dajte malo prokomentirajte sparing sa babaluom i pokijevu stojku opcenito
Poki je pravi profesionalac, jako je posvećen sportu, i jako ga cijenim. Što se njegove stojke tiče, on nije neki idealan borac. Radi ljevom, ali njegovi udarci prednjom nisu nešto ubojiti. Ima tu jednu dobru stvar, kad mu protivnik krene u svoju desnu, Poki kresne dobru desnicu, i brzu i preciznu. Generalno je malo krut, ne nedostaje mu toliko brzine, koliko mekoće, ali, opet, da nije tako čvrst i jak, bio bi vjerovatno lakša meta u ostalim aspektima igre.
Dobro je da ima prilike odraditi sparinge sa Babaluom, čovjek ima ogromno iskustvo, ovo je bio dosta ozbiljan sparing, ne toliko po intezitetu, već po načinu na koji su ga odradili. I jedan i drugi su shvatili protivnika i ovaj sparing ozbiljno, nisu se upuštali u nekakav klasični boksački sparing sa dugim izmjenama, vidi se da je akcenat bio na kretanju, na prvom udarcu, na otvaranjima i obrani kao da je pravi meč u pitanju. Šteta je da nisu radili u kavezu, kretanje je tu ipak drugačije, i mislim da se Igor solidno adaptirao za kavez.
Što se njegovog protivnika tiče, Soszynski je srčan, jak, i čvrst borac. Svako ko je trenirao boks ili džiju džicu, ko voli velemajstore tipa Roy Jones ili Roger Gracie, nema visoko mišljenje o njegovom stilu. Nije ga lako zaustaviti, oće čovjek primiti udarac i odmah vratiti jači, to mu je veliki kvalitet, taj poteže čim dobije priliku. Tehnički nije nešto, ali ima teške ruke, i relativno je brz. Tući se sa takvom živinom nije lak zadatak ni za koga. Pokijeva je šansa da ga pogodi u stojki tom desnom, Poljak je dosta otvoren na nogama, nije to nevjerovatan rasplet događaja, ali, generalno, "Eksperiment" je veliki favorit. Na žici je jači, završe li dolje, jači je, već sam rekao da je gadan i na nogama.
U ovom sparingu nismo vidjeli kakav je Poki sa udarcima nogama, čini mi se da je Bonnar u drugoj borbi baš nogama uspio razbiti Poljakov ritam.