http://dnevnik.hr/vijest...i-vlade-cekaju-spas.html kužim ja ljude i suosjećam ali bokte gdi im je bila glava kad su na plaću od 4.000kn dizali kredit sa ratom 1.500kn ili 2.000kn ????
ja sam digao kredu čija rata iznosi 25% od moje plaće jer sam se bojao više od toga dizati, te sva sreća nisam bio židov i odabrao sam eure :)20
nadam se da si blizu kraja otplate jer tko zna sto nam euro donosi.
Meni se povraca od subvencioniranih drzavnih kredita za novogradnje, umjesto da drzava pusti trziste da izregulira napuhane cijene, oni i dalje pomazu bankama i odrzavaju balon.
...pa ako se desi tvoja prognoza i nastane nered u EU, vrijednost eura će otići u racku i
otplatiti ću kredit za neku siću kao moji staci krajem 80-ih zbog inflacije :)20 meni se bljuje od ove države i ljudi koji ju vode, a opet sam inertna stoka i neću se politički angažirati :)22
i moji, lucky bastards :)20 Što će biti sa kreditima u eurima ako euro za dvije godine propadne kao valuta? Automatski se prebacuju u novu valutu ili šta?
ako se ne varam to bi bio presedan, tako da je teško procijeniti
vjerujem da bi bilo ozakonjeno neko "nasljeđivanje", pa bi se vjerojatno rekalkuliralo u valutu države iz koje je banka, npr. Zagrebačka bi po toj logici mijenjala u talijansku liru i sve ostalo bi po ugovoru bilo isto ili bi možda po defaultu išlo sve u švicarce :)39
no sumnjam u takav ishod, SAD je br. 1 u svijetu zato jer je ujedinjen, europa je svjesna da se mora držati zajedno i boriti će se sa problemima
moramo biti svjesni da je EU jebeno jak igrač na globalnoj razini, a pošto je relativno mlada unija potrebno je izgraditi održivi model upravljanja
Edited by user
2011-08-11T12:30:41Z
|
Reason: Not specified