e.peace
2020-12-30T15:49:33Z
Originally Posted by: pasbrata 

djolma... potres u zagrebu je bio kamilica u uspordbi s ovim glavnim u petrinji... bio sam u par stanova u jurišićevoj... britancu... jedan sam morao i gletat iako se ne bavim time, ali sam vidio malo od bosanaca...
znači u tim starinama po centru je najveći problem što nemaju serklaže po zidovima na koja idu krovište... i onda su ti zidovi tkz. krovni zabatni zidovi koji nisu ničim opterećeni nego samo cigla naslagana jednostavno pali... što se tiče unutrašnjih zidova... to je isto cigla s slabim veznim materijalom, ali koliko sam vidio oni su se većinom održali, ali je žbuka po njima ispucala i to se sve saniralo s mrežicama, gipsom, cementnom žbukom, knaufom i glet masom...
ovaj iz petrinje da se dogodio u zagrebu bi baš rasturio centar zagreba...
pa čitava jurišićeva ulica, a i 90 posto ostalih po centrumu nemaju ne armiranobetonsku ploču, biti samo betonsku bez armiranja nego su to grede u tko zna kakvom stanju od starosti na koje su naslagane daske itd... tu nema armiranih stupova po kutevima nego cigla na cik cak... ako su ove visoke prizemnice u petrinji ovako dobile ne znam koliko bi se srondale 4/5erokatnice po centru...
po čučerju nisam bio, ali vjerujem da je to sve isto građeno više manje na divlje sbez ili s minimumom željeza...
ali što vidim od novogradnji gotovo sve se radi full u betonu s dvostrukim redom mreža po vanjskim i nosivim zidovima... i kako bi rekli bosanci "e to neće nikud"... znači ove forumske glupisti o nekvalitetnoj gradnji su gluposti... ajde završne obrade tj... kvalitet materijala tipa keramika, parket itd varira, ali danas gotovo svi rade full armirani beton... jer je brže i lakše...

Još ako je svaki sebi piće platio,onda su autohtoni :)1
e.peace
2020-12-30T15:51:44Z
U nas u BiH imaju oni brojevi za donaciju jbg moji su svi zvali..
Msm svi s telefonima ,ne mislim poziv po stanu :)18
Tek kad se dese ovakve stvari vidi se kolko smo nespremni.
Zatoichi
2020-12-30T16:10:18Z
Originally Posted by: cayman 

Bio tamo, odvezli smo kombi najnužnijih potrepština. Ljudima od vrata do vrata. Samu Petrinju nismo uspjeli obići, ali potez prema Glini i sama Glina su strašni. Nakupilo se potrepština i većinom se sad čekaju kontejneri, kućice, šatori i građevinska oprema i materijali

Bravo cayman...na drugoj sam strani planete pa mogu samo da gledam na tv 😦
It is only when a mosquito lands on your testicle that you realize that violence is never the answer.
forpfs
2020-12-30T19:11:25Z

proveo dan na terenu u okolici Gline kod prijateljeve rodbine.
nosim mnogo dojmova ali najupečatljiviji je onaj da su te ljude zajebali pri poratnoj obnovi kuća.

doslovno inate 5 kuća u nizu a stoji samo 1 i to netaknuta

jer ima armiranobetonske stupove na uglovima

druge to nemaju

bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2020-12-30T19:13:03Z
Nemoguce da su nase vlasti nekog zajebale.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
DjomlaKS
2021-01-01T11:41:12Z
https://www.grude-online...io-8-mladih-u-vikendici/ 

Kad mislis da je najgore proslo. Vecinu klinaca sam poznavao
thelovacluka
2021-01-01T11:47:28Z
Jučer neki od vatrogasaca rekao kako nitko ne govori o tome kako su kuće izgrađene nakon rata od strane države katasrofa, uopće nisu armirane. sve su pokrali.
rekao je da ako budu ti isti opet radili da bar nešto željeza stave nutra.

sramota. zamisli da si gradio tu kuću, pokrao armarturu i sada gledaš na TV-u kako se srušila....
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
fist
  • fist
  • Advanced Member
2021-01-01T12:20:21Z
Originally Posted by: thelovacluka 

Jučer neki od vatrogasaca rekao kako nitko ne govori o tome kako su kuće izgrađene nakon rata od strane države katasrofa, uopće nisu armirane. sve su pokrali.
rekao je da ako budu ti isti opet radili da bar nešto željeza stave nutra.

sramota. zamisli da si gradio tu kuću, pokrao armarturu i sada gledaš na TV-u kako se srušila....

I imaš 0% grižnje savjesti te već gledaš kog podmazat da opet dobiješ posao obnove

nofrx
2021-01-01T12:24:45Z
U kakvom mi Kretenistanu živimo.
Koliko god mislim da me ništa više ne može razočarat, uvijek me nešto iznova razočara.
KW CHAMPION
pasbrata
2021-01-01T14:37:15Z
Originally Posted by: fist 

I imaš 0% grižnje savjesti te već gledaš kog podmazat da opet dobiješ posao obnove

i zato bi jebena EU trebala naći vanjskog izvođača... recimo nekoliko desetka tisuća kineza... i sve pare izvođačima... našim ni lipe...
e da je to tako... pa barem od EU...
a našoj vladi potresi dolaze kao melem na ranu... bit će para... koje nasušno fale...
fist
  • fist
  • Advanced Member
2021-01-01T16:53:04Z

i zato bi jebena EU trebala naći vanjskog izvođača... recimo nekoliko desetka tisuća kineza... i sve pare izvođačima... našim ni lipe...
e da je to tako... pa barem od EU...
a našoj vladi potresi dolaze kao melem na ranu... bit će para... koje nasušno fale...

Neobična ideja, ali nije loša. Javni natječaj na razni EU pa da vidimo. I međunarodna komisija koja bi nadzirala realizaciju do kraja obnove :)36

thelovacluka
2021-01-01T17:40:03Z
na razini EU možda da.

ovako, znamo da papir sve trpi. kod nas je to umjetnost već postala...

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
pasbrata
2021-01-01T20:19:05Z

Neobična ideja, ali nije loša. Javni natječaj na razni EU pa da vidimo. I međunarodna komisija koja bi nadzirala realizaciju do kraja obnove :)36

i ona najveća uhljebska budaletina pri EU zna da će vlada jedne od najkorumpiranijih zemalja u svijetu pokušat pri bilo kakvoj donaciji pokušat zamračit što više... nebitno bila to hr, bih, srbija bugarska itd... znači neki glavonja pri EU bi treba na TV reći mi ćemo vam obnovit kuće... napravit međunarodni natječaj... uzet kineze kao kooperante, a od nas kupovat samo beton... možda i armaturne mreže... znači nema tu nikakve pameti... napravit lupam tri modela kuća i sve srušit i jedan od ta tri modela se radi na određenom zemljištu... tri modela govorim jer netko ima manje zemljište netko veće... iako kad je besplatno možda svima napravit iste i bok bok... zna se koliko po kući mreža, koliko betona itd... tj. koliko kuća točno košta u kn... znači odeš u selo pobrojiš kuće... dronom snimiš stanje... sve sravniš sa zemljom i udri...
znači oplate, mreže, beton par dizalica po selu koje će dizat/spuštat mreže i par kineza po kući i to kinezi odrade u mjesec dana selo...
samo da naši smradovi ne dobijaju poslove... jer tu onda idu barem 20% veće cijene da se da rikverca drugim smradovima...
Black Arrow
2021-01-01T21:35:10Z
Ali moras priznat da znaju svoj zanat... Nadimci su isto ekstra.:-))
DjomlaKS
2021-01-03T16:33:00Z
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Jazovka 

Gledam malo na TV kalendaru o ovom zločinu.
Koga su partizani gore ubijali ako tamo nije ustaša bilo??

https://www.google.com/a...-iz-jame-jazovke-1418571 
nofrx
2021-01-03T16:44:21Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Piše u tekstu koga su ubijali.

Ali imam ja pitanje.
Koju su terapiju ustaše davale zarobljenim partizanskim ranjenicima?

KW CHAMPION
pasbrata
2021-01-03T16:47:40Z
Originally Posted by: nofrx 

Ali imam ja pitanje.

morfij... i cjepivo od astrazenece protiv covid_a

nofrx
2021-01-03T16:49:54Z

Ali imam ja pitanje.

morfij... i cjepivo od astrazenece protiv covid_a

To je prava vojska i to je pravo postupanje prema zarobljeniku i ranjeniku.
A ne ko ovi crveni krvoloci.

KW CHAMPION
DjomlaKS
2021-01-03T16:54:12Z

Originally Posted by: DjomlaKS 

Piše u tekstu koga su ubijali.

Ali imam ja pitanje.

Ranjenike iz bolnica, bolničko osoblje, časne sestre...hrabro bome. Ovako velika pobjeda zaslužuje da se češće spominje, bar kao Ustanak u Srbu.

Btw, mislio sam da ustaša nije bilo u sjeveru Hrvatske. Evo izgleda da ipak je.
Similar Topics
Users browsing this topic