prije nego sto me budete lincovali - volim i HR i HRvate, no mogu i biti objektivan:
reakto, hrvati su imali 16 godina da dignu drzavu na noge, a vidi dokle su stigli -
ta uvjek aktualna isreka kad se radi o EU - mozemo mi to sami - mi toliko ide na
zivce, pa 16 godina su svi sami - svi sami sebi trpali novce u dzepove, svako sere
da ce on nesto promijenit i cim ga stavis na neku poziciju odmah zaboravi sve sta je
propovijedao i odmah pocinje da si skuplja bogatstvo....
to i hrvati normalo sami govore, no cim se ja kao "austrijanac" ukljucim u razgovor i reknem
neku objektivnu recenicu onda se odmah te predrasude sakriju u skrivenom trezorcicu i onda
se mene napada - sta se ti mijesas koji k* vi svabe ste vake, nake bla bla bla - a zapravo i
nisam "svabo" nego samo tamo zivim posto su starci otisli tamo.
Fakt je da je HR losije nego ikada, svi se samo zale, svi samo pricaju kako je nama gore lakse,
a niko se nepita zasto - dok sam radio u ZGu naslusao sam se toliko toga, najvise sam to cuo
kad sam se vracao sa posla, oko 15 sati, tad kad pola ZG-a ide kuci sa posla i svi kukaju kak
se nema novca itd. a idu u HEBENI 15 sati kuci - to u austriji nema, svako ko bolje zaraduje sjedi
od 7 do 7 na poslu i to je HEBENI FAKT! toga jesam vidio u HR ali jako rijetko.
Cinjenica je da su Slovenci oduvijek gurali taj nezeljni pojam "Balkan" prema istoku, i onda su i Hrvati odlucili
da guraju balkan prema Bosni, jadni Bosanci ga nemaju gdje gurat, ali je cinjenica da HR mozes "iznijet"
sa balkana ali balkan nikad iz Hrvatske, u toliko ljudi vidim taj pravi balkan, samo je cesto dobro skriven,
pravimo se da neslusamo cajke, govorimo cisto hrvatski, ali kad stisne su svi pravi balkanci, onda je svako
pametniji od svakoga, elektricar zna bolje postavit cijevi od instalatera i obrnuto, svako je pametniji od
ovog i onog.... i taj skriveni balkan je doveo hrvatsku gdje jest - u p...m.... i oni koji su to shvatili oduvijek
pricaju - daj boze da nas jednog dana svabo nauci pameti - jel dokle su nas hrvati doveli sami vidite...
+ to sto gore pise o kavi u sloveniji - zar mislite da u hr cijene jos mogu poskupiti? pa cijene su sad vec
vislje nego u austriji, prema gore nema vise mnogo mjesta, nemogu bit ko u skandinaviji..
a i nekretnine su sad vec preskupe, svaka budala svoje procjenjiva 5x vise nego sto stvarno vrijedi -
ono sta na moru rade je vec preslo sve granice...
tako da - neznam kako bi moglo jos biti gore sa EU nego sto je sad...
On je čovjek jako dobar momak!