Reaktivac
2011-12-30T18:14:35Z
Dakle, mladji brat, krelac, otišao na izlet, par dana busem u Njemačku...

Kako bi prekratio dosadu, za vrijeme puta, izvan granica RH i na odredištu u Njemačkoj, surfao je netom preko iPhone 4S, uploadao slike na facebook, čitao vijesti, vrtio youtube clipove i sl... Misleći da mu pretplatnička tarifa unutar T-Mobile mreže, pokriva, odnosno pretplatički paket uključuje i 3G surfanje u inozemstvu...

Sreća u nesreći da sam mu odmah poslao sms poruke upozorenja, čim sam skužio da je u Munchenu (ne znajući da je u Njemačkoj) i da NIKAKO NE SURFA PREKO 3G MOBILNE MREŽE, već SAMO TE ISKLJUČIVO PREKO SLOBODNE WLAN MREŽE ILI WLAN MREŽE ZA KOJU JE DOBIO LOZINKU.

Naravno, telac nije znao što radi pa ga uskoro očekuje "božićna i novogodišnja čestitka" od T-Mobile mreže...

U službi za korisnike, po povratku u RH, rekli su mu da je trenutan T-Mobile račun, cca. 10.700 kn (da dobro ste pročitali - deset tisuća i sedam stotina kuna) plus, račun još uvijek nije formiran u cjelosti... Dakle, plus još stotina ili par tisuća kuna... ? :)22

Tako da vi koji idete na skijanje ili putujete u inozemstvo, a da ste pretplatnici T-Mobile, VIP ili Tele2 mobilne mreže; pazite što radite - NE SURFAJTE PREKO 3G MREŽE, VEĆ SAMO TE ISKLJUČIVO PREKO WLAN mreže i IMAJTE NA UMU DA STE U ROAMINGU.

Najbolje da isključite mobitel s pretplatničkim brojem, uzmete neki broj na bonove i onda ste mirni. :)36

BTW; 100 kb preko njemačke roaming 3G mreže je 9 kn. Dakle, 1 mb = 92,16 kn...

Sponsor
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2011-12-30T18:37:40Z
10 soma
ufff
gadno
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
roko
  • roko
  • Advanced Member
2011-12-30T18:44:48Z
Reaktivac wrote:

Dakle, mladji brat, krelac, otišao na izlet, par dana busem u Njemačku...

Kako bi prekratio dosadu, za vrijeme puta, izvan granica RH i na odredištu u Njemačkoj, surfao je netom preko iPhone 4S, uploadao slike na facebook, čitao vijesti, vrtio youtube clipove i sl... Misleći da mu pretplatnička tarifa unutar T-Mobile mreže, pokriva, odnosno pretplatički paket uključuje i 3G surfanje u inozemstvu...

Sreća u nesreći da sam mu odmah poslao sms poruke upozorenja, čim sam skužio da je u Munchenu (ne znajući da je u Njemačkoj) i da NIKAKO NE SURFA PREKO 3G MOBILNE MREŽE, već SAMO TE ISKLJUČIVO PREKO SLOBODNE WLAN MREŽE ILI WLAN MREŽE ZA KOJU JE DOBIO LOZINKU.

Naravno, telac nije znao što radi pa ga uskoro očekuje "božićna i novogodišnja čestitka" od T-Mobile mreže...

U službi za korisnike, po povratku u RH, rekli su mu da je trenutan T-Mobile račun, cca. 10.700 kn (da dobro ste pročitali - deset tisuća i sedam stotina kuna) plus, račun još uvijek nije formiran u cjelosti... Dakle, plus još stotina ili par tisuća kuna... ? :)22

Tako da vi koji idete na skijanje ili putujete u inozemstvo, a da ste pretplatnici T-Mobile, VIP ili Tele2 mobilne mreže; pazite što radite - NE SURFAJTE PREKO 3G MREŽE, VEĆ SAMO TE ISKLJUČIVO PREKO WLAN mreže i IMAJTE NA UMU DA STE U ROAMINGU.

Najbolje da isključite mobitel s pretplatničkim brojem, uzmete neki broj na bonove i onda ste mirni. :)36

BTW; 100 kb preko njemačke roaming 3G mreže je 9 kn. Dakle, 1 mb = 92,16 kn...

Inače na iPhoneu postoji opcija koja kad si u roamingu odnosno kada nisi spojen na matičnu mrežu ne možeš se spojiti na internet nikako drugačije osim preko WLAN-a i to je tako namješteno po defaultu na svakom iPhoneu. Dakle buraz je dirao nešto što možda i nije trebao 🙂 Neka si provjeri na iPhoneu pod Settingsima --> General --> Network --> Data Roaming i neka isključi tu opciju.
loreia
2011-12-30T18:54:09Z
Pa zar nije dobio upozorenje da je presao standardnu potrosnju u zadnja tri mjeseca? 10kila je prilicna cifra !!
dr. Jupidu wrote: diskusting
Acidofil
2011-12-30T19:09:51Z
Svaki smartphone mislim da ima opciju da u roamingu ne ide na net, to mi je prvo što sam uključio kad sam svoj kupio... Pa što je radio majketi da je 10 kila račun naterao...
Reaktivac wrote:

Jupi ima pileća prsa... i noge kao neuhranjeni noj... :)
Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

Reaktivac
2011-12-30T19:13:14Z
loreia wrote:

Pa zar nije dobio upozorenje da je presao standardnu potrosnju u zadnja tri mjeseca? 10kila je prilicna cifra !!

Po "poslovniku ili protokolu" T-Mobile operatera, poruku upozorenja navodno dobiva tek kada prekorači 8000 kn. Zaista, za svaku "pohvalu kako revno brinu" o potrošnji svojih pretplatnika. :)8
Reaktivac
2011-12-30T19:17:25Z
roko wrote:

Inače na iPhoneu postoji opcija koja kad si u roamingu odnosno kada nisi spojen na matičnu mrežu ne možeš se spojiti na internet nikako drugačije osim preko WLAN-a i to je tako namješteno po defaultu na svakom iPhoneu. Dakle buraz je dirao nešto što možda i nije trebao 🙂 Neka si provjeri na iPhoneu pod Settingsima --> General --> Network --> Data Roaming i neka isključi tu opciju.

Seljo nije znao, a neznanje se skupo plaća...:)22

Znam ja sve to, ali jednostavnije mi je napisati da isključe mobitele, nego da objašnjavam neznalicama tehničke opcije i podešavanje na smartphone-u...

Meni je zakon ovaj mobitel Samsung, dual sim što imam; mogućnost da izaberem te isključim pretplatnički broj i da mi ostane aktivan samo prepaid broj, dok sam u inozemstvu... Ili obratno... po želji i potrebi... Inače, jasno da su oba aktivna i rade.
Acidofil
2011-12-30T19:17:46Z
Reaktivac wrote:

loreia wrote:

Po "poslovniku ili protokolu" T-Mobile operatera, poruku upozorenja navodno dobiva tek kada prekorači 8000 kn. Zaista, za svaku "pohvalu kako revno brinu" o potrošnji svojih pretplatnika. :)8

Pa jel bar tu dobio?
Reaktivac wrote:

Kad ga oborim, staviću nogu na njega kao kakav engleski lovac koji je ustrijelio lava ili grizzlya i od toga napraviti gif za signature... :)

dr jupidu wrote:

u neku ruku mi je žao reakta ....koda se maže umjesto klosionom za tijelom onim retardantom za pruge

karl anal wrote:

jupi ti si nesposoban, da odeš na takmičenje iz nesposobnosti, bio bi drugi, jer si nesposoban bit prvi...

Reaktivac
2011-12-30T19:19:42Z
Acidofil wrote:

Pa jel bar tu dobio?

Dobio ili ne dobio... sad je gotovo i morati će da plati... Nije baš bio raspoložen za razgovor pa ga nisam pitao, a T-Mobile se sigurno nije žurilo da ga žurno obavijesti...
evander
2011-12-30T19:27:42Z
Reci bratu da se dogovori s T-Mobileom za obročno plaćanje. I meni se dogodilo slično, ostavio sam u hotelskoj sobi u Njemačkoj laptop spojen na internet preko T-Mobileove GSM kartice. I laptop si je cijelo popodne skidao nadogradnje kojekakvog softwarea s interneta. A ja sam samo htio provjeriti e-mail. Sljedeći mjesec račun je iznosio 3000 kuna, otplatio sam ga u šest mjesečnih rata.
loreia
2011-12-30T19:28:06Z
Acidofil wrote:

Svaki smartphone mislim da ima opciju da u roamingu ne ide na net, to mi je prvo što sam uključio kad sam svoj kupio... Pa što je radio majketi da je 10 kila račun naterao...

Ma da citas samo naslove vijseti, platit ces nekoliko tisuca u roamingu. To je skupo kao sam vrag.
A to sto telefoni imaju opcije, mozes objesiti macku o rep. I ja sam nedavno putovao u Njemacku sa tek dobijenim Android telefonom, i od milijun opcija nisam imao pojma da mi je ukljuceno spajanje na internet. Samo sam primjetio da mi "iz cista" mira dolaze poruke sa G-Maila. Ovaj je mobitel dosao od VIPNeta, pa ako oni nisu iskljucili tu opciju za, vjerujem da nisu ni supci iz T-Coma. Ipak im to nije u interesu.
Acidofil
2011-12-30T19:30:57Z
loreia wrote:

Acidofil wrote:

Ma da citas samo naslove vijseti, platit ces nekoliko tisuca u roamingu. To je skupo kao sam vrag.
A to sto telefoni imaju opcije, mozes objesiti macku o rep. I ja sam nedavno putovao u Njemacku sa tek dobijenim Android telefonom, i od milijun opcija nisam imao pojma da mi je ukljuceno spajanje na internet. Samo sam primjetio da mi "iz cista" mira dolaze poruke sa G-Maila. Ovaj je mobitel dosao od VIPNeta, pa ako oni nisu iskljucili tu opciju za, vjerujem da nisu ni supci iz T-Coma. Ipak im to nije u interesu.

Pa što bi oni to isključivali, ako kupuješ smartphone, nauči s njim rukovati... Ti me prvi ismijavaš kad vas ovdje na forumu jebem u zdrav mozak sa pitanjima, al zato ne otvaram ovakve topice da sam nabio račun :)20
Reaktivac wrote:

dr jupidu wrote:

karl anal wrote:

loreia
2011-12-30T19:33:27Z
Reaktivac wrote:

Nije baš bio raspoložen za razgovor

To vjerujem. 10 kila je cifra sa kojom student kupi polovno auto.
shogun33
2011-12-30T19:38:13Z
T-mobile je gamad lopovska kao i sve ostale mreze, al sam si je kriv za to.
Koliko godina ima uopce? Sorry al moras bit dobro neozbiljan da to uradis. Da je moj brat ja bi ga nokautirao :)18
loreia
2011-12-30T19:38:23Z
Acidofil wrote:

loreia wrote:

Acidofil wrote:

Pa što bi oni to isključivali, ako kupuješ smartphone, nauči s njim rukovati... Ti me prvi ismijavaš kad vas ovdje na forumu jebem u zdrav mozak sa pitanjima, al zato ne otvaram ovakve topice da sam nabio račun :)20

To stoji, ali i oni bi trebali imati nekakvu odgovornost prema korisniku. Ako racun "iz cista mira" naraste 50 puta u odnosu na normalne iznose, onda ne bi trebali samo zadovoljno trljati ruke, nego bi trebali upozoriti klijenta. Jedan SMS "trenutno stanje racuna je 1000kn" bi bio dovoljan.

Ovakve se stvari trebaju urediti zakonom, da se T-Com ne moze praviti blesav i ubirati pare. Mene je VIPNet upozorio SMS-om kad je potrosnja bila tek nekoliko kuna.
loreia
2011-12-30T19:39:40Z
evander wrote:

Reci bratu da se dogovori s T-Mobileom za obročno plaćanje.

To svakako, ali na zalost morat ce platiti sve do zadnje kune. Ipak je njegova greska.
loreia
2011-12-30T19:40:28Z
shogun33 wrote:

Da je moj brat ja bi ga nokautirao :)18

Sta ako ti je brat 30 kila tezi i 20cm visi? :)24
loreia
2011-12-30T19:41:10Z
Reaktivac wrote:

loreia wrote:

Ja sam takvu poruku dobio od VIP-a bez problema (i to nakon vrlo male potrosnje, jer je potrosnja pretjodni mjesec bila 0 kn). Stvarno su gamad kakve nema te seronje iz T kome. Kako su uopce dosli do cifte od 8000kn? Zasto nisu stavili 80.000 !? Mislim da je zakonski definirano da te moraju obavijestiti kad prijedjes prosjek za zadnja tri mjeseca.
shogun33
2011-12-30T19:46:06Z
loreia wrote:

shogun33 wrote:

Ne znam kakva je u Reakta situacija. Al da je moj mladji brat, kojeg ja izvalcim iz svih govana, to uradio. Ne bi dobro prosao :)22
Reaktivac
2011-12-30T20:06:45Z
shogun33 wrote:

loreia wrote:

shogun33 wrote:

Ne znam kakva je u Reakta situacija. Al da je moj mladji brat, kojeg ja izvalcim iz svih govana, to uradio. Ne bi dobro prosao :)22

Nema potrebe da ga nokutiram - to čuvam za "dr. jupidu-a". :)20

Nije mladji brat kriv što su geni pameti te intiligencije otišli k meni. :)

Probati će sa žalbom, iako će morati da plati... znam za 6 mjesečnih rata, no možda treba igrati na kartu kako T-Com nije obavijestio njega kao pretplatnika o višestruko povećanoj potrošnju u odnosu na zadnja tri mjeseca ili prosjek mj. računa...

Platiće iz svog džepa... radi...

10.700 kn je siguran trošak, ali ukupan roaming još nije formiran, tako da cifra može biti još veća... :)23

BTW; ima 35 godina... :)22

Users browsing this topic