541.aspx 

http://www.index.hr/spor...i-u-beogradu/595590.aspx 

A mene zanima, koliko glup trebaš biti da odeš u Novi Sad navijati s hrvatskim zastavama, i parkirati tamo auto s hrvatskim tablicama, a da ne očekuješ nekakvo sranje........ meni je to bila prva asocijacija, kad sam sinoć na TV-u gledao hrvatske navijače kako pjevaju "U boj, u boj, za narod svoj"...
Stari mi govori, "ma šta ti je.... tamo u Vojvodini ima puno Hrvata"... ali nije mi to držalo vodu.

Nažalost, mržnja je još i dalje prevelika između ova dva naroda. Isto bi se dogodilo i njima da dođu ovamo - pogotovo u Dalmaciju. :)28
Sponsor
Logicus
2012-01-25T10:16:06Z
Tako će uvik bit.. Nema tu još uvijek.
karl anal
2012-01-25T10:47:57Z
nisam se iznenadio nimalo, sasvim normalno, šta možeš očekivat
mislim da je malo naivno i glupo očekivat da ćeš proć lišo
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
balkanbomber
2012-01-25T10:51:03Z
Logicus wrote:

Tako će uvik bit.. Nema tu još uvijek.

ma sta ta djeca imaju znat o ratu, pretezno nisu stariji od 25 godina, znaci da su bili ono bas klinci kad
se sve to desavalo a uz to rat nije nikad stigao do peko granica Srbije, to je samo to govorkanje sto
su primili od roditelja i od ostalih koji nepotrebno i dalje pale te vatrice mrznje.

mislim da je tu vise u igri taj "kult" koji se trenutno i kod nas, a u srbiji vec duze, gradi oko tog
"navijanja" i tog "huliganizma" - mislim da bi oni mozda i napali i druge nacije, naravno je napad
na hrvatske navijace ipak malo veci kick radi povjesti, no ipak.

taj huliganizam necu nikad razumjet, ideja je iza toga da si nades neko ime od neke ekipe i na temelju
tog imena ides van i randaliras i napadas one koji naviaju za drugo ime... kao ono - zvezda je zivot
sve ostalu su sitnice - ALI crvena zvezda je samo ime, obican brand, danas su mozda tvoji igraci a
sutra idu u partizan, isto za trenera, isto za sve ostale koji se bave sa klubom, sutra ce mozda dobiti
i novi stadion, nova mjesta, sve se mijenja, samo to ime ostaje i na temelju tih par slova ja bih sad
kao trebao ici van i lupat sve ostale koji naviaju za neka druga slova!?!?!? i to je onda njima cak i
OPRAVDANO? - radi par slova napadat druge osobe itd... neznam, ja sam jednom sa huliganom pricao
o tome i rekao mu moju antithesu - reko jel to sta radite opravdano? on meni odgovri da jeste.. pa ga
pitam dalje: a vidi i ja bi se time bavio, ali ne nogomet, mene jako privlaci ime i ideja ekipe "ledo" posto
je njihov sladoled najbolje, i uzasno mrzim kad netko jede drugi sladoled, mislim da cu postat huligan
leda i svakog kog vidim da na ulici jede drugi sladoled cu prebit... :)20 on je se nakon toga okrenio
i rekao da sam idiot posto je to nesto skorz drugacije... no mozda je ipak malo razmislio o mojim rijecima...
On je čovjek jako dobar momak!
The Miner
2012-01-25T11:08:33Z
njihova olos napala velikim dijelom nase normalne navijace i mali postotak nase olosi...u nas su se slicne stvari takoder dogadale.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-01-25T11:14:29Z
Oduvijek su postojali rivalitet, tenzije i mržnja između hrvatskih i srpskih navijača, i prije i poslije rata.
To je jednostavno tako. Slični incidenti se dešavaju i kad Englezi paradiraju Njemačkom (ili bilo gdje drugdje), ili Nijemci u Engleskoj itd itd itd. Ne treba sad se iščuđavati tome ko "pura dreku", kako bi u Zagorju rekli. :)20 kao ni govoriti da je to znak da se dvije nacije općenito mrze. To nije istina. Budala ima svugdje.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
karl anal
2012-01-25T11:17:50Z
na kraju krajeva, malo se dobilo batina, pa šta, svo zlo u tome
bitno da smo u polufinalu, e to će bit utakmica
ito kakva utakmica
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
nofrx
2012-01-25T11:21:31Z
mene uopće ne čudi da se to desilo.
više sam se čudio kad sam vidio onoliko hrvatskih navijača u novom sadu, i to mnogo žena.

KW CHAMPION
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-01-25T11:21:45Z
karl anal wrote:

na kraju krajeva, malo se dobilo batina, pa šta, svo zlo u tome
bitno da smo u polufinalu, e to će bit utakmica
ito kakva utakmica

Ne bi znao, ne gledam rukomet. Kao ni 99,9 % ljudi na planeti :)2
- dr jupidu
Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-25T11:24:52Z
bero wrote:

Oduvijek su postojali rivalitet, tenzije i mržnja između hrvatskih i srpskih navijača, i prije i poslije rata.
To je jednostavno tako. Slični incidenti se dešavaju i kad Englezi paradiraju Njemačkom (ili bilo gdje drugdje), ili Nijemci u Engleskoj itd itd itd. Ne treba sad se iščuđavati tome ko "pura dreku", kako bi u Zagorju rekli. :)20 kao ni govoriti da je to znak da se dvije nacije općenito mrze. To nije istina.

Ja osobno se uopće ne čudim reakciji u Srbiji (mislim da je moglo i puno gore biti), ali se čudim našim navijačima koji mrtvi-ladni parkiraju aute sa HR tablicama po Novom Sadu, ne očekujući reakciju.

Ja sam dva puta do sada bio u Vojvodini, ali na Fruškoj gori, i tamo nije bilo straha ostaviti auto, jer su sve kulturni ljudi koji vole prirodu.

Za Novi Sad... ipak bi se predomišljao barem 2 puta, a najvjerojatnije bi zamjenio tablice nekim lažnim dok je parkiran. U Beograd ne bi nikad išao sa svojim autom.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-01-25T11:27:09Z
Kimura wrote:

bero wrote:

To je jednostavno tako. Slični incidenti se dešavaju i kad Englezi paradiraju Njemačkom (ili bilo gdje drugdje), ili Nijemci u Engleskoj itd itd itd. Ne treba sad se iščuđavati tome ko "pura dreku", kako bi u Zagorju rekli. :)20 kao ni govoriti da je to znak da se dvije nacije općenito mrze. To nije istina.

Ja osobno se uopće ne čudim reakciji u Srbiji (mislim da je moglo i puno gore biti), ali se čudim našim navijačima koji mrtvi-ladni parkiraju aute se HR tablicama po Novom Sadu, ne očekujući reakciju.

Ja sam dva puta do sada bio u Vojvodini, ali na Fruškoj gori, i tamo nije bilo straha ostaviti auto, jer su sve kulturni ljudi koji vole prirodu.

Za Novi Sad... ipak bi se predomišljao barem 2 puta, a najvjerojatnije bi zamjenio tablice nekim lažnim dok je parkiran. U Beograd ne bi nikad išao sa svojim autom.

Nije problem s tablicama u dane kad nema utakmica, pa stotine ljudi svakodnevno putuje autima po toj relaciji.
Ali kad su utakmice onda pojedinci i u Zagrebu i Splitu idu "u lov" na ZG-ST aute, kako ne bi na relaciji Hrvatska-Srbija.
- dr jupidu
nofrx
2012-01-25T11:27:53Z
Novi Sad je pun izbjeglica iz Hrvatske. ne možeš tamo otić i ponašat se kao da si u Osijeku.

KW CHAMPION
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-01-25T11:31:57Z
nofrx wrote:

Novi Sad je pun izbjeglica iz Hrvatske. ne možeš tamo otić i ponašat se kao da si u Osijeku.

Istina, plus izbjegli bosanski Srbi. Tako da je to "kritičniji" teritorij od recimo Beograda i ostatka Srbije.
- dr jupidu
The Miner
2012-01-25T11:32:42Z
ista stvar bi se dogodila njihovim u nas...pa torcida se prije 5-6 god hvalila,da je na povratku s utakmice iz istre,napala bus sa penzionerima iz srbije...
balkanbomber
2012-01-25T11:43:41Z
bero wrote:

Kimura wrote:

bero wrote:

Ja osobno se uopće ne čudim reakciji u Srbiji (mislim da je moglo i puno gore biti), ali se čudim našim navijačima koji mrtvi-ladni parkiraju aute se HR tablicama po Novom Sadu, ne očekujući reakciju.

Nije problem s tablicama u dane kad nema utakmica, pa stotine ljudi svakodnevno putuje autima po toj relaciji.
Ali kad su utakmice onda pojedinci i u Zagrebu i Splitu idu "u lov" na ZG-ST aute, kako ne bi na relaciji Hrvatska-Srbija.

istina, no i netreba da bude utakmica, meni je frend s krka otisao curi u zagreb u posjetu i odu skupa u zooloski u maksimiru i kad se vratio
nade na vratima auta (crni seat leon) kak neko kljucom "napisao" - BBB i to po 20cm velikim slovima...
On je čovjek jako dobar momak!
bruce lee
2012-01-25T11:52:24Z
ja sam bio nekoliko godina u tim navijačkim vodama. išao sam na gostovanja i nekoliko sam puta sudjelovao u tučama.
nije da se hvalim nego ovo pišem kao netko tko je takve stvari prošao.
svaki ali baš svaki put kad dođe do nereda isključivi je krivac policija ili onaj koji je naredio policiji da dopusti takve stvari.
policija ima dovoljno ljudstva i tehnike da osigura gostujućim navijačima siguran put na utakmicu i nazad poslje utakmice tjekom cjelog boravka na "neprijateljskom" teritoriju, naravno ako to želi.
ovaj put je policija definitivno zakazala, ne kažem da su ovo namjerno dozvolili nego su loše procjenili situaciju. novosadska policija nije navikla na ovakve stvari. u beogradu sam siguran da neće bit nikakvih problema, tamo se policija svakodnevno suočava sa ovakvim stvarima.
policija je morala zatvorit granične prjelaze i zabranit ulazak svim pijanim, svima koji imaju dosje... a ostale skupljat kraj granice i odredit točan polazak kolone u novi sad. kada se svi skupe u autima i autobusima okružit kolonu sa interventnom, temeljnom policijom i policajcima na motoru koji idu prvi u koloni. potrebno je blokirat sve semafore na putu do dvorane da kolona može što brže doć i smanjit rizik od napada.
ljudima treba ispred dvorane osigurat da mogu kupit hranu i piće i smjestit ih u dvoranu u najbržem mogućem roku. i čuvat im aute i kombije ispred dvorane
i ponovit isti postupak na kraju utakmice.
zadržat domaće navijače u dvorani a prvo goste ukrcat u autobuse i pod policijskom pratnjom ih u najbržem mogućem roku ispratit do granice.
da je policija ovako postupila rizik bi se sveo na minimum.
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
The Miner
2012-01-25T12:04:19Z
sta je policija kriva kad se bbb i torcida sretnu na benzinskoj i pomlate?:)23
bruce lee
2012-01-25T12:21:38Z
The Miner wrote:

sta je policija kriva kad se bbb i torcida sretnu na benzinskoj i pomlate?:)23

tu nije kriva, tu policija nemože ništa. ja takve stvari ne smatram neredima, to su organizirane tučnjave
za ovo u novom sadu je kriva policija jer su navijači/turisti napadnuti u gradu

problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
Velja
2012-01-25T12:54:36Z
Utakmica je kriva, kad nije utakmice svi normalno parkiraju auta po NS-u i retko kad bude problema. I ja takođe u Zagrebu bio sam sto puta, nikada nisam sakrivao auto, ali klinci, huligani i još istorija kakvu imamo i eto incidenta. Šteta, baca senku na lepo prvenstvo...I da Veternik nije isto što i Novi Sad, to je predgrađe naseljeno pretežno izbeglicama iz HR, pa je veća verovatnoća za tim tamo...
rampage308
2012-01-25T13:05:59Z
sto ce tek biti kad budu kvalifikacije za SP u nogometu

valjda ce zabraniti dolazak navijaca
Similar Topics
Users browsing this topic