Matek
  • Matek
  • Advanced Member Topic Starter
2009-03-16T10:43:40Z
I'm back!

Hi everyone, let's hope that I'm back to my blogging habits again, I apologize for not being with you on MMA-ID lately. I took a long break from fighting but the surgery was the only option to fix up my knee. Now the things are looking great and my recovery goes even beyond expectations. I feel healthy and strong and my motivation is really strong. I've used this break to give my mind a good rest and now I have a clear look on my career and which paths to take. The retirement is not an option - I'm going to keep fighting for couple of years more, as long as I stay healthy. I've digged deep inside and I've found a lot of spare energy and motivation. Also, I've learned once again that fighting is my life, I feel quite empty without it. The bottom line is that I can't wait to fight again, I'm training like a maniac and I'm definitely going to be ready for another comeback. So what is my next move? I need to finish the recovery process first and then take it from there. I should be able to use my leg for kicking in early May so I should be OK to fight 5 weeks from there. My cardio and absolute power have quite increased since I've build a strong base, something that I rarely did in the past due to my intense fight arrangements. So maybe this long break is not too bad at all - after a long time I'm going to enter the arena perfectly healthy and 100% prepared for a fight. Trust me, this is going to be so relieving! At the moment I'm still considering my options about where and who I'm going to fight next. My goal is to fight top competitors and there are some people that I really want to see in the opposite corner. I don't forget certain statements but I'm definitely not going to base my career on delivering those people what they deserve. I want new challenges, I want to be the best and I know I can still do it. I plan on having three fights this year and I won't be looking for a warm-up fight. I don't need to prove myself all over again to me or to the people that I care about, but I definitely need to show those people who counted Cro Cop out already that they were terribly wrong! In a week or two I should be able to reveal my plans for this year so thank you for your patience. Thanks for your numerous messages of support and I promise to provide more updates for you guys through www.mma-id.com .

skinuto sa njegovog profila na mma-id.com
uglavnom ništa previše novo, oporavlja se još pa ćemo vidjeti šta će biti poslije
Sponsor
Jupidu.
2009-03-17T09:28:29Z
samo ring priznajem
REPUBLIKA HRVATSKA: MMA DIPLOMA: DR JUPIDU
OVOM DIPLOMOM SE POTVRĐUJE DA DR JUPIDU OVLAŠTENI MMA PROCJENITELJ I TRENER
OVA DIPLOMA ODNOSI SE ISKLJUČIVO ZA MMA I SPECIFIČNE MMA FIZIČKE PRIPREME

SPLIT: 21.7.2007 GOD

hamush-prvak wc mma organizacije
stomp
2009-03-17T11:25:43Z
kao i uvijek,svaka mu čast i moja puna potpora!:)36
bero
  • bero
  • Advanced Member
2009-03-17T12:15:55Z
nedam se da ćemo ponovno gledat starog Mirka.
ali u tom slučaju radije bih da se vrati u UFC.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
loreia
2009-03-17T13:41:17Z
http://www.mma-id.com/fo...amp;uid=34&blid=1132 

Cim spominje K-1 borbe, znaci da nece u kavez, nego u ring.
Ipak su veze koje je u Japanu stekao prevladale. Cini se kao da njemu Imai moze srediti borbu u Japanu valjda u svako doba dana i noci.

S druge strane, neka odradi te tri lakse borbe pa cemo vidjeti je li jos cemu, ili je za staro zeljezo.
Previse je bilo najava o povratku i preporodu u zadnje 2-3 godine da bih se uzbudjivao oko rijeci, vidjet cemo sto kaze u ringu.
dr. Jupidu wrote: diskusting
loreia
2009-03-17T13:42:09Z
Quote:

Let's explain the last element for a second, it seems very important to me. Mirko is a natural striker, his ability to perform well is linked to great kicks and punches, counter-striking and successfully avoiding takedowns. Once Mirko tried to think as a grappler his style changed but in a wrong way. He'll always be a striker and he'll never be a fighter looking for submissions or great ground performance. He needs to train the ground game but his focus should always be to finish his opponents off while standing.

Ovaj dio mi se najvise svidio, slazem se 100%
fist
  • fist
  • Advanced Member
2009-03-17T13:47:41Z
loreia wrote:

Quote:

Let's explain the last element for a second, it seems very important to me. Mirko is a natural striker, his ability to perform well is linked to great kicks and punches, counter-striking and successfully avoiding takedowns. Once Mirko tried to think as a grappler his style changed but in a wrong way. He'll always be a striker and he'll never be a fighter looking for submissions or great ground performance. He needs to train the ground game but his focus should always be to finish his opponents off while standing.

Ovaj dio mi se najvise svidio, slazem se 100%

Pa to Tian govori već godinama!:)20
loreia
2009-03-17T13:54:42Z
Jesi lud :)2 , tian14 kaze da je Mirko izgubio vatru u ocima, a ne da mu je striking spao na najbize grane od kad je borilackim sportovima
loreia
2009-03-17T13:55:13Z
sve je to "psikicki", samo ti to ne razumjes, Anna :)20
bbbmarc
2009-03-17T16:08:00Z
šta mu je palo, a šta mu još stoji... to vjerujem fortunal dobro zna
:)2

realno kad borac dojde u određeni stadij karijere - u meču uvijek presuđuje motivacija i "sprema"
tehnička
taktička
psihološka
fizička
nutricionistička

edit:

tak da ovo od fortunala citiranje je boloks....
kad je mirko razmišlja kao "grepler"? - nikad!
niti jednog borca nije pokušavao srušit. osim par tužnih pokušaja armbara nikad nije pokušao nikakve poluge
on je prestao biti strajker, jednostavno zato jer nije ni pokušao udarit suparnika, nije on izgubio na tehnici ili znanju, nego jednostavno - čovjek je ulazio u ring i nije udarao svoje suparnike, ili ih je udarao sporadično, tek-tak da baci neki udarac da razigba malo ruke i noge
loreia
2009-03-17T16:27:35Z
Pokusao je postati i grepler, ali je jedino uspio prestati biti sriker :)2
Fort je dobro rekao da Mirko moze pobjedjivati samo u stojci, nikad on nece biti grepler.

A hoce li se vratiti, to tek treba vidjeti...
Slash
2009-03-17T18:43:38Z
loreia wrote:

Fort je dobro rekao da Mirko moze pobjedjivati samo u stojci, nikad on nece biti grepler.

Marcus Davis se ne slaže s time... Prije MMA karijere 17-1 ili tako nešto u boksu, na TUF-u 2 pojma o parteru imao nije, nakon 2-3 godine došao do toga da je u parteru kao u stojci, a i dalje u stojci rješava borbe komotno, bez da bi izgubio nešto previše (štoviše, čak je nadodao i ostale elemente - kickovi, hrvanje, koljena i sl.), s time da završava i protivnike u parteru.

I nema ni približno uvjete kao Mirko (Werdum, Lister i slična ekipa).
loreia
2009-03-17T19:33:07Z
Slash wrote:

loreia wrote:

Marcus Davis se ne slaže s time... Prije MMA karijere 17-1 ili tako nešto u boksu, na TUF-u 2 pojma o parteru imao nije, nakon 2-3 godine došao do toga da je u parteru kao u stojci, a i dalje u stojci rješava borbe komotno, bez da bi izgubio nešto previše (štoviše, čak je nadodao i ostale elemente - kickovi, hrvanje, koljena i sl.), s time da završava i protivnike u parteru.

Marcus Davis mi je jedan od najdrazih boraca, ali ne vidim kakve on ima veze sa Mirkom :)10
Mirkec ni nakon par godina treniranja partera nije bio u stanju napraviti armbar Kongu.
Slash
2009-03-17T22:53:57Z
loreia wrote:

Marcus Davis mi je jedan od najdrazih boraca, ali ne vidim kakve on ima veze sa Mirkom :)10
Mirkec ni nakon par godina treniranja partera nije bio u stanju napraviti armbar Kongu.

Bazično udarač koji je prešao u MMA... I uspješno je savladao sve MMA elemente i koristi ih u borbi, a nije dovodio Werduma, Listera i sl. ekipu.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2009-03-17T23:30:51Z
Mirko je za jutarnji rekao da je najbliži nastupu na K-1 MAX turniru u srpnju. Kolko ja znam na tim turnirima nastupaju samo borci do 70 kg, čak i u revijalnim borbama. Nikad nijedan teškaš nije nastupio na K-1 MAXu.
Ako je to istina da će tamo nastupiti, onda mi je jasno zašto je ostao u Japanu. Tamo je Bog i uslišavaju mu svaku želju, čak mijenjaju pravila zbog njega. :)20
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
MrJinks
2009-03-18T07:37:02Z
bero wrote:

Mirko je za jutarnji rekao da je najbliži nastupu na K-1 MAX turniru u srpnju. Kolko ja znam na tim turnirima nastupaju samo borci do 70 kg, čak i u revijalnim borbama. Nikad nijedan teškaš nije nastupio na K-1 MAXu.
Ako je to istina da će tamo nastupiti, onda mi je jasno zašto je ostao u Japanu. Tamo je Bog i uslišavaju mu svaku želju, čak mijenjaju pravila zbog njega. :)20

Blah... Ne bi me cudilo da ispadne da ima borbu s Masatom po MMA pravilima.
Jupidu.
2009-03-18T08:07:38Z
Slash wrote:

loreia wrote:

da al mirko nema talenta za jiu jitsu...fali mekoće
REPUBLIKA HRVATSKA: MMA DIPLOMA: DR JUPIDU
OVOM DIPLOMOM SE POTVRĐUJE DA DR JUPIDU OVLAŠTENI MMA PROCJENITELJ I TRENER
OVA DIPLOMA ODNOSI SE ISKLJUČIVO ZA MMA I SPECIFIČNE MMA FIZIČKE PRIPREME

SPLIT: 21.7.2007 GOD

hamush-prvak wc mma organizacije
loreia
2009-03-18T08:34:28Z
Slash wrote:

loreia wrote:

Bazično udarač koji je prešao u MMA... I uspješno je savladao sve MMA elemente i koristi ih u borbi, a nije dovodio Werduma, Listera i sl. ekipu.

Sve ja to kontam, al njih su dvojica dvije razlicite osobe. Ne mozes zbrajati kruske i jabuke.
Mirko nikada nece biti u stanju primjeniti steceno znanje dzije u stvarnoj borbi (mislim na ofenzivni parter), on cak nema niti uvjezbano dizanje jednom kad ga netko obori. Jednostavno se na podu brani i ceka da ih sudac podigne.

Davis ima puno vise talenta za dziju, nije tako krut kao Mirko.
A najbolje od svega je sto mu striking game uopce ne pati zbog toga.

Samo sada, sa 35 godina, Mirko moze jos samo izbrusiti svoj stil sa pocetka MMA karijere. Brzina, striking, TD defense, i defenzivni parter... ako s tom formulom pokusa jos jednom .... ima 20% sanse da se vrati na vrh.

Zapravo, fali mu jos klinc i hrvanje, borba za njega ne smije biti gotova cim ga netko tezi (90% teskasa) uhvati u klinc.
loreia
2009-03-18T08:35:37Z
Jupidu. wrote:

Slash wrote:

loreia wrote:

da al mirko nema talenta za jiu jitsu...fali mekoće

Navodno na treninzima nije uopce los, al zato u borbi djeluje kao da je jucer poceo trenirati parter... :)10