Ulažu Uberallesi u sve sportove, znam da imaju jak ligaški sustav natjecanja, par znanaca mi igra tamo, i kažu da ima pojedinih majstora već u 3. ligi. Ko igra za našu reprezentaciju? Daj nam priču malo.
Imaju jaku amatersku bazu što je podloga za vrhunske profesionalne uspjehe. Mislim da su po br. igrača s titulama odma iza Rusije, a u 3. ligi se već mogu sredit angažmani da se igra partija za 200-300 eura.
Za našu reprezentaciju igraju:
Hrvoje Stević rtg 2614; 1980. godište, bio je kadetski prvak svijeta do 15. godina veliki talent no možda i ne najmarljiviji radnik. Lakoća kojom je "držo" prvu tablu protiv igrača iz svjetskog vrha je impresivna s toga šteta da nije postigo nešto više.
Ivan Šarić rtg 2648 (vjerujem da je Šarić postavljen na drugu ploču kako bi mu se gradilo uzlaznu putanju) je najveći hrvatski talent i trenutno najviše rejtingirani igrač. 1990. godište, bio je prvak europe do 18. (u Šibeniku) i prvak svijeta do 20. (Vijetnam). Na pragu ulaska u top100 je, a tu granicu bi možda mogo i u sljedećoj rtg listi probit (izlazi svakih 2 mjeseca) jer je jedini od naših igrača koji je opravdao/nadišo svoj očekivani rezultat (računa se po rejtingu protivnika s kojima si igrao...):
Mladen Palac je stariji igrač i nemam puno za reči o njemu. Vjerojatno je tu igrao nekakvu ulogu mentora, rezultat mu je bio težak podbačaj i smatram da mu nije mjesto u reprezentaciji.
Ante Brkić 2604, 1988.g., nekoć veliki talent konačno probija neku barijeru stagniranja zadnjih 5 godina, ali i na ovom turniru je podbacio tako da će i izgubit nešto na rtg-u.
O rezervi mi se ne priča previše, isto podbačaj, smatram da mu nije mjesto tamo.
Smatram kada se Šarić do kraja afirmira, te još jedan talentirani igrač '88 kojeg imamo odluči posvetit šahu malo ozbilnije, te Stević i Brkić dođu u formi na natjecanje mogla bi i neka medalja pasti ako se stvari poklope, ali među 10 bi sigurno bili.