@ Do Koske ja tebe potpuno kužim, ko klinac sam i ja bio ultra desničar i hodao sam sa malteškim križom oko vrata (čak i u srednjoj) :)25
sad mi je jasno koliko je to debilno, isto toliko je debilan i multikulturizam, plačanje dječjeg doplatka ciganima, socijalne pomoći imigrantima koji nemaju posao pa se bave kriminalom, itd...
ti kritiziraš ponašanje bogatih država i velikih korporacija, te si s moralnog stajališta potpuno u pravu
kad se stvari stave u vrijeme i prostor mislim da je ljudima (a tu mislim na sve nas) predobro i da se prelagodno živi, a pljuje se po onima koji su nas ovdije doveli
ljudi nisu po prirodi "sveci" i nije realno za očekivati da će privatne tvrtke (banke, velike korporacije) funkcionirati kao socijalne ustanove, oni moraju funkcionirati u skladu sa tržištem jer je vrijeme pokazalo da svaka tvrtka ima životni vijek
brigu o "narodu" treba preuzeti sam narod, a ne da se to očekuje od ljudi koji se brinu za sebe (političari, bogataši)
neka "narod" iz svojih redova proizvede ljude koji će upravljati tvrtkama, bankama i državama bolje od današnjih ljudi na dobrobit svih - NEMOGUĆE! ...a zašto? jer i oni iz "naroda" koji imaju volje baviti se politikom i probijati se visokim obrazovanjem, vezama i poznanstvima NISU BIBLIJSKI DOBROČINITELJI, nego su ljudi koji razmišljaju kao "ljudi", sa svim svojim manama
svi mi kritiziramo političare, a nikad se ne pitamo;
- da li smo politički aktivni,
- zašto netko od nas ne osnuje stranku koja će biti drugačija od (HDZ-a, SDP-a i sličnih),
- da li se itko od nas bavi humanitarnim radom,
- koliko love je svatko od nas donirao u humanitarne svrhe (a svi trošimo na mobitele, alkohol, zabavu, itd...),
- pljujemo bogate države i njihovo bogaćenje na kolonijalnoj prošlosti, te životu na račun siromašnijih, a s druge strane oni su nam omogučili svijet u kojem imamo relativno dostupno obrazovanje, radimo finjak poslove (ako smo obrazovani i dogrebemo se do njih), imamo jeftino zdravstveno osiguranje itd...
kakvo god sranje da se desi najebati će samo nedužni, zato je ovo u UK debilana, isto kao i u Grčkoj, itd...
dok mi ne shvatimo da nemamo samim rođenjem pravo na životni standard, nego da to moramo sami ostvariti, tako dugo ćemo se vrtiti u krug i za svoje nezadovoljstvo optuživati druge, a krivi smo si sami
Edited by user
2011-08-10T15:08:47Z
|
Reason: Not specified