SILEĐŽIJA
2012-01-07T00:20:44Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

"Boxing is finished after Mayweather/Pacquiao", kaže UFC-ov Brandon Vera.
Što mislite o tome? Istina je da jedino njih dvojica (plus Kličkovi u Europi) se mogu nositi s UFC-ovim brojkama, prema tome kad njih ne bude kakva je budućnost profi boksa? Novih zvijezda nema na vidiku, UFC se i dalje širi...pada li nakon 100 i nešto godina boks u "drugoligaše"?

O ovoj temi bi mogao pričati satima.Istina je da braća Kličko pomalo dosadno boksaju.Boks je ispred MMA i vjerojatno će i ostati tako.MMA je dobio na popularnosti isključivo zbog razvoja interneta,djelom je i zaslužan Lesnar koji je kečerska zvjezda pa su ljudi koji vole gledat kečere počeli i pratit MMA.Upravo je i to razlog zašto je Lesnar najplaćeniji borac.Kod nas je MMA popularan zbog Mirka .Sad kad je on otišao u penziju popularnost MMA će polako padati kod nas.MMA je jedino u americi ispred boksa u većini drugih država boks je ispred.U americi MMA je tek na 9. mjestu ispred su kečeri i ovaj naš europski nogomet .Vi onda slušate Danu Whitea .Pa njemu je u interesu isto kao Veri da promovira svoj sport.

Netočno, UFC ti je u top 5 sportova u Americi, preskočili su i NHL po gledanosti.

http://www.therichest.or...pular-sports-in-america/ 
http://answers.yahoo.com...id=20110513075622AAg2RlC 
http://wiki.answers.com/...rts_in_the_United_States 

nije UFC 4. mjesto nego su četvrto mjesto svi borbeni sportovi zajedno .Tu spada i boks i MMA i još ne znam ni ja što.

To je lavovski dio UFC-a, boks ima njihove (i veće) brojke samo kad boksaju Maywetaher/Pacquiao.

Ne znam baš. Nije boks tolko nebitan u americi.Maywetaher/Pacquiao zarade u americi veće pare nego sve ufc zvjezde zajedno .I to nešto govori.
http://sports.yahoo.com/...ews?slug=dm-ppvbiz021510 
UFC JE jači ali ne tolko puno.I bez boksa nema šanse da bi bili u top 5.
closeTheDeal
2012-01-07T00:31:18Z
Da naglasim nesto bitno, najbolje ce me shvatit ljudi koji su takoder u tim krugovima, postotak novih kvalitetnih boksac ce se drasticno smanjit zbog jednog jednostavnog razloga, mladi boksac uz sav napor nece do samog vrha nikad biti cijenjen onako kako zasluzuje, najvise financijski a tu je glavni razlog taj sto se kvalitetnog mladog boksaca dugo vremena gura u amaterski boks. Mana toga je sto za uspijeh u amaterskom boksu vise manje trebate rasturit drzavnu razinu i onda biti ili jako kvalitetni na svjetskom ili se kandidirati za olimpijske, u medjuvremenu tesko da cete imati pravu podrsku, novac sigurno tu zaradit necete. Medjutim za MMA je dovoljno nekoliko amaterskih meceva da bi nekom organizatoru bili materijal za MMA priredbu kojih je (samo vidite na balkanu porast ) sve vise i vise, dok npr u Splitu nije bilo boksackog eventa odkad je Bilic boksao sa onim turcinom ( mislim da je proslo oko 3 god a i tad su fight card cinili neki MMA borci kao Kresimir Bogdanovic, dok je publike bilo MINIMALNO.

Da rezimiram, da sam mlad, kvalitetan borac koji jos ima vremena birat vjestinu, ni u ludilu se nebi zadrzao u boksu.
SILEĐŽIJA
2012-01-07T00:33:37Z
bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

Mislim da se previse laze kada se uzdise popularnost mma,nekako te ne vidim oko sebe i nemam takav dojam kako white prica.

Ne priča se više o UFC-u, Alistairu, Cainu, JDS-u itd. nego o Wardu i sličnim novijim predvodnicima boksa? Mislim da ti se krivo čini.

mislim da ne...mal je postotak ljudi koji prate prema onima koji ne prate.
Jednostavno mma nije jos velik sport

Kod mene krivi dojam, dosta ljudi koji baš i ne prate sport me zapitkivali što mislim hoće li Alistair dobit Lesnara, Cain Santosa itd itd. I to je kod nas, onda je jasno kako je tek u Americi. Još me nitko nije pitao jesam gledao Warda, S.Martineza i slične.

Ustvari, od aktualnih boksača, zna li prosječni Hrvat uopće nekog osim braće Kličko?

holyfielda mannya floyda sigurno

Zaboravio da je dedica još aktivan.
A prosječni Joža s ceste, on ti sigurno ne zna za Mannyja ni Floyda. :)20

istina da većina ljudi ne zna za nikog osim braće kličko.ako ćemo tako gledati npr pitaj na ulici 100 ljudi nasumice odabranih tko je boksački prvak svjeta u teškoj kategoriji i tko je prvak u UFCu .ako više ljudi bude znalo za santosa od klička ja tebe u guzicu poljubim.
ksian
2012-01-07T00:59:32Z
Tržišno gledano, boks je u krizi, kao i cijeli svijet, uostalom. Sa sportskog aspekta gledano, svakako nije u nekoj ekspanziji, postoje ozbiljni problemi, ali nije ni neka izrazita kriza glede kvalitete natjecatelja, osim u teškoj kategoriji, koja je svakako najpraćenija.
Puno federacija, puno pojaseva, puno promotora, puno sukobljenih interesa. Ugovori. Novci. Komisije. Suci. Svi hoće svoj dio.
MMA je svakako ispred boksa, stvari izgledaju dosta čistije, jedan ozbiljan pojas, manje taktiziraju i borci i vlasnici sporta. Real deal, reklo bi se.

Ali, stavimo li ruku na srce, od kad smo bili klinci, kad neko na ulici nekoga udari na podu, rekli bi da je to kvarno, đubraški. Tako smo odgojeni, nikad to nije bio bonus nikome ko je to napravio, a u MMA je to bonus. Vremena se mijenjaju, jasno, čini mi se, ne nabolje.

U svakom sportu je sve manje fair playa, manje je džentlmena, tako je uostalom i u boksu. Nit je bilo fer što je Hollyfield napravio Tysonu, a pogotovo ne što je Tyson napravio njemu. Boks može nadmašiti MMA samo u tom pogledu, bliže je nekim početnim sportskim idealima, a vidimo kako se ponašaju top boksači današnjice, primjerice Pacquiao i Mayweather, oni su biznismeni, ali nikako ne i džentlmeni. St. Pierre, naprimjer je izraziti gospodin za njih. Moguća je još dublju krizu boksa nauštrb MMA, premda je čak i moguće da će se stanje stvari pokvariti i u MMA.

Osobno, ako se nađu dva prava borca, prava sportaša, svejedno mi je da li je boks ili MMA. U zadnje vrijeme je to puno češće u MMA.
TheGoldenboy
2012-01-07T01:29:43Z
ne brinite ljude,BADR ce da pokrene opet boks na razinu Tyson mozda i vise !! :)37
bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-07T02:16:21Z
SILEĐŽIJA wrote:

Ne znam baš. Nije boks tolko nebitan u americi.Maywetaher/Pacquiao zarade u americi veće pare nego sve ufc zvjezde zajedno .I to nešto govori.

Tema topica je razdoblje nakon njih, doba koje je iza ugla.
Samo njih dvojica u Americi zarađuju te silne novce i idu na PPV, ostali boksači ne zarađuju ništa više od UFC zvijezda.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-01-07T02:40:56Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Samo njih dvojica u Americi zarađuju te silne novce i idu na PPV, ostali boksači ne zarađuju ništa više od UFC zvijezda.

Čekaj malo,gdje piše u naslovu da je tema razdoblje nakon Maywetaher/Pacquiao.Ti meni tvrdiš da je samo ufc zaslužan za 4. mjesto borilačkih sportova na ljestvici najpopularnijih sportova u americi,a ja sam tebi dao link koji baš i ne govori toj tvojoj teoriji u prilog.Od top 10 borilačkih evenata 4 nemaju veze s MMA ,a to baš i nije mali udio .Taman kad oduzmeš taj dio UFC pada na 8 ili 9 mjesto.A što se tiče Maywetaher/Pacquiao oni još mogu trajati 5 godina ,a poslje ko zna šta će biti.
Black Arrow
2012-01-07T02:52:20Z
Borisstandup wrote:

Mislim da se previse laze kada se uzdise popularnost mma,nekako te ne vidim oko sebe i nemam takav dojam kako white prica.

Slazem se,ali za Ameriku,Canadu i Brazil se moze reci da je popularnost na jednom dobrom nivou.Za ostale Drzave ce se vidjeti koliko ce porasti ta popularnost.
Licno ne vidim neku logiku i potrebu ovog usporedjivanja MMA vs Box ??
bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-07T04:44:15Z
SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Čekaj malo,gdje piše u naslovu da je tema razdoblje nakon Maywetaher/Pacquiao.Ti meni tvrdiš da je samo ufc zaslužan za 4. mjesto borilačkih sportova na ljestvici najpopularnijih sportova u americi,a ja sam tebi dao link koji baš i ne govori toj tvojoj teoriji u prilog.Od top 10 borilačkih evenata 4 nemaju veze s MMA ,a to baš i nije mali udio .Taman kad oduzmeš taj dio UFC pada na 8 ili 9 mjesto.A što se tiče Maywetaher/Pacquiao oni još mogu trajati 5 godina ,a poslje ko zna šta će biti.

Pa u prvom postu ovog topica (još ti je i boldano), ili ti čitaš isključivo samo naslove?
Držiš se samo njih dvojice (Mayweather/Pacquiao) i svaki link i usporedba s UFC-om i drugim sportovima ti je vezana uz njih. Tema topica je pokušati predvidjeti gdje će profi boks biti NAKON njih.

SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

Ne priča se više o UFC-u, Alistairu, Cainu, JDS-u itd. nego o Wardu i sličnim novijim predvodnicima boksa? Mislim da ti se krivo čini.

Kod mene krivi dojam, dosta ljudi koji baš i ne prate sport me zapitkivali što mislim hoće li Alistair dobit Lesnara, Cain Santosa itd itd. I to je kod nas, onda je jasno kako je tek u Americi. Još me nitko nije pitao jesam gledao Warda, S.Martineza i slične.

Ustvari, od aktualnih boksača, zna li prosječni Hrvat uopće nekog osim braće Kličko?

istina da većina ljudi ne zna za nikog osim braće kličko.ako ćemo tako gledati npr pitaj na ulici 100 ljudi nasumice odabranih tko je boksački prvak svjeta u teškoj kategoriji i tko je prvak u UFCu .ako više ljudi bude znalo za santosa od klička ja tebe u guzicu poljubim.

Nisam shvatio ovaj tvoj reply. Na moj upis da svi znaju za braću Kličko, ti odgovaraš da ćeš mi ljubit guzicu ako ne znaju?

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-01-07T05:22:41Z
bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

Pa u prvom postu ovog topica (još ti je i boldano), ili ti čitaš isključivo samo naslove?
Držiš se samo njih dvojice (Mayweather/Pacquiao) i svaki link i usporedba s UFC-om i drugim sportovima ti je vezana uz njih. Tema topica je pokušati predvidjeti gdje će profi boks biti NAKON njih.

http://boxrec.com/rating...amp;SUBMIT=Go&pageID  ako mi ne vjeruješ.Moj odgovor ti je da će boks postati popularan u americi kad oni budu imali prvaka u teškoj ,a u hrvatskoj popularnost MMA pada otkad je Mirko loš i otkad je otišao u mirovinu.Vidiš i sam da se UFCovi eventi uopće ne prenose kod nas .za nekih 5-10 god taj sport će u hrvatskoj pasti u zaborav.MMA je samo prolazna faza ,a boks živi vječno
SILEĐŽIJA
2012-01-07T05:35:58Z
bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

oprosti na rječniku bero ,malo sam pretjerao priznajem.na ovu se izjavu odnosilo to i samo sam htio reć da su braća kličko svugdje u svjetu popularniji od santosa(ufc prvaka) i da prosječni hrvat zna za braću kličko ali puno je manje hrvata koji znadu za santosa.
bbbmarc
2012-01-07T06:32:52Z
to nije usporedivo, osim ako pričamo samo u SADu, odnosno o američkom tržištu

u SAD je UFC (ne i MMA), vrlo jak i gotovo ravnopravan boksu, totalno je ušao u mainstream medije, ali je istovremeno nemoguće naći bilo kakve informacije u istim medijima van UFC/Strikeforcea

u VB/UK - UFC je jako popularan, ali i boks je, imaju sad nekoliko svjetskih prvaka ili onih koji su tu u igri i jaki interes postoji za njih u UK: cleverly, khan, froch, haye, fury, chisora, burns, mitchell, degale, groves - koji su stalno prisutni u njihovim medijima

u svim ostalim svjetskim državama - boks je daleko ispred MMA/UFC,

jedino u japanu su tu negdje...

u nizozemskoj/francuskoj jači od oba sporta međ medijima i narodom - je muay/k-1/savate

u rusiji se MMA tek sad počeo ozbiljno doživljavat u mainstream medijima, šteta, jer je fjodor - pri kraju karijere, prije 5-6 godina u istoj situaciji sport bi dobio puno veći zamašnjak

latino amerika, osim brazila, nema MMA... ostale euro zemlje: poljska i sjever europe - da, balkan - da, ostali svi slabije - ali daleko od mainstreama i zarade

ufc/strike godišnje radi 30-ak priredbi cca uglavnom u SAD, svega par izvan SAD

boksačkih na toj razini kvalitete ima mjesečno toliko, i to sigurno u 30-ak zemalja svijeta

najveći plus, a istovremeno minus za globalni MMA/UFC je da je on u rukama 1 organizacije, i koliko je to dobro zbog stalnog održavanja nivoa natjecanja i kvalitete showa, toliko je to loše zbog limitiranosti

jer danas u svijetu sumnjam da ima više od 200 MMA boraca koji mogu živjeti od toga sporta kao profesionalci, da im je to glavni izvor prihoda... od boksa pak živi nekoliko tisuća boksača

bbbmarc
2012-01-07T06:42:04Z
i nije istina da je ppv samo manny i floyd

ufc je za lesnar-overeem prodao nešto više od 800.000 ppv, a to je bila stara godina i top of the tops HW medijski, recimo ufc 140 imao je za pola manje

dok su recimo kod nas totalno nepoznati, a istovremeno ne i najjači medijski par za SAD: cotto vs margarito 2 - prodali više od 600.000 ppv
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-07T08:42:57Z
UFC je monopolist pa im je jednostavnije napraviti željene mečeve. Tu je njihova prednost. Kod boksa se treba dogovarati hrpe promotora i hrpe pojaseva. UFC-u će popularnost i dalje rasti a boksu padati ali boks neće nestati nego će veći obračuni biti rijetkost i oni će se dobro prodavati. I kod nas je ajmo reć MMA popularniji pa svejedno NovaTV i dalje redovito prenosi braću Kličko live a nakon Mirka MMA se skoro ni ne spominje nigdje osim na netu
Borisstandup
2012-01-07T08:52:46Z
Jako volim mma i sretan sam da se kao sport razvija,moj je buraz od pocetka u ovom sportu pa znam kakvu muku je mma prolazio.
Osobno mi je boks bolji sport,mizda jer sam ga uz bjj i jedinog trenirao.
Nekako imam dojam da ovdje malo ljudi prati uopce danasnji boks pa iz istog razloga i neprimjecuje koliko je boks vazan sport.
Ljudi poput vere to ionako kazu i pljuju po boksu da se ulizu sefu ufc-a da ga tamo drzi jer je svojom kvalitetom daleko od najboljih.

Ja zelim gledati jaki boks i jaki mma i nadam se tomu.
Roky
  • Roky
  • Advanced Member
2012-01-07T09:15:04Z
1.Gotovo svi ljudi koji gledaju mma pogledaju cijeli fight card,ako ne cijeli bar main card(5 borbi)
u boksu se samo čeka glavno borba
2.Ufc odlicno gradi nove zvijezde i daje pažnju gotovo svim borcima tako da u mma znamo gotovo sve borce na figt cardu,a u boksu ne znamo opce koji su ona dva koji se bore u co-main eventu
3.U MMA-u(UFC) imamo ljude koji vode sport i odlučuju ko će se s kim borit,a u boksu to odlučuju zvijezde
4.99% maldih koji vole borilačke sportove će se odlučit više pratit MMA zbog veće zanimljivosti
nofrx
2012-01-07T14:06:54Z
Borisstandup wrote:

Jako volim mma i sretan sam da se kao sport razvija,moj je buraz od pocetka u ovom sportu pa znam kakvu muku je mma prolazio.
Osobno mi je boks bolji sport,mizda jer sam ga uz bjj i jedinog trenirao.
Nekako imam dojam da ovdje malo ljudi prati uopce danasnji boks pa iz istog razloga i neprimjecuje koliko je boks vazan sport.
Ljudi poput vere to ionako kazu i pljuju po boksu da se ulizu sefu ufc-a da ga tamo drzi jer je svojom kvalitetom daleko od najboljih.

Ja zelim gledati jaki boks i jaki mma i nadam se tomu.

:)36
KW CHAMPION
thelovacluka
2012-01-07T14:42:29Z
Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

slažem se. nikad niti neće biti.

osim toga, mma nije samo sport, to je preagresivno da postane općeprihvaćen sport za mase. i just know it 😉
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
thelovacluka
2012-01-07T14:44:03Z
SILEĐŽIJA wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

ja sam te potpnuo razumio :)

slažem se i tu 😉
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-07T14:47:45Z
thelovacluka wrote:

Borisstandup wrote:

bero wrote:

Borisstandup wrote:

Ward je cudo od boksaca.

slažem se. nikad niti neće biti.

osim toga, mma nije samo sport, to je preagresivno da postane općeprihvaćen sport za mase. i just know it ;)

MMA se ni tamo gdje je najrasprostranjeniji ne obraća masama nego točno 18-49,muška populacija. među tom populacijom može daleko dogurat ali nigdje neće biti sport no1 u državi pogotovo gdje je nogomet no1. ne treba unaprijed otpisivat MMA jer mijenjaju se zanimanja publike. Košarka je nekda u RH bila no1 a sad nije ni u 10 najpopularnijih sportova