bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-07T14:58:11Z
bbbmarc wrote:

i nije istina da je ppv samo manny i floyd

ufc je za lesnar-overeem prodao nešto više od 800.000 ppv, a to je bila stara godina i top of the tops HW medijski, recimo ufc 140 imao je za pola manje

dok su recimo kod nas totalno nepoznati, a istovremeno ne i najjači medijski par za SAD: cotto vs margarito 2 - prodali više od 600.000 ppv

Na PPV-u su sad bili zbog međusobnog meča ili kad boksaju s Mannyjem/Pacom, s drugim protivnicima nisu.

bbbmarc wrote:

to nije usporedivo, osim ako pričamo samo u SADu, odnosno o američkom tržištu

Pričamo, jer na kraju krajeva to i jest najjače tržište.

SILEĐŽIJA wrote:

na ovu se izjavu odnosilo to i samo sam htio reć da su braća kličko svugdje u svjetu popularniji od santosa(ufc prvaka) i da prosječni hrvat zna za braću kličko ali puno je manje hrvata koji znadu za santosa.

U Europi da, u Americi baš i nisu. Dapače, mislim da tamo više ljudi zna tko je UFC prvak nego svjetski HW boksački prvak.

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Marc88
2012-01-07T15:01:23Z
sve ono sto je closeTheDeal rekao potvrdjujem i to je istina, jos bih dodao da ako nastave ovim tempom nimalo ne sumnjam da ce UFC premasit boks, boksacke velike face zaradjuju puno vise od UFC-ovih ali tu se radi o 10-ak boraca dok je prosjecnom MMA borcu puno veca zarada od boksaca, braca Klicnko su ipak najvece face a ne mogu se probit u Ameriku(to su cesto dr. boksaci izjavljivali), istina mozda je kod nas MMA jos nije dosegao boks (jer je malo preskupo kupovat PPV dok smo boks pratili besplatno) ali ipak je Amerika broj 1 i samo je pitanje vremena kad ce se prosirit na ostatak svijeta, kako su krenuli ja bih rekao za 4-5 g. MMA je i sluzbeno broj 1!

Boks je bio broj 1 zbog uzbudjenja(hrvaci su dosadni a za K-1 ne znam sta bih relao) i jer su se smatrali najjacim ali po tom pitanju MMA je koplje iznad njih, cak je i King pohvalio MMA i rekao da ce se vrlo brzo ukljucit u ove vode!
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-07T15:04:34Z
zanemarimo malo svijet. tko je po vama jači u Hrvatskoj" Boks ili MMA? I ovdje je naizgled MMA ali opet svi znaju za Klička a za Santosa manji broj mlađe ekipe
Marc88
2012-01-07T15:06:26Z
mark wrote:

zanemarimo malo svijet. tko je po vama jači u Hrvatskoj" Boks ili MMA? I ovdje je naizgled MMA ali opet svi znaju za Klička a za Santosa manji broj mlađe ekipe

za boks i Klicke zna vise ljudi tu nema sumnje, ali u zadnje vrijeme sve vise ljudi spominje UFC(jer umjesto MMA govore UFC) a cini mi se da sve vise narastaja ide u MMA!
bero
  • bero
2012-01-07T15:08:15Z
mark wrote:

Zna se za boksačke legende u penziji, a od aktualnih za braću Kličko. Od MMA svi znaju za Mirka i za njegove nekad najveće rivale Minotaura, Fedora i naravno Sappa :)20 Općenito i jedan i drugi sport nije da je baš pretjerano praćen kod nas, ali zahvaljujući Mirku mislim da više ljudi (prvenstveno mladih) je upoznato s MMA nego s boksom.

Ali naravno da imamo nekog svog boksača na vrhu i to bi se promijenilo.
- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-01-07T15:41:39Z
mark wrote:

Taj podatak ne znam ali mislim da je MMA popularan samo radi mirka dok boks je popularan iako nemamo naših predstavnika u vrhu.Možda je broj ljudi koji treniraju u hrvatskoj MMA u porastu ,ali to je samo privremeno.Sad kad se UFC više ne prenosi padat će mu i popularnost kod nas , a preko interneta UFC će pratiti samo ovakvi kronični MMA fanovi ko što smo ja ti i ostala ekipa s foruma.
SILEĐŽIJA
2012-01-07T15:50:16Z

U Europi da, u Americi baš i nisu. Dapače, mislim da tamo više ljudi zna tko je UFC prvak nego svjetski HW boksački prvak.

Za Europu, a pogotovo za Hrvatsku sam siguran da su braća Kličko .Za ostatak svjeta ne znam .Santos svejedno mislim da nije popularan u SADu kolko su braća Kličko popularani u Europi.
bero
  • bero
2012-01-07T15:57:36Z
SILEĐŽIJA wrote:

Za Europu, a pogotovo za Hrvatsku sam siguran da su braća Kličko .Za ostatak svjeta ne znam .Santos svejedno mislim da nije popularan u SADu kolko su braća Kličko popularani u Europi.

To nitko ne spori. Ali zato kad njih ne bude, na vrhu će se svaki mjesec izmjenjivati ostali u najbolju ruku prosječni teškaši, a još kad se uzmu u obzir sve silne federacije...čak ni boksački fanovi više neće znati tko je HW prvak. Tako da oni koji ih kritiziraju će još i plakati za njima, jer oni su zadnji vanserijski boksački velikani. Dostojnih nasljednika nažalost nema na vidiku.
- dr jupidu
MiroISin
2012-01-07T16:08:04Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

To nitko ne spori. Ali zato kad njih ne bude, na vrhu će se svaki mjesec izmjenjivati ostali u najbolju ruku prosječni teškaši, a još kad se uzmu u obzir sve silne federacije...čak ni boksački fanovi više neće znati tko je HW prvak. Tako da oni koji ih kritiziraju će još i plakati za njima, jer oni su zadnji vanserijski boksački velikani. Dostojnih nasljednika nažalost nema na vidiku.

onda ne pratiš dovoljno boks
ako nebi brojali ameriku boks je i dalje puno ispred mma
bero
  • bero
2012-01-07T16:36:20Z
MiroISin wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Amerika se mora brojati, bez nje nema iste boksačke slave. Što je tamo profi boks slabiji na popularnosti to se postepeno odražava i na ostatak svijeta. Svaka čast njemačkoj sceni i Latinskoj Americi, ali to nije dovoljno da boks ostane na istoj globalnoj mainstream razini.
- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-01-07T16:50:54Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Istina je da vjerojatno neko vrjeme neće biti boksača ko braća Kličko.Nema veze nek se pojave lošiji teškaši bar će biti borbe atraktivnije i to će privuć publiku.Nije atraktivni boks izumro nego ga protivnici ne mogu pokazati protiv Klička.Pogledaj borbu Haye vs Ruiz(koji je holyfielda dobio) i onda mi reci da je to nije atraktivna borba .Odlaskom braće kiličko ja osobno vidim samo porast popularnosti boksa jer teško da će novi prvaci biti manje atraktivni od njih.
Samo molim te nemoj mi napisat da je Ruiz bio star protiv Haya, jer Vitali je jednako star ko on i mlati sve oko sebe.
SILEĐŽIJA
2012-01-07T17:00:21Z
bero wrote:

MiroISin wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Amerika se mora brojati, bez nje nema iste boksačke slave. Što je tamo profi boks slabiji na popularnosti to se postepeno odražava i na ostatak svijeta. Svaka čast njemačkoj sceni i Latinskoj Americi, ali to nije dovoljno da boks ostane na istoj globalnoj mainstream razini.

Bero po stoti put ti ponavljam.Boks će u americi biti popularan kad budu imali konkurantnog teškaša.Već sam ti jednom napisao da je među prvih 100 rangiranih teškaša 40% amera,ništa manja brojka u odnosu na razdoblje Tysona i Holyfielda.Bave se oni puno boksom samo problem je taj što su pušiona .Zapravo nisu oni tolko loši kolko su braća dobri.
bero
  • bero
2012-01-07T17:15:28Z
SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

MiroISin wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Bero po stoti put ti ponavljam.Boks će u americi biti popularan kad budu imali konkurantnog teškaša.Već sam ti jednom napisao da je među prvih 100 rangiranih teškaša 40% amera,ništa manja brojka u odnosu na razdoblje Tysona i Holyfielda.Bave se oni puno boksom samo problem je taj što su pušiona .Zapravo nisu oni tolko loši kolko su braća dobri.

Možda, možda ne, ali takvog nema na vidiku. I sam kažeš da su "pušiona". A UFC je toliko ojačao da će trebati puno više od konkurentnog teškaša da uzdigne boks na staru slavu, trebat će "killer" tipa Tyson koji će probudit masu. A takav će se jako teško naći.

A ovo da 40 % nije ništa manja brojka u usporedbi s prijašnjim razdobljem, jesi siguran u to?

- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-01-07T18:17:23Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

MiroISin wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Možda, možda ne, ali takvog nema na vidiku. I sam kažeš da su "pušiona". A UFC je toliko ojačao da će trebati puno više od konkurentnog teškaša da uzdigne boks na staru slavu, trebat će "killer" tipa Tyson koji će probudit masu. A takav će se jako teško naći.

A ovo da 40 % nije ništa manja brojka u usporedbi s prijašnjim razdobljem, jesi siguran u to?

Rekao sam za razdoblja Tysona i Holyfielda ,a ne razdoblje Formana ,Alia i ovih prije kada su bili sve sami ameri.U vrjeme Tysona i Holyfielda polako su sve više prelazili u profesionalni boks boksači s velikim amaterskim iskustvom pogotovo ovi iz zemalja bivšeg sovjetskog saveza.Tu spadaju kličkovi i čagajev kojima je trebalo neko vrjeme da se probiju do vrha,a kasnije dolaze i borci kao što su povetkin i dimitrenko koji su konkurencija ovima.A imati 40% u prvih 100 na ljestvici ne da je velka brojka nego svrstava SAD u daleko najjaču boksačku silu na svjetu.
bero
  • bero
2012-01-07T18:45:43Z
Što im to sve vrijedi kad u Top 10 imaju samo dva boksača:
http://ringtv.craveonline.com/ratings/heavyweight 
- dr jupidu
mishima
2012-01-07T19:00:33Z
Očito je box u padu a MMA u velikom usponu i smatra da ce se tako nastavit.
Razlog tome je sama borba ipak je mma razina iznad, Ultimativna borba svi borilački sportovi u jednom
Neki dan gledao box na tv Povetkina i još par borbi poprilično dosadno i neatraktivno za razliku od UFC eventa, ili usporedite jednu JDS i Kličkovu borbu..pa to je nevjerojatna razlika.
MMA je mlad i kratkom razdoblju je stekao veliku popularnost a današnji box to ne može pratit.
MiroISin
2012-01-07T20:11:21Z
mishima wrote:

Očito je box u padu a MMA u velikom usponu i smatra da ce se tako nastavit.
Razlog tome je sama borba ipak je mma razina iznad, Ultimativna borba svi borilački sportovi u jednom
Neki dan gledao box na tv Povetkina i još par borbi poprilično dosadno i neatraktivno za razliku od UFC eventa, ili usporedite jednu JDS i Kličkovu borbu..pa to je nevjerojatna razlika.
MMA je mlad i kratkom razdoblju je stekao veliku popularnost a današnji box to ne može pratit.

ako si gledao Povetkin-Boswell onda se ne razmes decec u boks
SILEĐŽIJA
2012-01-07T21:12:03Z
bero wrote:

Što im to sve vrijedi kad u Top 10 imaju samo dva boksača:
http://ringtv.craveonline.com/ratings/heavyweight 

Sovjeti su zagospodarili vrhom,ali među prvih sto ima puno više američkih boraca.Brojka govori da amerikanci i dalje masovno treniraju boks ,ali jednostavno sovjetski borci su bolji
Borisstandup
2012-01-07T21:27:21Z
Ima dobrih meceva i danas pa i u hw.
Povetkin, chagaev,dimitrenko su jako zanimljivi a steverne,helenius, furry obecavaju..

Nazalost braca su predominantna i tu je velik problem a nema vise nazalost
lewisa,riddick bowea,ruiza,ruddocka,tysona,moorera..
Boks prolazi teska vremena al buducnost ima.
bbbmarc
2012-01-07T21:34:56Z
bero wrote:

bbbmarc wrote:

i nije istina da je ppv samo manny i floyd

ufc je za lesnar-overeem prodao nešto više od 800.000 ppv, a to je bila stara godina i top of the tops HW medijski, recimo ufc 140 imao je za pola manje

dok su recimo kod nas totalno nepoznati, a istovremeno ne i najjači medijski par za SAD: cotto vs margarito 2 - prodali više od 600.000 ppv

Na PPV-u su sad bili zbog međusobnog meča ili kad boksaju s Mannyjem/Pacom, s drugim protivnicima nisu.

bbbmarc wrote:

to nije usporedivo, osim ako pričamo samo u SADu, odnosno o američkom tržištu

Pričamo, jer na kraju krajeva to i jest najjače tržište.

da, al na tom tržištu cotto vs margarito 2, prodaju 50% više PPV nego ufc 140 sa
- jones-machida title fight
- minotauro-mir
- minotoro-tito

a co-main event na cotto-margarito bio je seth fakin mitchell vs ibragimov :)2

navodim, specijalno tu usporedbu jer su se eventi dogodili na isti dan
Users browsing this topic