Reaktivac
2011-12-16T09:27:05Z
Idemo vidjeti koje "pogodnosti" ćemo imati u EU:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje

3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata, vjerovatno i alkoholnih proizvoda

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su
1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH

10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice

http://www.mvpei.hr/cust.../hrv/files/110616_EU.pdf 

List "Vjesnik", navodno je objavio sva poglavnja pristupanja HR u EU.

Pa glasajte za pristupanje u EU... :)22

Sponsor
karl anal
2011-12-16T10:36:20Z
političari nam ulazak u EU uredno predstavljaju kao naš spas a u stvari smo NA-JE-BA-LI
da imamo iti malo mozga nama eu netreba, ali...
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
bbbmarc
2011-12-16T10:41:51Z
EU je fenomenalna stvar za svaku zemlju koja je iznutra dobro uređena i sređena, jer joj otvara neviđena mogućnosti,

a nesređene i jadne izkorumpirane zemlje ulaskom u EU bit će samo još jadnije dok se iznutra ne srede
free fighter
2011-12-16T11:30:42Z
ne znam ako je bas dobro u eu i mi smo u eu slovenija i nije bas zlatno sve evo jedan primjer u cijenama
pre u tolarima kava bila 90-100 tolara a sad u evrima ti je kava 1,20-1,50 eura sto znaci pre je kava bila 40-50 centi preracunato iz tolara sve cijene se digle a plate ostale iste 500-600 eura tako da evropa nije bas zlatna druge drzave ti zapovijedaju sto i kako ne znam svak zna svoje al vidjet cete kad udjete u eu kako ce vam biti dobro ili ne sami cete morati presuditi o tome pozz
pobjednik ima puno prijatelja gubitnik ima samo prave prijatelje
thelovacluka
2011-12-16T11:49:30Z

Obavezno treba informirati ljude o EU. I nek sami donesu odluku.

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
govedo
2011-12-16T11:57:54Z
Tu je sve receno, davno prije.

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!" (Bruno Bušić)
mark
  • mark
  • Advanced Member
2011-12-16T12:17:03Z
Hrvatska im je zanimljiva zbog obale i drugih prirodnih bogatstava a pristupanjem ne dobiva ništa osim još jače konkurencije robe sa zapada.
balkanbomber
2011-12-16T12:33:35Z
prije nego sto me budete lincovali - volim i HR i HRvate, no mogu i biti objektivan:

reakto, hrvati su imali 16 godina da dignu drzavu na noge, a vidi dokle su stigli -
ta uvjek aktualna isreka kad se radi o EU - mozemo mi to sami - mi toliko ide na
zivce, pa 16 godina su svi sami - svi sami sebi trpali novce u dzepove, svako sere
da ce on nesto promijenit i cim ga stavis na neku poziciju odmah zaboravi sve sta je
propovijedao i odmah pocinje da si skuplja bogatstvo....

to i hrvati normalo sami govore, no cim se ja kao "austrijanac" ukljucim u razgovor i reknem
neku objektivnu recenicu onda se odmah te predrasude sakriju u skrivenom trezorcicu i onda
se mene napada - sta se ti mijesas koji k* vi svabe ste vake, nake bla bla bla - a zapravo i
nisam "svabo" nego samo tamo zivim posto su starci otisli tamo.

Fakt je da je HR losije nego ikada, svi se samo zale, svi samo pricaju kako je nama gore lakse,
a niko se nepita zasto - dok sam radio u ZGu naslusao sam se toliko toga, najvise sam to cuo
kad sam se vracao sa posla, oko 15 sati, tad kad pola ZG-a ide kuci sa posla i svi kukaju kak
se nema novca itd. a idu u HEBENI 15 sati kuci - to u austriji nema, svako ko bolje zaraduje sjedi
od 7 do 7 na poslu i to je HEBENI FAKT! toga jesam vidio u HR ali jako rijetko.

Cinjenica je da su Slovenci oduvijek gurali taj nezeljni pojam "Balkan" prema istoku, i onda su i Hrvati odlucili
da guraju balkan prema Bosni, jadni Bosanci ga nemaju gdje gurat, ali je cinjenica da HR mozes "iznijet"
sa balkana ali balkan nikad iz Hrvatske, u toliko ljudi vidim taj pravi balkan, samo je cesto dobro skriven,
pravimo se da neslusamo cajke, govorimo cisto hrvatski, ali kad stisne su svi pravi balkanci, onda je svako
pametniji od svakoga, elektricar zna bolje postavit cijevi od instalatera i obrnuto, svako je pametniji od
ovog i onog.... i taj skriveni balkan je doveo hrvatsku gdje jest - u p...m.... i oni koji su to shvatili oduvijek
pricaju - daj boze da nas jednog dana svabo nauci pameti - jel dokle su nas hrvati doveli sami vidite...

+ to sto gore pise o kavi u sloveniji - zar mislite da u hr cijene jos mogu poskupiti? pa cijene su sad vec
vislje nego u austriji, prema gore nema vise mnogo mjesta, nemogu bit ko u skandinaviji..
a i nekretnine su sad vec preskupe, svaka budala svoje procjenjiva 5x vise nego sto stvarno vrijedi -
ono sta na moru rade je vec preslo sve granice...

tako da - neznam kako bi moglo jos biti gore sa EU nego sto je sad...
On je čovjek jako dobar momak!
rampage308
2011-12-16T12:54:25Z
ako mi sad na referendumu izglasamo npr.70% da smo protiv ulaska u EU, HR ulazi bez obzira na rezultate ili.. ???
-HMD-
2011-12-16T13:19:21Z
rampage308 wrote:

ako mi sad na referendumu izglasamo npr.70% da smo protiv ulaska u EU, HR ulazi bez obzira na rezultate ili.. ???

70% sigurno neće glasati protiv, jer praktički u masovnim medijima se samo potiče "Za EU". Ali eto, ukoliko bi se to dogodilo ja sam siguran da bi se raspisao drugi referendum pa treći i tako redom... (sličan primjer je bio s Irskom)
mark
  • mark
  • Advanced Member
2011-12-16T13:22:37Z
-HMD- wrote:

rampage308 wrote:

70% sigurno neće glasati protiv, jer praktički u masovnim medijima se samo potiče "Za EU". Ali eto, ukoliko bi se to dogodilo ja sam siguran da bi se raspisao drugi referendum pa treći i tako redom... (sličan primjer je bio s Irskom)

već su se oni za to davno pobrinuli..promjenili su zakon o referendumu..prije je trebalo 50%+1 od ukupnog broja glasača a po novom 50%+1 od onih koji su izašli. Nema taj referendum veze s demokracijom.
thelovacluka
2011-12-16T14:06:09Z
Ako si mi ne napraimo rea u državi, sigurno nam neće nitko drugi. Tko misli da se EU širi na države kao što smo mi da nam budu podrška, da nam pomognu ili takve bajke, taj se mora skockati. SVE političke, gospodarske il bila kakve odluke rade se isključivo zbog koristi.

Ne znam koliko vas je pogledalo ovaj video koji sam stavio prije, ali čovje je u pravu i nemam šta dodati više.

EU nema veze s demokracijom prosperitetom ili nekim zajedništvom.

Jel ko čuo od vas za asovne prosvjede u mađarskoj? o njima s ene priča, jer su protiv EU, jer se to cenzurira ko u doba komunizma, katastrofa. POgledajte Nigelov govor u parlamentu, kako ih osovbno proziva ko dječake u školi. :

thelovacluka
2011-12-16T14:06:59Z
mark wrote:

-HMD- wrote:

rampage308 wrote:

već su se oni za to davno pobrinuli..promjenili su zakon o referendumu..prije je trebalo 50%+1 od ukupnog broja glasača a po novom 50%+1 od onih koji su izašli. Nema taj referendum veze s demokracijom.

:)36
Slash
2011-12-16T14:31:32Z
karl anal wrote:

političari nam ulazak u EU uredno predstavljaju kao naš spas a u stvari smo NA-JE-BA-LI
da imamo iti malo mozga nama eu netreba, ali...

Političari valjda imaju dobre funkcije unutar EU obećane pa zato.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2011-12-16T14:53:45Z
Dokazali smo kako vrhunski znamo sami sebe voditi, tako da svaki komentar da nam je bolje samima automatski pada u vodu.
Ulaskom u EU imamo priliku srediti državu i da nam svima bude bolje, ali to naravno prvenstveno ovisi samo o nama samima.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
nofrx
2011-12-16T14:59:55Z
EU i neoliberalizam su novo jednoumlje.
svi znamo šta je nacističko ili komunističko jednoumlje. da ne smiš mislit drugačije.

ovi sad na sofisticiraniji način rade isto.
oni ti teoretski dozvole da misliš drugačije, ali ti u praksi nametnu svoje mišljenje.

npr.
EU nema alternative.
spas eura nema alternative.
neoliberalna politika nema alternative.
centralizacija EU nema alternative.

KW CHAMPION
mark
  • mark
  • Advanced Member
2011-12-16T15:06:08Z
bero wrote:

Dokazali smo kako vrhunski znamo sami sebe voditi, tako da svaki komentar da nam je bolje samima automatski pada u vodu.
Ulaskom u EU imamo priliku srediti državu i da nam svima bude bolje, ali to naravno prvenstveno ovisi samo o nama samima.

zvuči kao neka partijska propovijed:)18 U Hrvatskoj će od EU prosperirat oni koje se uhljebe u EU parlament a ostalima će biti isto ili gore.
thelovacluka
2011-12-16T15:07:10Z
bero wrote:

OMG,ovo je jedno od žeščih banaliziranja logike. I na kraju paradoks. ovo je palo u bunar a ne u vodu
Ako ovisi o nama samima, zašto bi išli u EU?

Daj mi reci bero kojim konkretno postupcima će nama EU srediti državu?
Ljudi vi ne shvaćate da je EU u kolapsu, a mi se borimo da udjemo, kao da bude to promjenilo nešto.Kao da budu nam došli gospoda, stručnjaci iz EU u sabor, izglasali umjesto nas reorganizaciju lokalnih samouprava, decentralizaciju države. da konačno prestanemo se zaduživati i prodavati, da prestanemo prodavati talijanima drvo kao sirovinu i kupujemo od njih skupocijeni namještaj a ljudi nama nezaposleni...

Pa o čemu pričamo.
Čim padne granica, svi ljudi koji su u mogućnosti idu radit na zapad kao jeftina radna snaga. i to je tek početak.

Ovo je ko da se kupi elektrostimulator za trbušnjake..
Nema trbušnjaka bez pravilne tjelovježbe i pravile prehrane.
NEMA prosperiteta Hrvatske bez toga da si mi sami skockamo gospodarstvo.

A ako ne možemo još sada, ne znači da sljedeća genercija ne bude mogla.

thelovacluka
2011-12-16T15:08:43Z
nofrx wrote:

EU i neoliberalizam su novo jednoumlje.
svi znamo šta je nacističko ili komunističko jednoumlje. da ne smiš mislit drugačije.

ovi sad na sofisticiraniji način rade isto.
oni ti teoretski dozvole da misliš drugačije, ali ti u praksi nametnu svoje mišljenje.

npr.
EU nema alternative.
spas eura nema alternative.
neoliberalna politika nema alternative.
centralizacija EU nema alternative.

potpisujem :)36

o tome ja pričam. malo je ljudi koji shvaćaju ovo. gledaju Zeitgeist i misle da su sve shvatili a ipak su samo ovce i ne razmišljaju svojim glavama 😉
Aleksa
2011-12-16T15:13:41Z
Reaktivac wrote:

Idemo vidjeti koje "pogodnosti" ćemo imati u EU:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje

3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata, vjerovatno i alkoholnih proizvoda

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su
1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH

10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice

http://www.mvpei.hr/cust.../hrv/files/110616_EU.pdf 

List "Vjesnik", navodno je objavio sva poglavnja pristupanja HR u EU.

Pa glasajte za pristupanje u EU... :)22

:)10 :)11 :)26 :)32 :)38 i neznam još koji smajlič da stavim na to što si napisao, toliko je (izvini) gluposti da mi se NE argumentira. Molim te uzmi knjigu Makro ekonomija za početnike i bit ce ti jasno da vam nema spasa ako se ne pripojite. Šta ima EU od vas, ništa isto ko i od nas, to je i razlog da su vas izbegavali 9 godina, samo Hr profitira ulazkom...
Similar Topics
Users browsing this topic