akvic
2011-08-10T16:55:01Z
hamush wrote:

DoKoske wrote:

lijep post. svijet je odraz prosječnog individualca punog mana, i sam takav. no nadajmo se da ćemo evoluirat i da će budući naraštasju živjeti u boljem svijetu ako ne uništimo planet do onda

+11111

no ostaje pitanje kako se borit protiv primitivizma? kako se boriti protiv ovakvog nasilja?

nasiljem? supresijom? protjerivanjem? ljubavlju?
sto je na duzi rok ucinkovito???

UserPostedImage

UserPostedImage

ovu bagru sad treba prekomjernom silom pregaziti i držati ih sve nekoliko mjeseci u zatvorima i logorima, osuditi na maksimalne kazne sve kojima se može dokazati da su prekršili zakon, ovo je čisti oportunistički kriminal i barbarstvo
od pojedinaca treba napraviti primjer ostalima, a sve koji su se "našli" na mjestu događaja trepa pošteno opaliti po repu na sve moguće načine, tako da im ne padne na pamet ponoviti nešto slično

za dugotrajno rješenje treba shvatiti da savršenstvo ne postoji i jedini način za bolji svijet je UNAPRJEĐIVANJE, odnosno prvo moraš nešto napraviti da bi na tome naučio nešto novo, dobio novo iskustvo, prepoznao mane i slabosti, tako da sljedeći puta napraviš bolje
ovaj svijet treba poboljšavati tako da evoluira u nešto bolje, no napominjem da kako god da je loš, današnji svijet je bolji nego ikad u prošlosti

ljudi bi sve rješavali na "easy way" ili "na kredit" a to ne postoji u stvarnom svijetu, sve one dječje bajkice i krščanska doktrina nas je pretvorila u slijepce i imamo krivu predodžbu o svijetu
kažnjavanje zla, nagrađivanje dobra, pomaganje bližnjemu je na "nebu", a ne tu na Zemlji, ako želimo takav sustav onda ga trebamo sami stvoriti vlastitim radom i angažmanom

mislim da je dugotrajno rješenje globalizacija, širenje sličnih političkih uređenja i međunarodna povezanost na svim razinama, smanjivanje razlika, to će stvoriti osnovni preduvijet za veće gospodarsko povezivanje i napredak siromašnih dijelova svijeta, dok će se bogati (a tu mislim na srednji sloj razvijenih država) morati zadovoljiti sa trenutnim standardom

bilokakva revolucija može donjeti samo krv i suze

evo npr. ovo što se dešava u Libiji, vjerujem da je užasno živjeti pod onakvim režimom ali ljudi ginu da bi im nakon građanskog rata na vlast došao neki njihov hdz
hamush
2011-08-10T17:03:03Z
pa kada pogledas, kada je bila velika depresija, ljudi nisu pljackali i ubijali i divljali po ulicama, vec radili sve u svojoj moci da PREZIVE.
dakle razlika je u stavu. a nasilje i vandalizam su ocigledni pecat ovog doba i nacin izrazavanja nezadovoljstva...
akvic
2011-08-10T17:11:02Z
hamush wrote:

pa kada pogledas, kada je bila velika depresija, ljudi nisu pljackali i ubijali i divljali po ulicama, vec radili sve u svojoj moci da PREZIVE.
dakle razlika je u stavu. a nasilje i vandalizam su ocigledni pecat ovog doba i nacin izrazavanja nezadovoljstva...

mater im jebem i njihovom nezadovoljstvu, primljeni su u tuđu državu jer su nekima ponuđeni poslovi!!! ostali nek odjebu u svoje zemlje od kud su došli

pa moramo shvatiti da je ponuđeni posao vrijednost, a ne tlaka!!! isto tako taj posao možeš izgubiti
evo da ti sad u USA izgubiš posao, jel misliš da imaš pravo izaći na ulicu, provoditi teror i spaljivati tuđe vlasništvo?! mislim da je odgovor ne
ako ne nađeš novi posao u USA ti ćeš doći natrag doma i probati ćeš se snaći ovdije, tako svijet funkcionira

ljudi nisu djeca u vrtiću i trebaju se ponašati odgovorno, tko se ne ponaša tako mora biti pregažen i uništen, a ne da ostali rade i ulažu resurse kako bi udobrovoljili agrsivce, kriminalce i nasilnike
hamush
2011-08-10T17:14:20Z
nekako se cini da tokom cijele ove diskusije nitko ne zna PRAAVE uzroke ovih pizdarija. da li oni zaista postoje, ili jednostavno je tipping point kumulativno nezadovoljstvo + obijest, neznam.
sa akvicem se slazem 100%.
akvic
2011-08-10T17:22:40Z
hamush wrote:

nekako se cini da tokom cijele ove diskusije nitko ne zna PRAAVE uzroke ovih pizdarija. da li oni zaista postoje, ili jednostavno je tipping point kumulativno nezadovoljstvo + obijest, neznam.
sa akvicem se slazem 100%.

isto ko i početak 1. svjetskog rata, povod je bila pizdarija sa diskutabilnim krivcem, a razlog ljudska pohlepa
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T20:05:03Z
hamush wrote:

Problem je sto ovi ljudi jos uvijek nisu gladni, kad ogladne vidjet ces slicnu sliku.

Inace vidim puno generaliziranja u ovom topicu, sve se svodi na vandale i izjednacavanje svih prosvjeda u svijetu. Grcki nemiri nemaju veze s ovim, ako neces izaci na ulice kada ti vlada rasproda nacionalno blago i proda te bankama, kada ces?
Slash
2011-08-10T20:19:51Z
ive wrote:

hamush wrote:

Problem je sto ovi ljudi jos uvijek nisu gladni, kad ogladne vidjet ces slicnu sliku.

Inace vidim puno generaliziranja u ovom topicu, sve se svodi na vandale i izjednacavanje svih prosvjeda u svijetu. Grcki nemiri nemaju veze s ovim, ako neces izaci na ulice kada ti vlada rasproda nacionalno blago i proda te bankama, kada ces?

Sve je to u redu za Grke, ali nitko se ne pita zbog čega je došlo do toga.. Nisam skroz upućen u problematiku tako da neću tvrditi nešto što ne znam, ali Grčka se nije sama od sebe zadužila toliko. Negdje su morali utući te novce? Gdje?
Slash
2011-08-10T20:24:02Z
akvic wrote:

hamush wrote:

mater im jebem i njihovom nezadovoljstvu, primljeni su u tuđu državu jer su nekima ponuđeni poslovi!!! ostali nek odjebu u svoje zemlje od kud su došli

pa moramo shvatiti da je ponuđeni posao vrijednost, a ne tlaka!!! isto tako taj posao možeš izgubiti
evo da ti sad u USA izgubiš posao, jel misliš da imaš pravo izaći na ulicu, provoditi teror i spaljivati tuđe vlasništvo?! mislim da je odgovor ne
ako ne nađeš novi posao u USA ti ćeš doći natrag doma i probati ćeš se snaći ovdije, tako svijet funkcionira

ljudi nisu djeca u vrtiću i trebaju se ponašati odgovorno, tko se ne ponaša tako mora biti pregažen i uništen, a ne da ostali rade i ulažu resurse kako bi udobrovoljili agrsivce, kriminalce i nasilnike

Ovo boldano, to ti je jedan od problema. Dođe jedan crnac raditi (može biti i bilo koja druga rasa, to je čisto primjera radi), dovede ženu i naštanca desetero djece i eto ti problema. Za tolko djece nema posla, taj tata nema ih mogućnosti sve na faks poslati da bi postali konkurentniji na tržištu rada i oni odrastaju na ulici, krenu se baviti sitnim kriminalom i žive od socijalne pomoći..

Normalan čovjek bi napravio jedno-dvoje djece, zavisi koliko ih može adekvatno školovati i pripremiti za svijet.

Zadnja rečenica... Fino i krasno je sve to, ali ljudi nisu naučeni na to da moraju raditi da bi preživjeli. Oni bi sve na gotovo, daj mi, a lako čemo poslije. Ne možeš očekivati odgovorno ponašanje, od neobrazovane grupe ljudi. Njima je nešt drugo bitnije, a očito obrazovanje nije. Ovi protesti su vjerojatno krenuli s dobrim razlogom, ali je bagra to iskoristila i imaš ovakvo sranje od situacije.

http://www.telegraph.co....Hackney-and-Enfield.html 
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T20:28:28Z
akvic wrote:

za dugotrajno rješenje treba shvatiti da savršenstvo ne postoji i jedini način za bolji svijet je UNAPRJEĐIVANJE, odnosno prvo moraš nešto napraviti da bi na tome naučio nešto novo, dobio novo iskustvo, prepoznao mane i slabosti, tako da sljedeći puta napraviš bolje
ovaj svijet treba poboljšavati tako da evoluira u nešto bolje, no napominjem da kako god da je loš, današnji svijet je bolji nego ikad u prošlosti

ljudi bi sve rješavali na "easy way" ili "na kredit" a to ne postoji u stvarnom svijetu, sve one dječje bajkice i krščanska doktrina nas je pretvorila u slijepce i imamo krivu predodžbu o svijetu
kažnjavanje zla, nagrađivanje dobra, pomaganje bližnjemu je na "nebu", a ne tu na Zemlji, ako želimo takav sustav onda ga trebamo sami stvoriti vlastitim radom i angažmanom

mislim da je dugotrajno rješenje globalizacija, širenje sličnih političkih uređenja i međunarodna povezanost na svim razinama, smanjivanje razlika, to će stvoriti osnovni preduvijet za veće gospodarsko povezivanje i napredak siromašnih dijelova svijeta, dok će se bogati (a tu mislim na srednji sloj razvijenih država) morati zadovoljiti sa trenutnim standardom

bilokakva revolucija može donjeti samo krv i suze

evo npr. ovo što se dešava u Libiji, vjerujem da je užasno živjeti pod onakvim režimom ali ljudi ginu da bi im nakon građanskog rata na vlast došao neki njihov hdz

Nikakvo osobno unapredjenje nece promijeniti stvari, sistem je potpuno krivo postavljen i izgradjen na patnji 90% ljudi u korist gornjih 10%. To sto je danasnji svijet bolji nego prije zahvali samo tehnologiji, i dalje smo samo kmetovi u feudalnom drustvu.

Konkretne mjere za unapredjenje svijeta :

-ukinuti MMF, Svjetsku Banku, UN,NATO i frakcionalno bankarstvo
-ukinuti EU i izbaciti euro, vratiti zlatni standard ( barem djelomican ), uvesti Hayeka u ekonomske fakultete umjesto Keynesa :)20
- sve ovo nema ionako veze jer za 5-10 godina nestaje nafte po ovim cijenama a onda ko prezivi pricat ce
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T20:37:59Z
Slash wrote:

ive wrote:

hamush wrote:

Sve je to u redu za Grke, ali nitko se ne pita zbog čega je došlo do toga.. Nisam skroz upućen u problematiku tako da neću tvrditi nešto što ne znam, ali Grčka se nije sama od sebe zadužila toliko. Negdje su morali utući te novce? Gdje?

S jednog drugog foruma :

"Ovdje je najbolje receno zasto je grcki narod najmanje kriv a od njega se ocekuje da sve to plati:

The average Greek did not participate in the wild spending that took place after Greece joined the union. We see it regularly with the World Bank, which apparently lends to despots to put the larger country in hock. The despot flees, the IMF offers funds to the new government in return for austerity measures and Western corporations buy national resources at fire-sale prices.

To claim the average Greek is responsible for his countries predicament is to ignore this malicious pattern. The Greek crisis was a preventable one."

"Nazalost grcki narod ceka veliki pad standarda. Zivjeli su iznad mogucnosti - bas kao i mi u HR.

Problem je sto je grcki narod dobio mrvice dok su njihove politicke elite i tajkuni pobrali vrhnje - bas kao i u HR

Sve to se radilo brojnim zaduzenjima i namjestanjem koja se sad svaljuju na leda grckog naroda. Problem je sto bankari ne zele prihvatiti gubitak tj onu drugu stranu investiranja koja kaze da se ponekad gubi novac prilikom investiranja.

Posto je neminovno da grcki narod ma koliko to EU bankari htjeli nece nikada vratiti taj novac mislim da ce dalnja socijalizacija gubitaka EU banaka biti svaljena na leda njemckih, francuskih poreznih obveznika - ovisno cije ce banke biti pogodene.

To je ono sto nikako ne opravdavam - banke i veliki ni u kom slucaju ne smiju izgubiti. Napravio si krivu procjenu krivo si investirao i snositi ces posljedice. Drugi put ako ga bude dobro ces razmisliti kamo investiras. To sto je danasnje bankarstvo princip spojenih posuda gdje se pad jedne banke reflektira na sve ostale nije nikakvo opravdanje."

"Sa bailoutom Grcke se spasava trenutni bankarski sustav u kojem pad jedne domine automatski uzrokuje pad ostalih domina. To je bilo najbolje vidljivo sa padom Lehman Brothers 2008.

Nema to nikakve veze sa spasavanjem Grcke to privatni kapital pokusava sprijeciti svoj gubitak na ustrb grckog naroda.

Fractional reserve banking barata sa omjerima 1:20 i vise. U EU kazu da su neke banke u omjeru 1:70. Znaci sve banke su "undercapitalized" i jednostavno ne mogu podnijeti nikakve gubitke. Bailout nije nista drugo nego pumpanje (stampanje novaca iz nicega) i punjenje banki. Dokle god se banke ne napune novcem i kapitaliziraju ova kriza nece jenjavati. Problem je sto stampanje novca bez pokrica moze dovesti do nepovjerenja u sustav kao takav tj hiperinflacije

Dobra usporedba banaka i gumara koja zorno prikazuje kakav bubble su danasnje banke (ahhh kad je tako slatko umnozavati novac zahvaljujuci genijalcu koji smisli ovaj sustav):

"We are confronting a crisis," he writes, "but it is not a Greek crisis ..." It is, he writes "an international banking crisis." The system of central banking has created perhaps the most monumental bubble ever seen.

There are literally thousands of major banks and bank branches all over the world. The downtowns of every major city in the developed world and the developing world are littered with them. People are so conditioned as to their ubiquity that they don't even notice it.

Imagine if banks were actually ... tire manufacturers. Now imagine entering a strange city and seeing the entire downtown was FILLED with skyscrapers, each one representing a different, competing brand. Imagine the city and the countryside was full of branches, all selling tires. It wouldn't make any sense.

Nor does it make any sense to have so many banks. But they are protected by central banks; they are appurtenances of central banking."
akvic
2011-08-10T21:11:38Z
ive wrote:

akvic wrote:

...

Nikakvo osobno unapredjenje nece promijeniti stvari, sistem je potpuno krivo postavljen i izgradjen na patnji 90% ljudi u korist gornjih 10%. To sto je danasnji svijet bolji nego prije zahvali samo tehnologiji, i dalje smo samo kmetovi u feudalnom drustvu.

-ukinuti EU i izbaciti euro, vratiti zlatni standard ( barem djelomican ), uvesti Hayeka u ekonomske fakultete umjesto Keynesa :)20
- sve ovo nema ionako veze jer za 5-10 godina nestaje nafte po ovim cijenama a onda ko prezivi pricat ce

lako je kritizirati nešto i biti general nakon bitke, probaj napraviti nešto bolje a da funkcionira (ne samo na papiru), a tehnologija se razvila zahvaljujući ovom sistemu, nakon WW2 zapadnoeuropske zemlje su primile strance jer su imale tehnologiju, a trebale su radnu snagu, te su svi vrlo rado pohrlili da budu "gastarbajteri"
ti narodi su radili na poboljšanju svojih država, temeljenih na demokratskim principima i tržišnom (jedino održivom) gospodarstvu
demokracija ima mnoge mane ali dok smo mi tupili o bratsvu i jedinstvu ostatak svijeta nas je prestigao, kada smo skužili da je komunizam i juga sranje započeli smo rat, nakon rata smo sami sebe opljačkali i rasprodali, a pametni europljani, amerikanci, japanci, itd. su radili ka napredku svojih država

tko smo mi da njih kritiziramo, a barem su 30 godina ispred nas? zašto kod njih nije bio na vlasti hdz pa nije razjebao sve što vrijedi u zemlji? zašto su oni ulagali u industrijalizaciju i tehnologiju? zašto nisu ostali u starom sistemu nego su otvorili vrata svojoj ekonomiji osnivanjem EU?

to da smo kmetovi u feudalnom društvu se potpuno slažem, ali taj kmet može i vrlo dobro živjeti, a može i vrlo loše...ja bih rado živio kao njemački kmet iz 21. stoljeća

ive wrote:

akvic wrote:

...

-ukinuti EU i izbaciti euro,
vratiti zlatni standard ( barem djelomican ), uvesti Hayeka u ekonomske fakultete umjesto Keynesa :)20

na koji način ovo može pomoći?
ne vidim kako nešto neorganizirano i nestabilno može biti bolje od organiziranog?!!?!! nemoj mi samo početi sa zavjerama i masonima jer fakat nemam volje za takve gluposti

jasno je da u svim tim organizacijama postoje kojekakve struje i interesi ali upravo sam mislio na to kad sam govorio da svijet nije savršen i da ga treba unaprjeđivati

bdw molim te objasni mi što misliš pod "frakcionalnim bankarstvom"
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T21:27:46Z
akvic wrote:

ive wrote:

akvic wrote:

...

vratiti zlatni standard ( barem djelomican ), uvesti Hayeka u ekonomske fakultete umjesto Keynesa :)20

ne vidim kako nešto neorganizirano i nestabilno može biti bolje od organiziranog?!!?!! nemoj mi samo početi sa zavjerama i masonima jer fakat nemam volje za takve gluposti

jasno je da u svim tim organizacijama postoje kojekakve struje i interesi ali upravo sam mislio na to kad sam govorio da svijet nije savršen i da ga treba unaprjeđivati

http://en.wikipedia.org/...actional-reserve_banking  ) objasnjavati zasto nam ne treba MMF ni Svjetska Banka.

UN,NATO,EU - sredstva kontrole i ocuvanja feudalnog sistema, jos samo fali NWO i ti bi bio presretan :)20 :)20 :)20
akvic
2011-08-10T21:48:04Z
ive wrote:

akvic wrote:

ive wrote:

akvic wrote:

...

http://en.wikipedia.org/...actional-reserve_banking  ) objasnjavati zasto nam ne treba MMF ni Svjetska Banka.

UN,NATO,EU - sredstva kontrole i ocuvanja feudalnog sistema, jos samo fali NWO i ti bi bio presretan :)20 :)20 :)20

termin "frakcionalno bankarstvo" bih trebao poznavati jer sam ekonomist :)25
djelomično se mogu složiti, no to je vrlo uobičajna praksa koja u biti podiže ekonomiju, ali naravno kao i sve ostalo ima svojih mana, a to je povećani rizik ...uglavnom stvar odluke, a suština problema je onaj tko odlučuje u HR je to problem br. 1, jer jednostavno nemaš za koga glasati kad smo mi Hrvati lijeni da se politički aktiviramo, pa se politikom u najvećem broju bave močnici i "kriminalci u rukavicama"

http://dnevnik.hr/vijest...-u-drugim-gradovima.html 

ljudi su prokleta gamad kad se puste s lanca i neodgovorna djeca kad im se daje mogućnost izbora

P.S. NWO je bio prekretnica za WCW i jedini razlog zašto je prvi puta prešišao WWF u gledanosti :)2

UserPostedImage
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T21:51:48Z
akvic wrote:

[

lako je kritizirati nešto i biti general nakon bitke, probaj napraviti nešto bolje a da funkcionira (ne samo na papiru), a tehnologija se razvila zahvaljujući ovom sistemu, nakon WW2 zapadnoeuropske zemlje su primile strance jer su imale tehnologiju, a trebale su radnu snagu, te su svi vrlo rado pohrlili da budu "gastarbajteri"
ti narodi su radili na poboljšanju svojih država, temeljenih na demokratskim principima i tržišnom (jedino održivom) gospodarstvu
demokracija ima mnoge mane ali dok smo mi tupili o bratsvu i jedinstvu ostatak svijeta nas je prestigao, kada smo skužili da je komunizam i juga sranje započeli smo rat, nakon rata smo sami sebe opljačkali i rasprodali, a pametni europljani, amerikanci, japanci, itd. su radili ka napredku svojih država

tko smo mi da njih kritiziramo, a barem su 30 godina ispred nas? zašto kod njih nije bio na vlasti hdz pa nije razjebao sve što vrijedi u zemlji? zašto su oni ulagali u industrijalizaciju i tehnologiju? zašto nisu ostali u starom sistemu nego su otvorili vrata svojoj ekonomiji osnivanjem EU?

to da smo kmetovi u feudalnom društvu se potpuno slažem, ali taj kmet može i vrlo dobro živjeti, a može i vrlo loše...ja bih rado živio kao njemački kmet iz 21. stoljeća

e vidis, ovo sto imamo nije free market, vec djelomicno regulirano trziste od strane politike, dakle ne radi se o pravom kapitalizmu za koji ja jesam. Ne znam zasto si uveo komunizam u ovu pricu, nije bitno.
Teorija konstantnog gospodarskog rasta mozda zvuci zgodno ekonomistima, ali u praksi je neodrziva jer nemamo toliko resursa da bismo je proveli unedogled, to znaci da ce se novi sistem morati postaviti, htjeli ili ne.
Rjesenje po meni nije ni u eugenici, mada bi to definitivno rijesilo neke stvari, ali tebe masonerija ne zanima pa necu ni objasnjavati.
Imam jos par prijedloga,ali rano je za njih :)20
akvic
2011-08-10T22:09:35Z
naravno da nemamo pravi kapitalizam i da ne živimo u odličnom sistemu ali nekakve revolucije su 10 koraka unazad, a ne naprijed - POSTOJEĆI SISTEM TREBA UNAPRJEĐIVATI I TREBA IZBJEGAVATI VELIKE NESTABILNOSTI SISTEMA

teorija konstantnog gospodarskog rasta je jedina moguća za poboljšanje, naravno da nije lako ostvariva ali ima itekako dovoljno resursa za rast, no ako gledamo na vrlo duge rokove i sa rastom globalnog stanovništva ovom brzinom onda će naravno biti problema, a rješenje na taj problem je jednostvano, siromašni ljudi štancaju djecu ko na traci dok bogatiji imaju manji broj djece :)37

globalizacijom tržišta, uvođenjem globalne valute i većom međunarodnom suradnjom će se stimulirati globalna ekonomija, pacificirati ratni huškači, smanjiti će se siromaštvo, te naposljetku prenapućenost Zemlje

no možemo to napraviti i ukidanjem svih mđunarodnih organizacija i sa par atomskih bombi :)38 brzo i efikasno

znaš li zašto Kina neće započeti rat sa SAD-om? zato jer im je SAD dužnik br.1 i kupac br.1 tako da Kina nema veći interes od toga da si bude dobra sa njima, vrlo mudra politika SAD-a, slažeš se? :)37
Kinezi koji su do jučer gladovali i ručno radili u poljima riže a sada su najbrže rastuća ekonomija, što znaći manje gladnih i siromašnih, naravno da tamo narodu ne cvjetaju ruže ali je bolje nego prije, npr. srednja klasa u Shanghaiu ima standard plaće i cijene nekretnina kao mi u sjeverozapadnoj Hr - da li je to loše?

akvic
2011-08-10T22:17:00Z
http://dnevnik.hr/vijest...i-vlade-cekaju-spas.html 

kužim ja ljude i suosjećam ali bokte gdi im je bila glava kad su na plaću od 4.000kn dizali kredit sa ratom 1.500kn ili 2.000kn ????
ja sam digao kredu čija rata iznosi 25% od moje plaće jer sam se bojao više od toga dizati, te sva sreća nisam bio židov i odabrao sam eure :)20
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T22:36:04Z
akvic wrote:

naravno da nemamo pravi kapitalizam i da ne živimo u odličnom sistemu ali nekakve revolucije su 10 koraka unazad, a ne naprijed - POSTOJEĆI SISTEM TREBA UNAPRJEĐIVATI I TREBA IZBJEGAVATI VELIKE NESTABILNOSTI SISTEMA

teorija konstantnog gospodarskog rasta je jedina moguća za poboljšanje, naravno da nije lako ostvariva ali ima itekako dovoljno resursa za rast, no ako gledamo na vrlo duge rokove i sa rastom globalnog stanovništva ovom brzinom onda će naravno biti problema, a rješenje na taj problem je jednostvano, siromašni ljudi štancaju djecu ko na traci dok bogatiji imaju manji broj djece :)37

globalizacijom tržišta, uvođenjem globalne valute i većom međunarodnom suradnjom će se stimulirati globalna ekonomija, pacificirati ratni huškači, smanjiti će se siromaštvo, te naposljetku prenapućenost Zemlje

no možemo to napraviti i ukidanjem svih mđunarodnih organizacija i sa par atomskih bombi :)38 brzo i efikasno

znaš li zašto Kina neće započeti rat sa SAD-om? zato jer im je SAD dužnik br.1 i kupac br.1 tako da Kina nema veći interes od toga da si bude dobra sa njima, vrlo mudra politika SAD-a, slažeš se? :)37
Kinezi koji su do jučer gladovali i ručno radili u poljima riže a sada su najbrže rastuća ekonomija, što znaći manje gladnih i siromašnih, naravno da tamo narodu ne cvjetaju ruže ali je bolje nego prije, npr. srednja klasa u Shanghaiu ima standard plaće i cijene nekretnina kao mi u sjeverozapadnoj Hr - da li je to loše?

pa jesam li ja prvi rekao da sistem treba mijenjati, da osobno unapredjenje ne igra ulogu? :)20
Po meni je sistem sam po sebi izrazito nestabilan i na rubu kolapsa, moje mjere ga stabiliziraju. Cemu uopce sluzi MMF, UN, NATO u danasnjim vremenima? MMF dodje u neku zemlju, gospodarski joj "pomogne" toliko da izbiju neredi koje poslije UN i NATO snage trebaju sredjivati. Mir do neba :)20

za ovo drugo, primjer ti je EU. Jasno je vidljivo da je sama ideja Unije na ovom malom kontinentu neodrziva i da ce prije ili poslije propasti ili ce se morati promijeniti pravila igre. Na globalnoj skali mislim da je nemoguce pomiriti razlike, u suprotnom mi to slici na globalnu tiraniju. Kako ce se to smanjiti stanovnistvo,nije mi jasno?

Evo malo aritmetike o populaciji :

ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-10T22:41:06Z

kužim ja ljude i suosjećam ali bokte gdi im je bila glava kad su na plaću od 4.000kn dizali kredit sa ratom 1.500kn ili 2.000kn ????
ja sam digao kredu čija rata iznosi 25% od moje plaće jer sam se bojao više od toga dizati, te sva sreća nisam bio židov i odabrao sam eure :)20

nadam se da si blizu kraja otplate jer tko zna sto nam euro donosi.

Meni se povraca od subvencioniranih drzavnih kredita za novogradnje, umjesto da drzava pusti trziste da izregulira napuhane cijene, oni i dalje pomazu bankama i odrzavaju balon.
akvic
2011-08-10T22:53:38Z

Meni se povraca od subvencioniranih drzavnih kredita za novogradnje, umjesto da drzava pusti trziste da izregulira napuhane cijene, oni i dalje pomazu bankama i odrzavaju balon.

...pa ako se desi tvoja prognoza i nastane nered u EU, vrijednost eura će otići u racku i otplatiti ću kredit za neku siću kao moji staci krajem 80-ih zbog inflacije :)20
meni se bljuje od ove države i ljudi koji ju vode, a opet sam inertna stoka i neću se politički angažirati :)22
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-08-11T07:58:55Z

...pa ako se desi tvoja prognoza i nastane nered u EU, vrijednost eura će otići u racku i otplatiti ću kredit za neku siću kao moji staci krajem 80-ih zbog inflacije :)20
meni se bljuje od ove države i ljudi koji ju vode, a opet sam inertna stoka i neću se politički angažirati :)22

i moji, lucky bastards :)20 Što će biti sa kreditima u eurima ako euro za dvije godine propadne kao valuta? Automatski se prebacuju u novu valutu ili šta?
Similar Topics
Users browsing this topic